Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO-VIDEO: Lansarea de lampioane, concert „Lăutarii” și Nicolae Botgros, Anda Adam, Vama şi spectacolul de artificii au încheiat Ziua Națională, la Alba Iulia

Publicat

YouTube video

Ziua românilor s-a încheiat la Alba Iulia așa cum a început, într-o notă de adevărată sărbătoare. Dacă dimineaţa a fost dedicată iubitorilor de muzică și dansuri tradiționale, seara a adus momente pentru toate vârstele. Concerte, lansare de lampioane și mult așteptatele focuri de artificii.

Odată cu lăsarea serii, cerul a fost luminat la Alba Iulia cu 95 de lampioane, aprinse în Piaţa Cetăţii de membrii Platformei Civice Acţiunea 2012. Lampioanele au fost lansate concomitent în Alba Iulia şi la Chişinău pentru a sublinia ideea reîntregirii naţionale, la 95 de ani de la Marea Unire.

În Piața Cetății, începând cu ora 19.00, mii de români veniți la Alba Iulia au jucat și au cântat alături de orchestra „Lăutarii”  din Chișinău condusă de maestrul Nicolae Botgros.

„Emotion Romania” este denumirea spectacolului pirotehnic având ca reper de desfășurare Poarta a III-a și pietonala Mihai Viteazul. Nouă reflectoare de mare putere vor forma pe cer steagul României, iar focurile de artificii vor fi lansate pe acorduri celebre.

  Un spectacol extraordinar de artificii și lumini a încheiat sărbătorirea  Zilei Naționale a României, la Alba Iulia. Evenimentul, desfășurat pe pietonala Mihai Viteazu a adunat în zona centrală a Cetății peste 10.000 de oameni. Efecte speciale, lumini colorate în roșu, galben și albastru și o avalansă de artificii care dansau pe cer pe ritmurile melodiilor „Dunărea Albastră”, „Rapsodia Română” şi „Ciocârlia” i-au făcut pe toți cei prezenţi să uite de frigul care a venit odată cu lăsarea serii.

Și pentru ca „Festival de România” să se încheie pe ritmuri muzicale, Anda Adam și Vama au susținut două concerte excepționale.

Cu toate că temperatura de afară a fost una destul de scăzută, albaiulienii și turiști nu au ratat concertele care au încheiat Ziua Națională a României, sărbătorită la Alba Iulia.

Anda Adam a reușit să facă mulțimea să danseze pe melodiile sale. Interpreta a adus pe scenă două steaguri pe care dansatorii săi le fluturau în timp ce aceasta ura „La mulți ani!”, României.

După cele 45 de minute în care a cântat Anda Adam. pe scenă a urcat formația Vama. Băieții au reușit anul acesta să fie pe primele locuri în topurile muzicale cu melodia „Perfect fără tine”, melodie pe care nu au uitat să o cânte și la Alba Iulia.

Odată cu terminarea evenimentelor, cei peste 10.000 de oameni din Cetatea Alba Carolina s-au îndreptat spre casele lor, mulțumiți de ziua plină de care au avut parte.

YouTube video

YouTube video

YouTube video

YouTube video

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: GALERIE FOTO | Cum ne-am petrecut Ziua Națională la Alba Iulia. Emoții, senzații și distracții la „Festival de România” | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax