Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: „Parohiile” politice din CJ Alba au împărțit banii pentru biserici, din bugetul pe 2013. Vezi cum au fost distribuiți cei 2.500.000 de lei

Publicat

YouTube video

Unitățile de cult din Alba primesc în 2013 sprijin financiar în valoare de 2.500.000 de lei de la bugetul local. Alocarea acestor bani a fost amânată la ultima ședință de CJ, însă proiectul de hotărâre a fost aprobat luni, după ce a fost publicat bugetul general pe 2013 în Monitorul Oficial.

Consiliul Județean Alba va pune în aplicare Ordonanța de Guvern privind stabilirea unor forme de sprijin financiar pentru unitățile de cult aparținând cultelor religioase recunoscute în România, precum și hotărârea de guvern care prevede că aceste culte beneficiază la cerere de sprijin financiar, în limita prevederilor bugetare anuale.

Vezi cum explică președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, împărțirea banilor:

YouTube video

Acești bani vor fi utilizați între altele pentru, completarea fondurilor proprii ale unităților de cult, întreținerii și funcționării acestora, construirii și reparării unitățile de învățământ teologic, precum și a clădirilor aparținând unităților de cult. Consilierii județeni au reușit până la urmă să se înteleagă asupra împărțirii banilor, pentru ca fiecare ”parohie” politică să fie oarecum mulțumită.

Pe lângă această sumă, alți 7.000.000 de lei vor fi direcționați de la buget pentru contribuții la salarizarea personalului neclerical.

Vedeți în atașamente cum vor fi direcționați banii înspre unitățile de cult din Alba:

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. victor

    miercuri, 20.02.2013 at 16:22

    nu va mai lasati, pacaliti de acei farisei care propavaduiesc viata de apoi, in timp ce ei aduna AVERI pe pamant,din coma s-au intors multi, din moarte nimeni….

  2. Marcel

    joi, 21.02.2013 at 10:33

    bine ca pt. preoti sunt bani,ca sa-si mareasca burtile si averile, dar pt. drumuri,iluminat,gradinite,scoli, spitale,bazin,teatru,etc…nu sunt…..hot la hot trage…

  3. Pingback: Şedinţă extraordinară la Consiliul Judeţean Alba. Vezi proiectele pe ordinea de zi | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax