Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Proteste în faţa sediului PD-L Alba

Publicat

Un grup de aproximativ 100 de oameni au pichetat, vineri, sediul PDL Alba. Liderii sindicatelor sunt nemulţumiţi de Legea salarizării unice, precum şi de problemele cu care se confruntă fiecare instituţie publică locală pe care o reprezintă. Printre participanţii la miting au fost prezenţi membrii Sindicatului Liber Cugir, Sindicatului Învăţământului Alba, Cartel Alfa, Sanitas, sindicatelor din minerit, dar şi Asociaţiei Pensionarilor „Speranţa” Alba. În jurul orei 11.30, o delegaţie a manifestanţilor s-a întâlnit cu senatorul Alexandru Pereş, deputatul Clement Negruţ şi preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, pentru a-şi expune doleanţele şi pachetele de revendicării. Înarmaţi cu pancarte şi sirene, oamenii au spus NU promulgării Legii pensiilor, modificării Codului Muncii şi noii Legi de salarizare unică din sectorul bugetar. În jurul orei 12.00, grupul de manifestanţi s-a mutat în faţa Prefecturii Alba.  La ora 12,15, manifestaţia s-a încheiat.

Oamenii le-au cerut parlamentarilor PD-L să voteze moţiunea

După încheierea mitingului, jurnaliştii l-au întrebat pe senatorul Alexandru Pereş ce va face în privinţa moţiunii de cenzură, având în vedere că protestatarii le-au cerut, vineri, parlamentarilor PDL să voteze viitoarea moţiune de înlăturare a Guvernului Boc.

Potrivit surselor din politică, moţiunea de cenzură urmează să fie depusă de PSD săptămâna viitoare, iar în maxim două săptămâni va fi supusă la vot.

Răspunsul senatorului nu a fost unul ferm, încercând, la început, să ocolească subiectul. “Oamenii ne cer multe. Ne cer salarii mari şi pe bună dreptate! Oamenii ne cer pensii la timp, decente, pe buna dreptate! Oamenii ne cer locuri de munca şi pe bună dreptate! (…) Moţiunea este un punct de vedere al Partidului Social Democrat şi al Partidului Naţional Liberal despre o anumită situaţie şi este obligaţia Opoziţiei ca, din când în când, la momentul fertil, să depună câte o moţiune. Aşa cum a fost moţiunea din 13 octombrie de anul trecut, când a căzut Guvernul Boc. Asta nu înseamnă neapărat că acum trebuie să se întâmple la fel”, a declarat senatorul Pereş.

[media id=25 width=320 height=240]

[media id=27 width=320 height=240]

[media id=28 width=320 height=240]

[media id=29 width=320 height=240]

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax