|

Maşinile parcate neregulamentar în Alba Iulia vor fi RIDICATE. Unde vor fi depozitate și care sunt tarifele de recuperare

se ridica masiniMașinile parcate neregulamentar pe spațiul public în municipiul Alba Iulia vor fi ridicate și depozitate. Consilierii locali vor avea de aprobat, în ședința de vineri, 28 aprilie, regulamentul de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar pe spaţiul public, închirierea unui teren pentru depozitarea autovehiculelor ridicate și tarifele de recuperare a acestora.

Consilierii locali din municipiul Alba Iulia vor vota, în ședinta de vineri, 28 aprilie, proiecte privind aprobarea tarifelor pentru operațiunile de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor staționate neregulamentar pe raza municipiului, a regulamentului privind activitățile de ridicare, transport, depozitare și eliberare a autovehiculelor staționate neregulamentar pe raza municipiului și aprobarea închirierii unor imobile (teren și construcții) în scopul amenajării unei platforme pentru depozitarea autovehiculelor parcate neregulamentar pe raza municipiului Alba Iulia, ridicate de pe domeniul public.

„În urma sesizărilor primite din partea cetățenilor cu privire la situații de indisciplină a posesorilor de vehicule, care, prin ocuparea unor locuri nepermise aparținând drumului public, obstrucționează accesul vehiculelor aflate în misiune (poliție, jandarmi, pompieri, salvare, etc.), a celor de intervenție la rețelele de apă, gaze, telefonie, electricitate, etc. sau de ridicare a rezidurilor menajere, ori blochează accesul pietonilor, s-a constatat necesitatea soluționării acestor probleme conform prevederilor legale.

Totodată, se constată faptul că oprirea și staționarea neregulamentară sunt tot mai frecvent întâlnite pe drumurile publice, consecințele fiind suportate de ceilalți participanți la trafic, fiind necesară îndepărtarea vehiculelor care constituie obstacole pentru circulația pe drumurile publice prin proceduri de ridicare, transport și depozitare în locuri special amenajate”, se arată în raportul de specialitate.

Potrivit reprezentanților Primăriei Alba Iulia, măsura tehnico-administrativă de ridicare a vehiculelor este utilă și deservește interesul public cu privire la fluidizarea circulației pe drumurile publice și responsabilizarea conducătorilor de vehicule pentru respectarea legii iar operațiunile de ridicare executate urmăresc îndepărtarea vehiculului care, printr-o staționare voluntară, constituie obstacol pentru ceilalți participanți la trafic.

Astfel, pentru operațiunile de ridicare, transport și depozitare a vehiculelor staționate neregulamentar pe raza municipiului Alba Iulia sunt propuse următoarele tarife:

 • pentru operațiunea de ridicare a vehiculelor – 220 lei / vehicul (fără TVA)
 • pentru operațiunea de transport a vehiculelor de la locul ridicării la locul de depozitare – 130 lei / vehicul  (fără TVA)
 • pentru operațiunea de depozitare a vehiculelor ridicate – 30 lei / vehicul (fără TVA) pentru primele 24 de ore de depozitare, 45 lei / vehicul / zi (fără TVA) pentru perioadele de depozitare mai mari de 24 de ore

„Pentru operațiunea de depozitare a vehiculelor ridicate, propunem două niveluri ale acestui tarif, pentru a descuraja abandonarea pe perioade lungi de timp a vehiculelor ridicate, de către proprietarii/utilizatorii acestora, și pentru acoperirea cheltuielilor (salarii personal, agenți de pază și casieri, teren)”, se mai arată în raportul de specialitate.

Spațiul propus pentru depozitarea autovehiculelor ridicate se află localizat pe strada Livezii, nr. 35A, în spatele Alba Mall.

Cheltuielile Primăriei Alba Iulia necesare pentru depozitarea vehiculelor ridicate sunt:

 • chirie teren în suprafață de 510 mp x 1 euro/mp/lună (fără TVA) = 510 euro/lună (fără TVA)
 • chiria pentru gheretă birou și pază în suprafață de 9 mp x 1 euro/mp/lună (fără TVA) = 9 euro/lună (fără TVA)
 • chiria pentru grup social în suprafață de 9 mp x 1 euro/mp/lună (fără TVA) = 9 euro/lună (fără TVA)

Total: 528 euro/lună (fără TVA) = 2.827,44 lei/lună (cu TVA)

 • cheltuieli salarii personal – casieri 3 persoane x 2.000 lei/lună = 6.000 lei/lună
 • cheltuieli salarii personal – pază, minim 4 persoane x 2.000 lei/lună = 8.000 lei/lună

Total: 14.000 lei/lună

TOTAL cheltuieli: 2.827,44 + 14.000 = 16.827 lei/lună

Potrivit regulamentului privind activitățile de ridicare, transport, depozitare și eliberare a autovehiculelor staționate neregulamentar pe raza municipiului Alba Iulia, ridicarea autovehiculelor va fi efectuată de către operatorul autorizat / compartimentul de specialitate din cadrul Serviciului Administrarea Domeniului Public și Privat din cadrul Serviciului Administrarea Patrimoniului Local din subordinea Consiliului Local al municipiului Alba Iulia, prin intermediul acestuia realizându-se și activitatea de transport, depozitare și eliberare a vehiculelor staționate neregulamentar în oraș.

Activitățile de ridicare a vehiculelor staționate neregulamentar vor fi desfășurate numai în urma unei solicitări și în prezența polițistului rutier din cadrul IPJ Alba sau a polițistului local cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice.

Transportul până la locul de depozitare nu se mai execută dacă, până la inițierea acestuia, proprietarul sau utilizatorul autovehiculului ridicat se prezintă la locul ridicării și este de acord cu suportarea cheltuielilor efectuate. În acest caz va suporta doar contravaloarea operațiunilor de ridicare a autovehiculului.

După ridicarea vehiculului, agentul constatator care a dispus ridicarea va comunica, în cel mai scurt timp, la dispeceratul instituției din care face parte (Dispeceratul IPJ, respectiv Dispeceratul Poliției Locale), numărul de înmatriculare și marca/modelul vehiculului ridicat, locul de unde a fost ridicat, respectiv locul unde este depozitat, precum și alte date suplimentare despre vehicul, dacă este cazul. Dispeceratele celor două instituții își vor comunica reciproc operativ informațiile referitoare la vehiculele ridicate.

În cadrul spațiului de depozitare va funcționa o casierie, deschisă 24 de ore pe zi, pentru încasarea costurilor reprezentând cheltuielile aferente operațiunilor de ridicare, transport și depozitare.

Achitarea tarifului aferent operațiunii/operațiunilor efectuate se va face în numerar, în urma prezentării obligatoriu, de către proprietarul sau deținătorul legal al vehiculului, a documentelor care atestă proprietatea ori deținerea legală a acestuia.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=561464avatar Publicat de pe 25 aprilie 2017 şi actualizat pe 25 aprilie 2017.
Publicat în BREAKING NEWS, EVENIMENT, SOCIAL.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

9 comentarii pentru “Maşinile parcate neregulamentar în Alba Iulia vor fi RIDICATE. Unde vor fi depozitate și care sunt tarifele de recuperare”

 1. Eu sunt de acord sa se ridice masinile celor ce parcheaza pe locurile platite de altii sau ale celor ce blocheaza cai de acces gen portile sau garajele oamenilor.
  Dar daca omul nu gaseste spatiu de parcare la spital, policlinica sau farmacii cu program non-stop si i se mai ridica si masina ….
  Pun pariu ca spatiul de depozitare va fi plin de masini pana in 2000 de euro pe care oamenii nu-si vor mai permite sa le ridice si vor fi vandute ulterior pe un ban ” cinstit” . Nu cred ca va avea cineva tupeul sa ridice masinile baronilor de Alba sau ale megafirmelor ale cotizantilor etc…

 2. Sa faca locuri de parcare prima data,daca locurile rezervate locatarilor sunt interzise parcarii celor care nu au acest drept si suntimsuficiente oricum cu restul care nu au parca cum ramane?ce sa faca?sa se dizolve masinile cand ajung acasa si dimineata sa reapara instant sau cum?

 3. Foarte greu cu locurile de parcare in Alba. In cetate la orele de vârf nu găsești locuri de parcare. Bine acum că ni le mai și ridică, soluții de genul se găsesc. Clar ca mașinile de lux ale magnaților nu vor fi ridicate. Măcar de s-ar aplica pentru chiar toate mașinile parcate necorespunzător aceasta hotărâre În fine…Ar m-ai fi multe de spus, dar n-are rost.

 4. Ar trebui inlocuita forma actuala cu locuri de parcare platite de o persoana si doar aceasta sa il poata folosii, practic astfel nu poti merge la nimeni in vizita ca nu ai loc de parcare. Ar trebui sa ramina parcare cu plata, cu ora, cu ziua sau abonament, dar folosit principiul primul venit – primul servit.

 5. Dar de unde stim care locuri sunt platite ? sau nu ca nu leau mai marcat cu semnul parcare interzisa.si daca mergi la primarie nu ai unde sa parchezi si locurile acelea putine din fata le tine ocupate cu obstacole ca sa nu parcam noi.

 6. Parcările cu plată stau goale !
  În Alba Iulia există încă spațiu suficient pentru amenajarea parcărilor etajate și subterane dar probabil se va aștepta până când nu va fi loc pentru astfel de utilități publice.

 7. nu ar fii mai bine sa facă parcări decât sa le ia? mai bine sa se gândească la asta , ca dacă e numărul a lu vreo unu cu ceva grade din Alba probabil io șterge de praf , io gâdila și nici măcar nu i-o atinge. se pot face parcări cu plata unde se găsesc spatii de teren goale cum e și în Timișoara sau în alte locuri.

 8. Fraierii stau la coada la primărie plătiți taxe la domnul primar saracu

 9. Sunt sigur ca se vor face multe abuzuri, nu este corect ridicarea masinilor doar in caz ca incurca circulatia si duce la blocare, ar fi frumos un proiect pentru parcari nu pentru depozitare masini ridicate…

Adaugă un comentariu


PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

 • bmw: dacia a intrat pe culoarea rosie a semaforului
 • Dorina: Intre Teius si Alba se circula fff incet, dezamagitor…, care este motivul?
 • Criss: Chiar acum se pregatea unul sa ma intepe. Deci e clar si in Bucuresti este acest tip de tantar tigru!
 • Tara lui Papura Voda: Mainile si picioarele amputate celor prinsi la volan, bauti, fara permis, bauti si fara permis,...
 • kolben: minimul pe economie +14% ( variabil,dar nu mai putin de 10%) din brut .. iar cei mai vechi sau..cu pile ajung...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI