Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Steaguri de peste 12 metri şi 94 de torţe aprinse de 1 Decembrie, la Alba Iulia

Publicat

Sărbătoarea Zilei Naţionale a României la Alba Iulia cuprinde şi manifestări susţinute de organizaţii nonguvernamentale care pledează pentru unirea României cu Moldova. Sâmbătă, reprezentanţii Platformei Civice Acţiunea 2012, alături de studenţi basarabeni şi alte grupuri de iniţiativă vor amplasa steaguri imense la Poarta a III-a a Cetăţii şi vor aprinde 94 de torţe, în faţa Catedralei Ortodoxe.

După Ceremonialul schimbării Gărzii, la ora 11.50, 94 de steaguri imense de peste 12 m² fiecare vor fi amplasate la Poarta III a Cetății, iar la ora 18.00, în fața Catedralei Ortodoxe, cu ocazia împlinirii a celor 94 de ani de la Marea Unire, vor fi aprinse 94 de torțe.

La manifestări participă şi studenți basarabeni care învață la universitățile România și Asociația Suporterilor Români, în total fiind aşteptate să se reunească aproximativ 1.500 de persoane.

Momentele de imagine sunt finanțate în totalitate de către ONG-uri.

Acțiuni similare vor fi organizate și la Chișinău, unde sute de tineri vor desfășura cel mai mare tricolor românesc din istorie în fața clădirii Guvernului Republicii Moldova, tricolor ce va avea peste 1500 m².

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Elly

    vineri, 30.11.2012 at 23:00

    abia astept sa vad asta in Alba Iulia 🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax