Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Subprefectul Cornel Murg neagă că le-ar fi impus mai multor directori de instituții publice din Alba să demisioneze. Vezi ce declară

Publicat

Instituția Prefectului Alba, prin vocea subprefectului Cornel Murg reacționează la zvonurile potrivit cărora acesta ar fi artizanul demiterilor directorilor mai multor instituții publice din Alba. Murg recunoaște că a purtat discuții cu aceștia, dar neagă faptul că le-ar fi sugerat să își dea demisia. „Îmi rezerv dreptul să mă declar inclusiv dezamăgit de o astfel de interpretare, de-a dreptul absurdă, a discuţiilor axate pe probleme de serviciu pe care le am cu instituţiile publice deconcentrate”, a declarat subprefectul Cornel Murg.

Așa cum vă precizam într-un material anterior, la nivelul instituțiilor publice din Alba se preconizează o avalanșă de demiteri ale directorilor care, potrivit unor voci, nu se regăsesc în grațiile actualei Puteri. Aceleași surse precizau că schimbările directorilor ar fi dictate de subprefectul Cornel Murg care, în ultima perioadă, i-a invitat la discuții pe mai mulți directori, sugerându-le să demisioneze, în caz contrar urmând a fi demiși. Materialul publicat de noi nu a trecut neobservat de conducerea Instituției Prefectului Alba, care a emis astăzi următorul comunicat:

„Domnul Cornel Murg, subprefectul judeţului Alba are în subordinea sa directă, conform ordinului prefectului judeţului Alba, Serviciul Dezvoltare Economică, Conducerea Serviciilor Publice Deconcentrate, Afaceri Europene şi Situaţii de Urgenţă din cadrul Instituţiei Prefectului – Judeţul Alba, context în care dialogul domniei sale cu directorii acestor servicii publice este permanent şi constant. Potrivit legii şi atribuţiilor care îi revin în calitatea sa de reprezentant al Guvernului în teritoriu, prefectul judeţului Alba, Dan Coriolan Simedru, şi-a enunţat şi şi-a asumat exigenţele domniei sale referitoare la activitatea acestor instituţii, care se subordonează şi Instituţiei Prefectului – Judeţul Alba, exigenţe care răspund întru totul principiilor eficienţei serviciilor publice, respectiv al orientării către cetăţean.

În acest context, în cadrul dialogurilor dintre subprefectul Cornel Murg şi directorii instituţiilor publice deconcentrate, sunt exprimate punctele de vedere oficiale cu privire la activitatea acestora. Dacă unii directori interpretează criticile care le sunt aduse, ca urmare a activităţii instituţiilor pe care le conduc, drept presiuni şi solicitări de demisie, este problema domniilor lor. Totuşi, în momentul în care se exprimă public, trebuie să ţină cont de faptul că însuşi statutul pe care îl au nu este compatibil cu prejudiciile de imagine pe care le aduc prin astfel de afirmaţii, reprobabile. Instituţia Prefectului – Judeţul Alba nu face politică ci, prin toată activitatea sa, asigură respectarea legii şi a ordinii şi are grijă ca cetăţenii judeţului să beneficieze de servicii publice corecte, eficiente şi de calitate.

<Am rămas stupefiat când am aflat că unii directori de deconcentrate şi-ar fi exprimat public nişte temeri, fără fundament din punctul meu de vedere. Este adevărat că am discuţii permanente cu domniile lor, pe teme clare, ce ţin de activitatea instituţiilor pe care le conduc. La fel de adevărat este că îmi rezerv dreptul, conform atribuţiilor mele, să critic ceea ce este de criticat, la fel cum voi aprecia de fiecare dată ceea ce trebuie apreciat. Deocamdată, nu cred că poate spune nimeni că avem instituţii publice deconcentrate perfecte, deci nici activităţile lor ori serviciile oferite nu sunt perfecte. Dar, de aici şi până la a afirma că aş dicta <<din umbră>> schimbări ale directorilor este o cale foarte lungă şi îmi rezerv dreptul să mă declar inclusiv dezamăgit de o astfel de interpretare, de-a dreptul absurdă, a discuţiilor axate pe probleme de serviciu pe care le am cu instituţiile publice deconcentrate>, a declarat subprefectul Cornel Murg.

Considerăm că sursa cea mai probabilă a articolului publicat pe portalul Alba24.ro este unul sau unii directori de deconcentrate, al căror singur reper, din punctul nostru de vedere, ar trebui să fie calitatea actului managerial al domniilor lor, nu diversele implicaţii politice de care Instituţia Prefectului – Judeţul Alba se dezice în totalitate”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax