Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

SURSE: Manevre pentru schimbarea majorității în CJ Alba. Tatăl PP-DD-istului Cornel Comșa, interimar la Centrul de Cultură „Augustin Bena”

Publicat

Așa cum ne-am obișnuit în ultima perioadă, la nivelul instituțiilor publice din Alba, aproape săptămânal, au loc schimbări de conducere. De această dată a venit rândul Centrului de Cultură „Augustin Bena” din Alba Iulia, unde, potrivit unor surse, Petre Comșa va prelua, de joi, 23 august, interimatul instituției. Numirea interimarului va fi supusă la vot în următoarea ședință a Consiliului Județean Alba și poate fi aprobată cu votul consilierilor PDL și PP-DD, care astfel pot constitui o nouă majoritate, ce anulează înțelegerile făcute, imediat după alegerile locale, între PDL și PNL.

Petre Comșa (60 ani,) nu este un străin al peisajului cultural. Acesta a mai deținut în trecut conducerea Centrului de Cultură Alba, așa cum se numea instituția la vremea respectivă, iar acum ar urma să se întoarcă pe postul de director, devenit vacant ca urmare a demisiei lui Coriolan Honcaș. Petre Comșa ar urma să fie numit pe funcție, joi, 23 august, iar aprobarea interimatului va fi făcută prin votul consilierilor județeni.

Decizia numirii pe această funcție a lui Comșa este ușor surprinzătoare, dacă este să avem în vedere faptul că acesta este tatăl PP-DD-istului Cornel Comșa. Surse politice susțin că aceasta este prima dintr-un șir de manevre politice  care vor avea ca deznodământ formarea unei noi alianțe politice în Consiliul Județean Alba (în subordinea căruia se află Centrul de Cultură „Augustin Bena)”.

Faptul că la CJ Alba atmosfera politică aduce a „cazan clocotit” a fost confirmată, recent, de senatorul Alexandru Pereș, care a anunțat că, în această perioadă, sunt purtate negocieri pentru formarea de unei noi majorități, atât la CL Alba Iulia, cât și la Consiliul Județean. Faptul că tatăl PP-DD-istului Cornel Comșa ar putea prelua de joi conducerea unei instituții publice din Alba poate reprezenta o recunoaștere tacită a faptului că PDL intenționează din nou schimbarea majorității în CJ Alba, prin intermediul PP-DD-iștilor.

Implicațiile acestei noi „reîmprieteniri politice” între PDL Alba și Partidul lui Dan Diaconescu poate avea ca punct final excluderea din funcția de vicepreședinte al CJ Alba a liberalului Florin Roman, cu toate că președintele CJ Alba, Ion Dumitrel a fost primul care a dat asigurări, după alegeri, că nu intenționează să-și schimbe echipa și că va merge mai departe cu oamenii pe care îi are, făcând referire la cei doi vicepreședinți, Roman și Alin Cucui.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. mariana

    miercuri, 15.08.2012 at 17:35

    Asa fratilor,schimbati directorul la centrul de cultura ca prea mergea bine treaba acolo. Puneti-l iar pe Comsa ca doar a mai fost director si nu facut nimic asa cum nu a facut nimic nici ca sef de serviciu. Dar are omul un merit. E PPDD si asta e suficient chiar daca la munca nu s-a prea inghesuit iar cu ani in urma a indraznit sa-i atace vehement pe cei doi mari solisti Nicolae Furdui Iancu si Ionut Fulea. Alooo domnu Dumitrel ai uitat cat te-a balacarit in presa? Nu cumva iti vinzi prea ieftin pielea?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax