Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Schimbările Legii Educaţiei, comentate în prima zi de şcoală

Publicat

elevi

Prima zi de şcoală, după vacanţa de iarnă a adus şi noi discuţii pe marginea Legii Educaţiei, promulgată marţi de preşedintele Traian Băsescu. Deşi, la nivel naţional, sindicaliştii din învăţământ şi-au manifestat nemulţumirile faţă de unele modificări aduse de noua lege, conducerea Inspectoratului Şcolar Alba este de părere că viziunea specialiştilor în domeniu poate fi una corectă, dar că doar în timp şi după aplicarea metodologiilor se va putea vedea clar cât de benefice sunt aceste schimbări. „Noua Lege a Educaţiei a trasat doar cadrul în care trebuie să ne desfăşurăm. O parte din aceste prevederi intră în vigoare în termen de 30 de zile, iar altele, precum trecerea clasei a IX-a în învăţământul obligatoriu vor fi alocate cel mai devreme în 2016. Consider că şcolile au suficient timp să ia măsuri pentru eficientizarea programului de funcţionare, conform noii legi. Eu cred că în prezent copiii sunt într-adevăr aglomeraţi şi e bine să fie un număr clar de ore şi să se producă o decongestionare a materiei. Oricum, cei care au realizat acest studiu laborios au ştiut ce fac, iar dacă e bine realizat poate reprezenta o soluţie bună pentru viitor. Oricum, doar când vom avea şi metodologiile vom putea vorbi despre un tablou complet al modificărilor”, a explicat inspector şcolar general adjunct al ISJ Alba, Marcel Stan.

Întrebat despre cum vede aceste schimbări aduse de noua Lege a Educaţiei, rectorul Universităţii „1 Decembrie 1918” Achim Moise nu a dorit să comenteze prea multe. În opinia sa „o lege nu trebuie discutată, trebuie aplicată”. Acesta este de părere că, deşi se vor crea disfuncţionalităţi în primul an de implementare „orice lucru nou, poate aduce ceva bun”.

Marţi, peste 44.500 de elevi din judeţul Alba s-au întors la şcoală, după vacanţa de iarnă. Micuţii învăţăcei nu au motive de supărare, pentru că zile libere se anunţă din nou, în data de 28 ianuarie, când va începe vacanţa intertrimestrială. La ora actuală, la nivelul tuturor unităţilor şcolare din Alba există un număr de 4.400 de dascăli.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax