Contacteaza-ne si pe

EVENIMENT

Maşinile parcate neregulamentar în Alba Iulia vor fi RIDICATE. Unde vor fi depozitate și tarife de recuperare

avatar

Publicat

Mașinile parcate neregulamentar pe spațiul public în municipiul Alba Iulia vor fi ridicate și depozitate. Consilierii locali vor avea de aprobat, în ședința de vineri, 28 aprilie, regulamentul de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar pe spaţiul public, închirierea unui teren pentru depozitarea autovehiculelor ridicate și tarifele de recuperare a acestora.

Citește și Primăria Alba Iulia a semnat CONTRACTUL pentru RIDICAREA MAȘINILOR parcate ilegal. Vezi care sunt TARIFELE

Consilierii locali din municipiul Alba Iulia vor vota, în ședinta de vineri, 28 aprilie, proiecte privind aprobarea tarifelor pentru operațiunile de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor staționate neregulamentar pe raza municipiului, a regulamentului privind activitățile de ridicare, transport, depozitare și eliberare a autovehiculelor staționate neregulamentar pe raza municipiului și aprobarea închirierii unor imobile (teren și construcții) în scopul amenajării unei platforme pentru depozitarea autovehiculelor parcate neregulamentar pe raza municipiului Alba Iulia, ridicate de pe domeniul public.

„În urma sesizărilor primite din partea cetățenilor cu privire la situații de indisciplină a posesorilor de vehicule, care, prin ocuparea unor locuri nepermise aparținând drumului public, obstrucționează accesul vehiculelor aflate în misiune (poliție, jandarmi, pompieri, salvare, etc.), a celor de intervenție la rețelele de apă, gaze, telefonie, electricitate, etc. sau de ridicare a rezidurilor menajere, ori blochează accesul pietonilor, s-a constatat necesitatea soluționării acestor probleme conform prevederilor legale.

Totodată, se constată faptul că oprirea și staționarea neregulamentară sunt tot mai frecvent întâlnite pe drumurile publice, consecințele fiind suportate de ceilalți participanți la trafic, fiind necesară îndepărtarea vehiculelor care constituie obstacole pentru circulația pe drumurile publice prin proceduri de ridicare, transport și depozitare în locuri special amenajate”, se arată în raportul de specialitate.

Potrivit reprezentanților Primăriei Alba Iulia, măsura tehnico-administrativă de ridicare a vehiculelor este utilă și deservește interesul public cu privire la fluidizarea circulației pe drumurile publice și responsabilizarea conducătorilor de vehicule pentru respectarea legii iar operațiunile de ridicare executate urmăresc îndepărtarea vehiculului care, printr-o staționare voluntară, constituie obstacol pentru ceilalți participanți la trafic.

Astfel, pentru operațiunile de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor staționate neregulamentar pe raza municipiului Alba Iulia sunt propuse următoarele tarife:

 • pentru operațiunea de ridicare a vehiculelor – 220 lei / vehicul (fără TVA)
 • pentru operațiunea de transport a vehiculelor de la locul ridicării la locul de depozitare – 130 lei / vehicul  (fără TVA)
 • pentru operațiunea de depozitare a vehiculelor ridicate – 30 lei / vehicul (fără TVA) pentru primele 24 de ore de depozitare, 45 lei / vehicul / zi (fără TVA) pentru perioadele de depozitare mai mari de 24 de ore

„Pentru operațiunea de depozitare a vehiculelor ridicate, propunem două niveluri ale acestui tarif, pentru a descuraja abandonarea pe perioade lungi de timp a vehiculelor ridicate, de către proprietarii/utilizatorii acestora, și pentru acoperirea cheltuielilor (salarii personal, agenți de pază și casieri, teren)”, se mai arată în raportul de specialitate.

Spațiul propus pentru depozitarea autovehiculelor ridicate se află localizat pe strada Livezii, nr. 35A, în spatele Alba Mall.

Cheltuielile Primăriei Alba Iulia necesare pentru depozitarea vehiculelor ridicate sunt:

 • chirie teren în suprafață de 510 mp x 1 euro/mp/lună (fără TVA) = 510 euro/lună (fără TVA)
 • chiria pentru gheretă birou și pază în suprafață de 9 mp x 1 euro/mp/lună (fără TVA) = 9 euro/lună (fără TVA)
 • chiria pentru grup social în suprafață de 9 mp x 1 euro/mp/lună (fără TVA) = 9 euro/lună (fără TVA)

Total: 528 euro/lună (fără TVA) = 2.827,44 lei/lună (cu TVA)

 • cheltuieli salarii personal – casieri 3 persoane x 2.000 lei/lună = 6.000 lei/lună
 • cheltuieli salarii personal – pază, minim 4 persoane x 2.000 lei/lună = 8.000 lei/lună

Total: 14.000 lei/lună

TOTAL cheltuieli: 2.827,44 + 14.000 = 16.827 lei/lună

Potrivit regulamentului privind activitățile de ridicare, transport, depozitare și eliberare a autovehiculelor staționate neregulamentar pe raza municipiului Alba Iulia, ridicarea autovehiculelor va fi efectuată de către operatorul autorizat / compartimentul de specialitate din cadrul Serviciului Administrarea Domeniului Public și Privat din cadrul Serviciului Administrarea Patrimoniului Local din subordinea Consiliului Local al municipiului Alba Iulia, prin intermediul acestuia realizându-se și activitatea de transport, depozitare și eliberare a vehiculelor staționate neregulamentar în oraș.

Activitățile de ridicare a vehiculelor staționate neregulamentar vor fi desfășurate numai în urma unei solicitări și în prezența polițistului rutier din cadrul IPJ Alba sau a polițistului local cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice.

Transportul până la locul de depozitare nu se mai execută dacă, până la inițierea acestuia, proprietarul sau utilizatorul autovehiculului ridicat se prezintă la locul ridicării și este de acord cu suportarea cheltuielilor efectuate. În acest caz va suporta doar contravaloarea operațiunilor de ridicare a autovehiculului.

După ridicarea vehiculului, agentul constatator care a dispus ridicarea va comunica, în cel mai scurt timp, la dispeceratul instituției din care face parte (Dispeceratul IPJ, respectiv Dispeceratul Poliției Locale), numărul de înmatriculare și marca/modelul vehiculului ridicat, locul de unde a fost ridicat, respectiv locul unde este depozitat, precum și alte date suplimentare despre vehicul, dacă este cazul. Dispeceratele celor două instituții își vor comunica reciproc operativ informațiile referitoare la vehiculele ridicate.

În cadrul spațiului de depozitare va funcționa o casierie, deschisă 24 de ore pe zi, pentru încasarea costurilor reprezentând cheltuielile aferente operațiunilor de ridicare, transport și depozitare.

Achitarea tarifului aferent operațiunii/operațiunilor efectuate se va face în numerar, în urma prezentării obligatoriu, de către proprietarul sau deținătorul legal al vehiculului, a documentelor care atestă proprietatea ori deținerea legală a acestuia.

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
10 Comentarii

10 Comments

 1. avatar

  A

  vineri, 21.04.2017 la 22:24

  Eu sunt de acord sa se ridice masinile celor ce parcheaza pe locurile platite de altii sau ale celor ce blocheaza cai de acces gen portile sau garajele oamenilor.
  Dar daca omul nu gaseste spatiu de parcare la spital, policlinica sau farmacii cu program non-stop si i se mai ridica si masina ….
  Pun pariu ca spatiul de depozitare va fi plin de masini pana in 2000 de euro pe care oamenii nu-si vor mai permite sa le ridice si vor fi vandute ulterior pe un ban ” cinstit” . Nu cred ca va avea cineva tupeul sa ridice masinile baronilor de Alba sau ale megafirmelor ale cotizantilor etc…

 2. avatar

  Eu

  vineri, 21.04.2017 la 23:04

  Sa faca locuri de parcare prima data,daca locurile rezervate locatarilor sunt interzise parcarii celor care nu au acest drept si suntimsuficiente oricum cu restul care nu au parca cum ramane?ce sa faca?sa se dizolve masinile cand ajung acasa si dimineata sa reapara instant sau cum?

 3. avatar

  Marcela

  vineri, 21.04.2017 la 23:48

  Foarte greu cu locurile de parcare in Alba. In cetate la orele de vârf nu găsești locuri de parcare. Bine acum că ni le mai și ridică, soluții de genul se găsesc. Clar ca mașinile de lux ale magnaților nu vor fi ridicate. Măcar de s-ar aplica pentru chiar toate mașinile parcate necorespunzător aceasta hotărâre În fine…Ar m-ai fi multe de spus, dar n-are rost.

 4. avatar

  Ab2000

  sâmbătă, 22.04.2017 la 07:24

  Ar trebui inlocuita forma actuala cu locuri de parcare platite de o persoana si doar aceasta sa il poata folosii, practic astfel nu poti merge la nimeni in vizita ca nu ai loc de parcare. Ar trebui sa ramina parcare cu plata, cu ora, cu ziua sau abonament, dar folosit principiul primul venit – primul servit.

 5. avatar

  Stefan

  sâmbătă, 22.04.2017 la 12:16

  Dar de unde stim care locuri sunt platite ? sau nu ca nu leau mai marcat cu semnul parcare interzisa.si daca mergi la primarie nu ai unde sa parchezi si locurile acelea putine din fata le tine ocupate cu obstacole ca sa nu parcam noi.

 6. avatar

  Cato

  sâmbătă, 22.04.2017 la 17:05

  Parcările cu plată stau goale !
  În Alba Iulia există încă spațiu suficient pentru amenajarea parcărilor etajate și subterane dar probabil se va aștepta până când nu va fi loc pentru astfel de utilități publice.

 7. avatar

  bogdan

  miercuri, 26.04.2017 la 21:23

  nu ar fii mai bine sa facă parcări decât sa le ia? mai bine sa se gândească la asta , ca dacă e numărul a lu vreo unu cu ceva grade din Alba probabil io șterge de praf , io gâdila și nici măcar nu i-o atinge. se pot face parcări cu plata unde se găsesc spatii de teren goale cum e și în Timișoara sau în alte locuri.

 8. avatar

  racu

  miercuri, 26.04.2017 la 22:00

  Fraierii stau la coada la primărie plătiți taxe la domnul primar saracu

 9. avatar

  ovidiu

  joi, 27.04.2017 la 09:17

  Sunt sigur ca se vor face multe abuzuri, nu este corect ridicarea masinilor doar in caz ca incurca circulatia si duce la blocare, ar fi frumos un proiect pentru parcari nu pentru depozitare masini ridicate…

 10. avatar

  Raluca

  duminică, 11.02.2018 la 14:29

  Pe langa taxele astea se mai plateste si amenda??? Oricum ar trebuii sa facem ceva pentru ca sunt multe ridicari exagerate!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Publicitate

ACTUALITATE

Mamele ar putea primi, de la stat, haine pentru copiii lor, la fiecare naștere. PROIECT, la Senat

avatar

Publicat

Deoarece două din trei gravide nu se prezintă niciodată la medic, la Senat a fost pus în dezbatere publică un proiect de lege prin care se acordă gratuit, pentru fiecare nou-născut, produse de îmbrăcăminte şi îngrijire. De aceste ajutoare vor beneficia însă doar mamele care se prezintă la consultaţiile prenatale.

Iniţiatorii susţin în expunerea de motive a proiectului legislativ că stimularea prezentării gravidelor la consultaţiile prenatale – prin condiţionarea acordării gratuite de sprijin material constând în haine şi produse de îngrijire – este necesară pe fundalul datelor negative privind monitorizarea sarcinii (mortalitatea maternă, avorturi spontane, prematuritate, malformaţii congenitale şi mortalitate infantile): “Mai precis doar o gravidă din trei se prezină la consultaţiile prenatale în perioada sarcinii”.

Proiectul de lege stabileşte că acest sprijin material, raportat la nivelul indicatorului social de referinţă (ISR = 500 lei), va fi acordat o singură dată la ieşirea din spital sau la eliberarea certificatului de naştere, doar dacă gravida s-a prezentat la consultaţiile prenatale. Valoarea efectivă a ajutorului se va actualiza anual, prin hotărâre a Guvernului, în funcţie de rata inflaţiei.

La baza acestei idei se află o măsură aplicată în Finlanda, ţară în care acest sprijin material a fost introdus în anul 1938, pentru combaterea mortalităţii infantile în familiile sărace, pentru ca mai apoi să fie generalizat în 1949: “Chiar şi după 75 de ani «cutia finlandeză» face parte din tradiţiile importante ale ţării şi reprezintă un simbol al maternităţii. Statisticile arată că şi această <cutie finlandeză> contribuie la realizarea celei mai mici mortalităţi infantile din lume.”

sursa: legestart.ro

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

”Închisoarea de weekend” și la domiciliu pentru deținuți, APROBATĂ în Comisia Juridică a Camerei Deputaților

avatar

Publicat

Parlamentarii PSD-ALDE-UDMR au dat luni, raport de adoptare pentru proiectul privind măsuri alternative de executare a pedepselor, precum detenția la domiciliu și de weekend pentru condmnările de maxim 5 ani, proiect ce aparține inițial parlamentarilor PNL, dar modificat substanțial de deputații juriști PSD și ALDE, anunță hotnews.ro. Pe de altă parte, cei care au comis infracțiuni cu violență, recidiviștii, precum și cei care au fost condamnați pentru luare de mită, dare de mită și trafic de influență nu pot beneficia de aceste măsuri.

Astfel, persoanele condamnate pentru fapte fără violență, care nu sunt recidiviste și care au o pedeapsă de maximum cinci ani vor putea beneficia de măsura arestului la domiciliu sau în zilele de sâmbătă și duminică, cu sau fără brățară electronică, potrivit raportului favorabil al Comisiei juridice din Camera Deputaților.

Proiectul va intra la votul final miercuri, Camera Deputaților fiind decizională. Legea ar urma să intre în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial, iar ministerul Justiției are 30 de zile la dispoziție pentru a aproba normele metodologice.

„Măsura alternativă de executare a pedepsei privative de libertate a executării la domiciliu constă în executarea la domiciliu a pedepsei privative de libertate cu supraveghere din partea unor lucrători anume desemnați de către MAI cu sau fără brăţară electronică,” prevede proiectul.

PNL a protestat: proiectul, total schimbat

Săptămâna trecută, liberalii au protestat faţă de amendamentele PSD, menţionând că acestea schimbă fundamental propunerea făcută de ei.

Potrivit amendamentelor depuse de PSD şi aprobate de comisie, măsurile alternative de executare a pedepsei privative de libertate sunt măsuri de natură judiciară, dispuse de judecătorul de supraveghere a executării pedepsei conform Legii 254/2013, constând în înlocuirea măsurii executării pedepsei principale cu închisoarea în regim de detenţie cu măsura executării acesteia la domiciliu, în libertate sau în regim special penitenciar.

Judecătorul de supraveghere a executării pedepsei va dispune aceste măsuri pentru persoanele condamnate la o pedeapsă de până la 5 ani, care au efectuat fracţia de 1/5 necesară pentru luarea în discuţie a regimului de detenţie. Măsurile alternative nu pot fi dispuse în cazul deţinuţilor care au săvârşit abateri disciplinare, mai prevede textul adoptat, la propunerea PSD.

Care sunt măsurile alternative: detenția, doar în weekend, sâmbătă și duminică

Măsurile alternative de executare a pedepsei privative de libertate sunt: executarea la domiciliu a pedepsei, executarea fracţionată a pedepsei privative de libertate în zilele de sâmbătă şi duminică într-un centru special înfiinţat pentru această măsură de executare, precum şi executarea pedepsei în regim mixt, de echivalent zile de muncă în folosul comunităţii şi de zile de executare sâmbătă şi duminică într-un centru special înfiinţat. Toate măsurile sunt aplicabile pentru condamnări de până la 5 ani de închisoare.

Nu sunt valabile pentru infracțiuni cu violență

Măsurile nu se aplică în cazul condamnărilor pentru săvârşirea de către condamnat a unei infracţiuni cu violenţă sau profitând de starea de neputinţă fizică sau psihică a victimei.

De asemenea, măsura alternativă de executare fracţionată a unei pedepse privative de libertate constă în executarea pedepsei în regim deschis de detenţie numai în zilele de sâmbătă şi duminică, în penitenciarul în care a executat restul pedepsei sau într-un centru de detenţie special înfiinţat în acest scop, iar măsura alternativă de executare în regim mixt a unei pedepse privative de libertate constă în executarea pedepsei prin prestarea de zile de muncă în folosul comunităţii în echivalent şi de executare a pedepsei în regim deschis de detenţie, mai prevăd amendamentele adoptate.

O lucrare scrisă: 20 de zile executate

Deputaţii jurişti au mai stabilit că în cazul persoanelor condamnate la pedeapsa închisorii de până la un an executarea pedepsei se realizează în arest la domiciliu, cu excepţia persoanelor condamnate pentru fapte comise cu violenţă. Potrivit amendamentelor propuse de UDMR, se va reveni la reducerea pedepsei cu câte 20 de zile pentru fiecare carte scrisă în închisoare. Astfel, în cazul elaborării de lucrări ştiinţifice publicate sau invenţii şi inovaţii brevetate, se consideră 20 de zile executate, pentru fiecare lucrare ştiinţifică sau invenţie şi inovaţie brevetate, prevede textul adoptat.

sursa: hotnews.ro, realitatea.net

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Dacia Logan MCV Edelweiss. Autoturism proiectat cu portiere verticale şi platformă

avatar

Publicat

Dacia a venit, în urmă cu mai mulţi ani, cu o versiune utilitară, dar şi modernă, în acelaşi timp, a Loganului. Vorbim de Dacia Logan MCV Edelweiss, care a fost proiectat numai prezentare, dar fabricarea lui în serie nu este exclusă total.

Noua versiune Dacia Logan MCV este prevăzută în partea din spate cu portiere verticale ce devin ori rampă de încărcare a obiectelor voluminoase pentru transport, ori platformă suplimentară de încărcare ce dă aspectul unei maşini pick-up.

Acoperişul vechiului MCV a fost înlocuit cu un pavilion textil retractabil electric, care culisează pe nişte şine şi transformă maşina într-o decapotabilă.

Nici interiorul nu a scăpat nemodificat, scaunele fiind îmbrăcate în piele alcantara albă, aeratoarele vopsite în albastru și argintiu, volanul îmbrăcat în piele, pedalele schimbate cu unele sport.

Proiectul numit Heuliez Edelweiss care are la bază Logan-ul MCV a fost prezentat în urmă cu mai mulți ani la Geneva.

sursa: realitatea.net

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

MARȚI și MIERCURI: Sesiuni de trageri și distrugeri cu material real, în poligon, lângă Alba Iulia

avatar

Publicat

detonari explozibil poligon

Marți, 24 aprilie și miercuri, 25 aprilie, în poligonul cazarmei 5002, zona Podei-deal Mamut și poligonul de tragere Micești se vor executa distrugeri cu material real și trageri. Locuitorii sunt atenționați să evite zona.

UM 01684 informează că în perioada 24-25 aprilie, între orele 09.00-14.00, se vor executa distrugeri cu material real în poligonul din cazarma 5002 (zona Podei, Deal Mamut), accesul populației fiind interzis pe drumurile de acces și pe cele aflate în vecinătatea poligonului.

De asemenea, în data de 25 aprilie, între orele 08.00-16.00, se vor executa trageri în poligonul de tragere de garnizoană Micești, accesul populației fiind interzis pe drumurile de acces și pe cele aflate în vecinătatea poligonului.

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect pilot Alba Iulia Smart City. Platformă de învăţare online în două licee şi conferinţă de eLearning

avatar

Publicat

Două licee din Alba Iulia vor avea acces la educaţie inteligentă prin servicii eLearning în portal, în reţeaua şcolară Alba Iulia Smart City, iar municipiul va găzdui, în august, Conferinţa internaţională de eLearning – MoodleMoot România 2018. Toate acestea, în cadrul unui proiect-pilot.

Propunerile intră la aprobare în şedinţa Consiliului Local din 24 aprilie.

Prin serviciile în cloud de platformă eLearning Moodle, elevi şi profesori din două licee din Alba Iulia, ce urmează a fi selectate, dar şi părinţi vor avea acces la modalităţi de învăţare modernă, teste de autoevaluare înainte de examene, materiale suport multimedia, concursuri tematice, pe clase sau între şcoli. Aceste servicii fac parte din reţeaua şcolară de eLearning implementate în reţeauaEdu.ro de o firmă din Arad, eLearning & Software SRL, partener certificate Moodle.

Prin proiectul pilot de la Alba Iulia, vor avea acces la platforma de eLearning, furnizată prin reţeauaEdu.ro, şi elevi şi profesori de la cele două licee din oraş.

Platforma include instanţe private pentru fiecare unitate, aplicaţii sau soluţii terţe (bibliotecă virtuală, catalog online), se va oferi instruire pentru cadrele didactice şi suport online.

Din reţeauaEDU.ro fac parte peste 700 de şcoli şi licee din întreaga ţară, cu peste 14.000 de utilizatori (elevi din clasele IX-XII). Mai au conturi în aceasă reţea şi peste 700 de profesori şi 500 de părinţi. Se pune accent pe creşterea calităţii învăţământului preuniversitar, prin activităţi şcolare sau extraşcolare, cu accent pe partea aplicativă şi metode inovative de predare şi învăţare.

Utilizatorii platformei pot face schimb de experienţe şi bune practici, fiind incluse şi forumuri şi alte instrumente de relaţionare.

Serviciile sunt furnizate online, iar infrastructura este susţinută de firma din Arad, prin data centerul său aflat la Timişoara.

Platforma Moodle va reprezenta o soluţie de portal educaţional care va gestiona, monitoriza şi raporta întreaga activitate şcolară. Va putea fi utilizată gratuit şi de alte licee /colegii din Alba Iulia (maxim 50 de utilizatori, din care un administrator, un profesor, un părinte, 47 elevi) şi vor fi maximum 5 cursuri active.

Ce se poate face prin reţeauaEDU.ro:

– postarea lecţiilor, a bibliografiei şi resurselor suplimentare; materiale suport multimedia la clasă sau acasă

– trimiterea temelor

– autoevaluarea şi evaluarea cunoştinţelor: teste pentru elevi

– pregătiri pentru Bacalaureat

– organizarea de concursuri

– clasă virtuală – colaborare între şcoli şi licee; cursuri comune; în sistem videoconferinţă (video sau doar audio)

– comunicare şi colaborare; provocări între şcoli şi licee

– gestionarea notelor şi absenţelor: catalog online; orar online

– dezvoltarea de proiecte între şcoli şi licee

– sistem antiplagiat (program informatic pentru compararea documentelor în format text, pentru verificarea originalităţii lucrărilor).

Accesul se poate face de pe orice dispozitiv (calculator, laptop, tabletă, telefon), nonstop, de la şcoală, de acasă sau din alte locaţii.

Moodle este sistemul de management al programelor educaţionale, cu o complexitate crescută, ce asigură dezvoltarea de soluţii adaptate nevoilor unei instituţii de învăţământ. A fost creat de profesionişti din domeniul educaţiei, fiind bazat pe principii pedagogice unanim acceptate de universităţi din întreaga lume. Platforma Moodle a fost folosită, în ultimul deceniu, de milioane de utilizatori din toată lumea, din medii variate, de la corporaţii la şcoli isolate geografic.

A doua componentă a proiectului este Conferinţa internaţională de eLearning – MoodleMoot România 2018 ce va fi organizată în Alba Iulia, de companie, alături de Universitatea “1 Decembrie 1918” şi Asociaţia Pro Artă Dezvoltare şi Cunoaştere, în perioada 27-31 august 2018, sub egida Alba Iulia Smart City.

Vor fi organizate ateliere despre tehnologii şi procese eLearning, despre Moodle, cursuri de formare profesională în specializarea dezvoltator de eLearning

Toate cheltuielile aferente soluţiilor tehnologice propuse în cadrul proiectului-pilot “Alba Iulia Smart City 2018” şi care vor fi furnizate de companie vor fi suportate de către aceasta.

Soluţiile implementate vor aplica o arhitectură deschisă şi principiile care permit scalarea, accesul şi interoperabilitatea cu alte soluţii tehnologice propuse de alte companii

Protocolul este valabil până în 31 august 2019, dar compania menţine serviciile de platformă eLearning în cloud pentru cele două şcoli, pentru cel puţin încă 3 ani şcolari (2019-2022), gratuit cu acces pentru cel mult 50 utilizatori.

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate