Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

STUDIU: 80% dintre români nu știu care sunt beneficiile asigurării obligatorii de sănătate. Vezi la ce ai dreptul

Publicat


Tu știi ce beneficii își oferă asigurarea obligatorie de sănătate? Potrivit unui studiu realizat de „Exact Cercetare şi Consultanţă” în colaborare cu „Link Resource”, 80% dintre români nu știu ce drepturi au în acest domeniu.

Studiul, analizat de „MediHelp International”, indică faptul că 36% dintre români nu ştiu cât plătesc pentru asigurarea obligatorie de sănătate, iar mai mult de 80% ştiu foarte puţin despre avantajale pe care le oferă acest tip de asigurare, scrie Agerpres.

În ceea ce priveşte drepturile contribuabililor, doar 18% îşi cunosc exact beneficiile, în timp ce 82% ştiu foarte puţin sau chiar deloc despre avantajele pe care le oferă asigurarea obligatorie de sănătate. Studiul a fost realizat online, la începutul anului 2013, pe un eşantion de 3.268 de persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 60 de ani, care trăiesc în mediul urban.

„MediHelp International” este broker de asigurări al „Bupa International” în România, Ungaria şi Bulgaria.

Prin asigurarea obligatorie de sănătate, vă sunt garantate:

– Controale medicale

– Analize de sânge

– Analize de laborator

– Diferite intervenții

Toate acestea vă sunt garantate numai dacă și specialistul (medicul de care apartineți) susține necesitatea acestora. Practic, toți cetățenii României, care au un loc de muncă stabil trebuie să contribuie la această asigurare. Limita minimă de vârsta este de 26 de ani. Cei care sunt angajați beneficiază de această asigurare de regulă, pentru că angajatorul este acela care trebuie să contribuie la asigurarea de sănătate de stat pentru angajat.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Un medic acuzat de luare de mită a fost condamnat să muncească gratis într-o piață din Timișoara

Publicat

medic1

Un medic primar a fost obligat să muncească la piață sau în horticultură. Decizia aparține instanței, după ce a stabilit că este vinovat de luare de mită și fals intelectual și l-a condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Medicul a fost acuzat că pensiona ilegal angajați din cadrul Penitenciarului Arad. A fost trimis […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Guvernul interimar a aprobat 1,4 miliarde lei pentru administrațiile locale. Cât primesc primăriile din Alba. LISTA

Publicat

Prefectura Consiliul Judetean Alba 1

Guvernul interimar a aprobat în ședința de luni acordarea de sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale. Pe listă sunt și 49 de localități din județul Alba, care vor primi sume între 100.000 de lei și 10.700.000 lei. Cei mai mulți bani ajung la Primăria Alba Iulia. La nivel național, suma […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

INCENDIU în Ocna Mureș: O casă a luat foc

Publicat

O casă din Ocna Mureș a luat foc luni, în jurul orei 16.20. Potrivit ISU Alba, pentru stingerea incendiului, la fața locului s-au deplasat pompierii de la Aiud cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. Știre în curs de actualizare. 

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Groapa de gunoi de la Galda, rămâne nefuncțională. Consiliul Județean Alba, obligat să refacă licitația de la zero

Publicat

Procedura de licitație pentru atribuirea unui operator la groapa de gunoi de  la Galda de Jos se va relua de la zero.  Magistrații Curții de Apel Alba Iulia au respins luni, 14 octombrie, ca nefondată, plângerea făcută de SC ECO SUD SRL, în contradictoriu cu Consiliul Județean Alba, SC ECO Bihor SRL și Polaris Mediu SRL, față […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate