Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Obligaţii şi interdicţii pentru amatorii de artificii şi obiecte pirotehnice

Publicat

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Alba reamintesc amatorilor de artificii şi alte obiecte pirotehnice obligaţiile de care aceştia trebuie să ţină cont, înainte de a le folosi în spaţiile publice. Cei care doresc să achiziţioneze astfel de articole pirotehnice în conformitate cu normele legale trebuie să citească întotdeauna instrucţiunile de folosire, termenul de garanţie inscripţionat pe ambalaje şi să fie precauţi la depozitarea, manipularea sau folosirea lor.
Poliţiştii atrag atenţia asupra faptului că vânzarea articolelor pirotehnice confecţionate sau fabricate se face numai de către persoanele juridice autorizate în acest sens şi numai în locurile prevăzute de lege.
Este strict interzisă comercializarea acestora persoanelor care nu au împlinit vârsta de 18 ani. De asemenea, se interzice persoanelor juridice vânzarea de articole pirotehnice din clasele II, IV, T1 şi T2 persoanelor fizice, precum şi a artificiilor din categoria „obiecte zburătoare luminoase” şi a pocnitorilor din clasa I.

Nu este permisă nici confecţionarea, deţinerea, comercializarea, importul sau folosirea articolelor pirotehnice din clasele II-IV, T1, T2, de către persoanele fizice. Orice operaţiune cu articole pirotehnice, efectuată fară drept constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 1 an.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax