Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Ministrul Mircea Dușa: „Centrul Militar din Cetate poate să se mute altundeva, când Consiliul Județean ne va oferi o altă locație pe măsură”

YouTube video

Publicat

Clădirile din Cetatea Alba Carolina, ce aparțin Ministerului Apărării Naționale, ar putea să fie cedate administrației județene și locale pentru a fi reabilitate, cu condiția de a oferi în schimb o locație pe măsură pentru activitățile instituțiilor MApN. Aceasta este declarația ministrului Mircea Dușa, prezent vineri la Alba Iulia într-o conferință de presă la sediul PSD Alba.

Mai multe imobile situate în centrul istoric din Alba Iulia au fost obiectul unor discuții printre reprezentanții administrației locale și județene, care își doresc să le preia de la MApN, să le reabiliteze și să le transforme în sedii ale instituțiilor, spații de învățământ, comerciale sau de divertisment.

„Administrația locală dorește ca unele instituții ale Ministerului Apărării Naționale să se mute din această locație pentru a putea reabilita clădirile respective și cred că până la urmă vom ajunge la o înțelegere, în sensul că Centrul Militar să se mute într-o altă locație, dar atunci când Consiliul Județean ne va pune la dispoziție o locație pe măsura celei pe care o deținem în Cetate. De asemenea, batalionul logistic care urmează ca până la urmă să își înceteze activitatea după ce își va îndeplini obiectivele militare pe care le are de îndeplinit în județul Alba și în zonă, să găsim posibilitatea să cedăm acea locație cu mențiunea că totuși doresc să menținem batalionul de geniu și să predăm clădirea aceea în care este batalionul logistic la Consiliul Județean sau la administrația locală din municipiu. Cei de la administrația locală să ne reabiliteze clădirea unde se află batalionul de geniu, astfel încât ansamblul acela arhitectural care este în Cetate să poată fi reabilitat și această locație a ministerului care se află în Cetatea Alba Iulia să fie pusă în valoare așa cum o merită”, a declarat ministrul Mircea Dușa.

„Vom găsi o soluție ca să asigurăm și locațiile necesare desfășurării activităților instituțiilor Ministerului Apărării Naționale în municipiul Alba Iulia, dar să dăm și posibilitatea administrației locale și celor care sunt preocuopați prin atribuțiile pe care le au să pună în valoare Cetatea și clădirile din Cetate. Sigur că și eu sunt nemulțumit că unele clădiri sunt reabilitate și fac cinste acestui simbol al minucipiului Alba Iulia și alte clădiri, cum sunt cele două locații, batalionul logistic și batalionul de geniu nu sunt pe măsura celor care au fost reabilitate deja și vom găsi o soluție ca administrația locală să pună în valoare și acele clădiri și să le reabiliteze”, a adăugat Dușa.

În viitorul apropiat, Consiliul Judeţean Alba intenţionează să elibereze actualul imobil în care funcţionează şi Curtea de Apel Alba Iulia şi să ocupe spaţiul de pe strada Mihai Viteazu nr. 11, unde se află Centrul Militar Judeţean. Acesta va fi transferat pe strada Regina Maria nr. 6, aflat în proprietate publică, în spaţiile eliberate de Centrul de cultură „Augustin Bena” şi Serviciul „Salvamont”. În clădirea Centrului Militar, din apropierea Porții a III-a a Cetății, proaspăt renovată, se anunţa amenajarea la parter unui centru de informare turistică al județului Alba, o galerie de artă pentru artiștii Uniunii Artiștilor Plastici din Alba și o cafenea-restaurant cu profil artistic. Imobilul se află deja în administrarea Consiliului Județean. Alte clădiri ale MApN din Cetatea Alba Carolina ar putea fi transformate în cămine studenţeşti.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. coleg

    vineri, 17.05.2013 at 15:09

    Ministrul Mircea Dușa: „Centrul Militar din Cetate poate să se mute altundeva, când Consiliul Județean ne va oferi o altă locație pe măsură”
    Nu hotarasti tu, cand se muta CJ in propria cladire! Ar trebuii sa va dea 3 luni termen de evacuare. Cladirea apartine cj Alba, iar armata e in chirie acolo. Ori nu stii ori vorbesti prostii. Armata are destule sedii. Muta-i in sediile armatei

  2. Albanezul

    vineri, 17.05.2013 at 22:04

    Domnule coleg, ministrul are de partea sa legea. Care stipuleaza ca spatiile CMJ se asigura de CJ. Ei vor iesi cind li se va asigura spatiul corespunzator

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax