Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

În WEEKEND: Spectacole de teatru în aer liber, la Alba Iulia, cu trupa „Skepsis”. Reprezentaţii în faţa Muzeului Naţional al Unirii

Publicat

skepsis-muzeu20 Trupa de teatru „Skepsis” propune publicului în luna iulie şi august un program de spectacole în aer liber. În fiecare weekend, în faţa Muzeului Naţional al Unirii din Alba Iulia, vor fi prezentate spectacole de teatru de stradă, spectacole de teatrul medieval şi clasic.

Sâmbătă, 9 iulie, la ora 19.00, albaiulienii și turiștii sunt invitați la „Procesul lui Prometeu„, un spectacol original, cu caracter simbolic, bazat pe dramatizarea nuvelei „Osândirea lui Prometeu” de Karel Kapec. Având ca temă binecunoscutul mit grecesc al titanului Prometeu, cel care a furat focul de la zei pentru ca mai apoi să-l dăruiască omenirii, spectacolul propune un episod apocrif menit să explice cum anume au fost văzute şi cântărite acţiunile lui Prometeu de către semenii săi. Reprezentanţii comunităţii sunt nevoiţi să reacţioneze la schimbările aduse de apariţia focului în viaţa oamenilor, să judece acţiunile lui Prometeu. Publicul este provocat la o reîntoarcere în lumea mitologiei printr-un spectacol cu caracter satiric, elemente de miscare, aspecte interactive şi pasaje musicale antice. Procesul lui Prometeu este sugestiv pentru istoria umanităţii, un proces social continuu care nu se încheie niciodată, este procesul intentat de semeni oricărui om în care Prometeu se trezeşte încercând să schimbe, să inoveze, să purifice.

Duminică, 10 iulie, la ora 19.00 va avea loc, în premieră, spectacolul „Extraordinarele Aventuri ale Căpitanului Spaventi„, un spectacol original de Comedia dell Arte – gen specific Renaşterii italiene, caracterizat prin ritm alert, improvizaţie, comic popular şi personaje tipologice. Căpitanul Spaventi, cel mai viteaz om de arme al vremii sale, va încerca încă o dată să-şi demonstreze capacitatea de a cuceri cetatea din Alba Iulia, inima Isabellei, admiraţia lui Arlechino şi mai ales… aplauzele spectatorilor!

Proiectul Stagiunea cu Skepsis 2016 este desfăşurat în perioada ianuarie 2016 – decembrie 2016, fiind un proiect de tineret şi bazându-se pe motivarea acestuia de a se implica în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului şi de a participa activ la viaţa socioculturală a comunităţii. Prin acest proiect Asociaţia Grupul Skepsis pregăteşte şi oferă publicului albaiulian o serie de spectacole de teatru şi divertisment.

Parteneri Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Fundaţia “Inter-Art” Aiud; Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia; Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. danielaz

    duminică, 10.07.2016 at 08:53

    Am vazut sambata seara spectacolul cu Procesul lui Promoteu. Foarte bine realizat, foarte bine jucat, cu umor, cu aplomb, cu daruire. Felicitari !

  2. Lou

    marți, 12.07.2016 at 12:35

    Frumos spectacolul cu aventurile capitanului Spaventi de duminica de la ora 19,00. Felicitari trupei Skepsis!
    Din pacate, nu inteleg de ce unii parinti fara bun simt (daca tot catadicsesc sa-si care progeniturile de cativa anisori) nu sunt in stare sa-si supravegheze copiii. Erau galagiosi, au acaparat partea din fata a scenei si parintii nu catadicseau sa si-i ia de acolo. In acest aspect s-a vazut lipsa de bun simt si a parintilor dar si proasta crestere a copiilor! Spectacolele sunt minunate, pacat insa ca publicul nu este pe masura!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax