Connect with us
Publicitate

POLITICA

Liberalii de Alba cer clarificarea situaţiei în domeniul sănătăţii

Publicat

Parlamentarii liberali din Alba, Teodor Atanasiu şi Călin Potor vor susţine, săptămâna viitoare, o moţiune simplă de cenzură pe tema reformei din sănătate, la adresa întregului Guvern, care şi-a asumat măsurile de reducere şi de reorganizarea a spitalelor din ţară. O politică publică greşită, după cum susţine Opoziţia.

O altă măsură pe care liberalii de Alba o vor lua pentru clarificarea situaţiei în domeniul Sănătăţii este la nivel local. Mai exact,  grupul consilierilor judeţeni liberali va solicita conducerii CJ Alba să-şi precizeze politica şi planul de măsuri pentru creşterea calităţii actului medical în unităţile medicale din judeţ.

Aceştia vizează şi convocarea Ligii Aleşilor Locali liberali, pentru adaptarea unei poziţii comune asupra intenţiilor de blocare a asistenţei medicale, prin închiderea de spitale.  Nu în ultimul rând, liberalii sunt decişi să susţină protestul medicilor de familie, deoarece, spun aceştia, tracasările la care sunt supuşi medicii duc la scăderea asistenţei sanitare în prevenţie şi intrarea în colaps a întregului sistem medical.

Liberalii se arată îngrijoraţi de faptul că, prin reducerea fondurilor pentru Sănătate şi reducerea spitalelor, în loc să se facă economii, pierderile financiare vor fi enorme, în condiţiile în care, la nivelul Uniunii Europene, există o directivă care le permite cetăţenilor să-şi aleagă ţara în care vor să se trateze. O cantitate importantă din suma consumată pentru aceste servicii trebuie achitată de statul din care provine pacientul respectiv. Prin desfiinţarea spitalelor, românii vor fi nevoiţi să se îndrepte spre instituţiile medicale din străinătate, sunt de părere liberalii. În acest fel vom ajunge să contribuim financiar la bugetele altor ţări şi vom ajuta la dezvoltarea altor sisteme medicale, în timp ce medicina din România va muri din lipsă de fonduri.

Vicepreşedintele PNL Alba, Simion Creţu, a precizat că: „Dacă populaţia activă va avea posibilitatea de a se trata în străinătate, începând cu anul 2013, chiar în condiţiile în care nu vor fi recuperate toate costurile pentru tratamente, este evident că pentru spitalele româneşti vor rămâne numai cazurile sociale, iar Spitalul Judeţean Alba va fi asaltat de astfel de situaţii”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax