Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Reprezentanţi ai Uniunii Internaţionale de Transport Public şi ai Estoniei în UE, interesaţi de condiţiile oferite de STP

Publicat

Reprezentanţi ai Uniunii Internaționale de Transport Public – UITP, respectiv ai capitalei Estoniei, Tallin la Uniunea Europeană au “testat”, miercuri, calitatea condiţiilor de transport oferite de STP la Alba Iulia. Artur Perchel, manager pentru țările Europei de Est în UITP şi estonianul Tonu Karu au făcut două curse cu autobuzele din trafic, validându-și călătoria cu cele două carduri emise pe numele lor.

Cei doi au dorit să afle detalii legate de transportul public din Alba Iulia, în condițiile în care STP a fost declarată recent ”cel mai bun transportator public de călători din România – 2013” cu prilejul galei anuale a revistei TIR Magazin. Cei doi au testat sistemul de ticketing electronic și chiar au călătorit cu autobuzele STP.

Reprezentantul UITP, Artur Perchel s-a arătat interesat de îmbunătățirile realizate în ultimii doi ani de STP Alba Iulia, printre care hărțile de transport public și sistemele de anuțare vocală în autobuze și în stații. De asemenea, atât Artur Perchel, cât și Tonu Karu au dorit să afle detalii despre filtrele aspirante montate pe câteva autobuze din Alba Iulia de către inventatorul Corneliu Birtok – Băneasă, care reduc consumul cu peste 10% și măresc performanțele motorului. De altfel, aceștia intenționează să intre în contact cu inventatorul român pentru a-l ajuta să își promoveze filtrele la nivel European.

Uniunea Internațională de Transport Public – UITP este o rețea intenațională pentru autorități și operatori, institute de știință și cercetare și furnizori de servicii legate de industria transporturilor. UITP are în prezent peste 3400 de membri din 92 de țări și se consideră avocatul global al transportului public și al inovațiilor din acest sector.

STP Alba Iulia este membru UITP din 2007, iar anul trecut, operatorul din Alba Iulia a găzduit întâlnirea cu numărul 100 a Comitetului de Transport Regional al acestei organizații, în timpul căruia s-au pregătit documentele pentru Congresul Mondial al UITP care va avea loc în acest an.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax