Connect with us

Eveniment

VIDEO Starul din RXF, kickboxer-ul Pitbull Atodiresei, la Alba Iulia: Despre luptătorul modern în lumea digitală și a TikTok-ului

Publicat

Ionuț ”Pitbull” Atodiresei a fost prezent la Alba Iulia pentru un seminar de kickbox, la clubul Revolution Academy din Alba. Pentru cei care cunosc fenomenul sportului de contact din România, Pitbull-ul Atoridresei nu mai are nevoie de nici o prezentare. 

Peste 120 de meciuri la profesioniști într-o carieră de luptător pe care a încheiat-o în 2019. Însă, acesta a știut că după cariera de luptător viața continuă, dar nu plecat de lângă ring sau sala de antrenament. Acesta a devenit antrenor, iar mai nou face parte din circuitul RXF. Este vorba despre organizația în care au luptat i luptă vedete și influenceri, fiind un eveniment de entertainment.

Prezent la Alba Iulia, Atodiresei a vorbit despre luptătorul modern într-o lume digitală și în care influențele din social media sunt foarte puternice. El este o prezență constrantă pe social media, pe Instagram și Tik Tok.

Despre bullying și generația actuală

Un subiect pe care reporterii alba24.ro l-au adus în discuția cu luptătorul de kickbox a fost cel al fenomenului bullying. Acesta a spus că fenomentul a existat din totdeauna și că în perioada în care el a copilărit situația era mult mai grea.

YouTube video

”Generația actuală au mult mai multe condiții și mult mai multe avantaje, să le spunem așa, prin a face sport, activități, o grămadă. Au acces la informație foarte multă, dar și la dezinformare totodată. Termenul ăsta de bullying a existat dintotdeauna și în anii mei.

Cei mai puternici i-au agresat pe cei mai slabi și așa mai departe. Acum noi oricum am trăit vremuri un pic mai grele și vremurile mai grele fac oameni mai puternici. Vremurile bune care sunt în ziua de astăzi fac tineri și generații mai slabe, să spunem așa, din punctul meu de vedere.

Fenomenul de bullying a existat dintotdeauna, există în continuare. Trebuie să învățăm cum să răspundem acestor agresori, să le spunem așa. Atâta timp cât ești un om puternic și emani o energie puternică în jurul tău, nu vei fi agresat niciodată și nu și-o va căuta nimeni cu tine.

Toți acești agresori, bully, să le spunem așa, va încerca mereu să agreseze oameni mult mai slabi ca ei, să se simtă puternici. Probabil au anumite complexe de inferioritate, anumite traume, să spunem așa, din copilărie, ca să ajungă să fie bully”, a explicat Ionuț Atodiresei.

Provocările și agresivitatea din social media și TikTok

Atodiresei este prezent în mediul online, fie pe pagina sa de Instagram unde are video-uri de la antrenamentele din sala Absoluto unde este antrenor, fie din RXF, circuitul în care influenceri și vedete intră în cușca de MMA. În utlima perioadă pe Tik Tok au existat amenințări, scandaluri și chiar s-a ajuns la violență fizică între persoane din cauza unor discuții pornite pe video-uri pe platforma de social media.

”În primul rând, TikTok-ul ar trebui să fie o platformă pentru entertaining, nu pentru a adresa anumite apelative, sau a se amenința, sau a răspunde la anumite provocări.

Eu zic că totul pleacă din educație. Și, ca minor, nu știu cât este permis să utilizezi TikTok. Normal, nu ar trebui să ai TikTok dacă ești minor.

Și trebuie să vezi chestia asta strict ca pe unealtă, de a te promova, și o unealtă pentru a te relaxa, pentru entertaining, pur și simplu”, a explicat Atodiresei.

Cât de importantă este promovarea în on line pentru un luptător

Lumea sportului de contact s-a schimbat drastic în ultimii ani, iar social media a intrat în lumea luptătorilor, dar și invers. Fără promovare, un luptător chiar dacă este foarte bun are mari șanse de a nu deveni cunoscut.

Din acest motiv, Atodiresei a spus ca rețelele sociale și media au un rol crucial în viața unui luptător profesionist. Mai pe scurt că un luptător profesionist de succes nu poate exista fără promovare.

”Nu există luptători de succes fără ajutorul promovării.

El trebuie să învețe să-și atragă un fan base, adică să aibă un număr cât mai mare de fani și ca să facă treaba asta, publicul trebuie să îl placă așa cum este. El trebuie să fie cât mai autentic, în primul rând, să găsească o nișă de conținut pe care să posteze pe rețelele de socializare de la sală, să comenteze niște meciuri, să comenteze niște gale, să facă, nu știu, niște TikTok-uri interesante, să crescă cât mai multe medii online și lumea să-l placă așa cum este el, să aibă o bază de fani.

Pentru că dacă eu sunt organizator de gală și tu vii cu un milion de fani, înseamnă că tu vinzi.

Până la urmă, asta s-a întâmplat și cu McGregor în UFC și se întâmplă și în promoțiile mari. Clar, luptătorii mai populari și mai cunoscuți câștigă mai mulți bani decât luptătorii, chiar dacă sunt mai buni, dar nu sunt la fel de populari”, a spus Ionuț Pitbull Atodiresei.

 

Cristian Panu a intrat în echipa alba24.ro în anul 2018. Inițial a acoperit în mare parte teme din zona justiției, însă în timp a început de abordeze o gamă mai largă de subiecte. Scrie despre societate, administrație, dar și despre spectacole de teatru. Redactează știri vezi mai mult ...

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement