Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Preţurile RCA ar putea creşte considerabil din luna mai. Ce se pregăteşte pentru perioada următoare

Publicat

asigurare RCA asigurari politeDin luna mai, atunci când expiră perioada în care tarifele au fost plafonate, preţurile RCA ar putea acreşte considerabil. Companiile vor reveni la tarifele de anul trecut. Singura soluţie ar fi creşterea concurenţei, prin intrarea unor firme noi, spun brokerii.

Preţurile asigurărilor obligatorii s-au majorat cu 80% în medie între 2014 şi 2016 şi abia în decembrie anul trecut şoferii au respirat uşuraţi. Plafonarea tarifelor RCA a fost cea mai profitabilă pentru maşinile mari care transportă persoane. Între august şi decembrie anul trecut scăderea tarifelor a fost de aproape 70 de procente. Nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi pentru turisme, acolo unde preţurile au scăzut cu mai puţin de 20%

Din luna mai, companiile de asigurări pregătesc scumpiri, spun brokerii.

În acest timp, companii de asigurări din Germania, Austria şi Irlanda aşteaptă intrarea pe piaţa din România şi ar putea vinde asigurări RCA.

O şansă în plus pentru menţinerea tarifelor este noua lege a RCA aflată în Parlament. Pe baza ei Autoritatea de Supraveghere Financiară va stabili tarife de referinţă după ce preţurile vor redeveni libere pe piaţă.

În prezent, cea mai mare cotă de piaţă pentru asigurările RCA o are Euroins, cu peste 20%, urmată de Asirom şi City Insurance.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax