|

Salarii mărite cu 30 la sută pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de CJ. Propuneri de modificare a Ordonanţei privind majorările pentru bugetari

senatGrupurile parlamentare ale PSD, ALDE și UDMR au depus amendamente la Ordonanța de Urgență a Guvernului 2/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare potrivit cărora vor beneficia de majorarea indemnizației cu 30% primarii, viceprimarii, președinții, precum și vicepreședinții consiliilor județene, a anunțat marți președintele Comisiei pentru muncă a Camerei Deputaților, Adrian Solomon (PSD), potrivit Agerpres.

„Temeiul este că este anormal ca în administrația publică locală unii funcționari să aibă de două ori mai mult decât viceprimarul, primarul sau chiar președintele consiliului județean, în condițiile în care responsabilitatea și administrativă și politică și judiciară se răsfrânge asupra aleșilor și nu asupra funcționarilor. Prin urmare, după aplicarea Ordonanței 2 prin care se măreau salariile în administrație cu 20%, s-a văzut, în urma aplicării, aceasta problemă”, a precizat Solomon, la Palatul Parlamentului.

Potrivit lui Solomon, președintele PSD Liviu Dragnea a anunțat încă de la ședința Asociației comunelor că această situație va fi îndreptată.

„Încă de săptămâna trecută s-au avansat discuțiile și, împreună cu grupul ALDE și UDMR, am depus și astăzi am trimis către Guvern pentru impactul bugetar acest amendament, împreună cu încă două legate de Biblioteca Națională”, a explicat Solomon.

El a adăugat că nu știe care este impactul bugetar al acestor amendamente depuse la Comisia pentru muncă.

Solomon a precizat că au fost depuse și amendamente referitoare la salariile personalului de la Biblioteca Națională, dar și la personalul TESA din teatre.

„Mai sunt două amendamente legate de Biblioteca Națională, care este în subordinea Ministerului Culturii. După cum știți, toate bibliotecile municipale, județene au primit mărirea prin Ordonanța 2, cei de la Biblioteca Națională, datorită acestei subordonări, nu au primit și este o inadvertență supărătoare pentru cei care lucrează în sistem, mai ales ca BCU-urile care sunt în subordinea universităților au primit încă din Legea 250”, a explicat Solomon.

El a completat ca și personalul TESA din teatre va primi măriri, având în vedere că actorii și personalul de sala au beneficiat deja de creșteri ale veniturilor.

Potrivit unui comunicat al liderului grupului parlamentar al PSD din Camera Deputaților, Marcel Ciolacu, Ordonanța de Urgență a Guvernului 2/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare exclude de la majorări aleșii locali.

„Prin derogare de la prevederile art.1 alin.(1) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 9/2017 privind unele măsuri bugetare în anul 2017, prorogarea unor termene, precum și modificarea și completarea unor acte normative, începând cu data intrării în vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonanțe de urgență, cuantumul brut al salariilor de bază/indemnizațiilor de care beneficiază personalul care ocupă funcții de demnitate publică alese din cadrul organelor autorităților publice locale, respectiv primari, viceprimari, președinți și vicepreședinți ai consiliilor județene, se majorează cu 30% față de nivelul aflat în plată”, prevede amendamentul depus, potrivit sursei citate.

Amendamentul va reduce situațiile în care unii funcționari vor avea venituri salariale superioare primarului, viceprimarului, președinților, precum și vicepreședinților consiliilor județene deși responsabilitatea acestora este net superioară, mai menționează comunicatul.

sursa: hotnews.ro

URL scurt: http://alba24.ro/?p=553047avatar Publicat de pe 14 martie 2017 şi actualizat pe 14 martie 2017.
Publicat în ACTUALITATE, ADMINISTRATIE, POLITICA.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • maya: PSD s-aude?!
  • om: Mult as vrea si eu asta, Iulia!
  • Apocalipsa lui Rika: cat mai mult daca se poate sa ploua cu gheata cat oul de strut ! nu e pacat sa strica tot in...
  • Cris: Pacat ca nu era nimeni la volanul masinii negre sa treaca peste el cat s-a prefacut „victima”. Ar...
  • Mario: Bună ziua. Am și eu o întrebare, dacă am lucrate 9 luni în ultimii 2 ani,am o problema și nu am mai putut sa...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI