Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: „Festivalul Luminii” sau „Seara Viselor Împlinite”, la Alba Iulia. Sute de lumânări aprinse au luminat zona din fața Obeliscului

Publicat

Sute de lumânări aprinse au luminat și în acest an zona din fața Obeliscului din Alba Iulia pentru a aminti oamenilor de frumusețea lucrurilor mărunte. Inițiativa devenită deja tradiție aparține cercetașilor din Centrul Local „Axente Sever”, iar evenimentul a avut loc sâmbătă seara.

Ca de fiecare dată, în zona dintre Obeliscul lui Horea, Cloşca şi Crişan şi Poarta a III-a a Cetăţii, au strălucit mii de candele în cutiuțe de hârtie (gulguțe) confecționate manual. Un element nou, propus la această ediţie, este schimbul de cărți. Doritorii au fost îndemnaţi să doneze o carte alături de un mesaj către viitorul posesor al cărții și să ia în schimb orice altă carte. Scopul proiectului este de a aduce un strop de bucurie cititorilor de beletristică, de a găsi cărți noi, prin care să redescopere frumusețea lucrurilor mărunte.

Uneori uităm să ne bucurăm de primăvară, zâmbete și flori, fiind mereu ocupați cu munca sau școala, captivi în monotonie. Sâmbătă, 25 mai, ora 21.00, cercetașii albaiulieni au propus momente de relaxare, evadare și redescoperire a lucrurilor mărunte care ne fac să zâmbim.

„Festivalul Luminii”, așa cum a fost denumită această manifestare, antrenează an de ani sute de cercetași din întreaga țară, iar în diferite orașe, simultan, lumânările aprinse vestesc „Seara Viselor Împlinite”.

Ideea acestui festival a apărut în 2004 când câțiva cercetași din Cluj-Napoca au încercat să amintească oamenilor de frumusețea lucrurilor mărunte din viața lor. Unindu-și forțele, au realizat prima ediție a evenimentului, intitulat atunci „Seara Viselor Împlinite”, când clujenii prezenți au așezat pe lacul din Parcul Central aproximativ 200 de cutiuțe confecționate din hârtie, cu lumânări aprinse înăuntru, trimițând odată cu ele și visele lor și dorința de a deveni realitate. Festivalul a continuat, în 2005, 2006, 2007, fiind foarte bine primit și crescând în timp exponențial, din toate punctele de vedere, de la 200 de lumânări, la mii.

În 2008, apare pentru prima dată ideea, extinderii lui, de la Cluj, la nivel național, fiind preluat de cercetașii din 9 orașe.

„Viața de zi cu zi a devenit o adevărată cursă contra-cronometru pentru cei mai mulți dintre noi. Mereu în lipsă de timp, împărțiţi între multe responsabilități, slujbă și familie, uităm cu desăvârșire de sufletul nostru, uităm să ne bucurăm de lucrurile mărunte.

Lumea în care trăim ne obligă să ne planificăm cu atenție fiecare clipă pentru a reuși în ceea ce ne propunem și de multe ori uităm să ne oprim din când în când pentru a-i privi pe cei din jur, pentru a simți vântul, pentru a asculta oamenii, pentru a zâmbi la zâmbetul copiilor, pentru a redescoperi frumusețea lucrurilor mărunte”, transmit cercetașii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: ZILELE ORAŞULUI ALBA IULIA: Vezi care sunt evenimentele de sâmbătă seară | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax