Connect with us
Advertisement

Actualitate

Ți-ai pierdut sau ți-a fost furat telefonul mobil? Află cum îl poți localiza în doar câteva secunde și cum îți poți recupera datele

Publicat

Sute de furturi de telefoane mobile sunt semnalate zilnic în România. Din păcate, când constatăm că ne-am pierdut telefonul mobil în taxi, autobuz, pe stradă sau la restaurant este deja prea târziu, iar în minte ne vine o singură întrebare: Cum putem să ne recuperăm datele stocate în indispensabilul telefon mobil? Din fericire, în secolul tehnologiei există soluții și pentru aceste situații de criză.

 

1. O simplă aplicație instalată pe telefonul mobil te ajută să îl localizezi în numai câteva secunde în cazul în care l-ai pierdut sau ți-a fost furat. Cu un astfel de program poți bloca sau şterge toate datele din telefon pentru ca hoții să nu aibă acces la informații personale.

– Pașii pentru instalarea unei astfel de aplicații sunt foarte simpli, poți găsi aplicaţia potrivită direct de pe telefon în Google Play. Aici, tastezi „my phone” și ai de ales între o mulțime de softuri de localizare.

– Te înregistrezi cu numele și adresa de email, iar apoi introduci un număr de telefon pentru verificare. Apoi, dacă îți este furat telefonul, trebuie doar să introduci numărul de telefon în interfața programului, iar aparatul va fi localizat pe hartă.  Programul nu numai că îți localizează telefonul, dar te ajută să îți securizezi și datele din el.

– Un astfel de program poate fi folosit gratuit timp de treizeci de zile după care utilizatorul trebuie să plătească patru lei pe lună pentru el. Astfel de softuri sunt folosite și de ofițerii SRI sau de la Crimă Organizată, dar numai pe baza unei hotărâri judecătorești.

2. A fost reproiectată o aplicaţie ce permite localizarea telefonului chiar şi atunci când este „mort”. Aceasta a fost realizată de către cei de la Lookout.

Lookout a lansat o nouă aplicaţie pentru Android cu o mulţime de funcţii inteligente, dar cea mai importantă este Signal Flare. Ea marchează automat ultima locaţie a telefonului imediat ce bateria a cedat. Lookout a lansat prima sa aplicaţie în 2009 şi deţine în prezent peste 25 de milioane de utilizatori. Potrivit companiei, în jur de 30% din cei care îşi pierd telefonul sau le este furat, nu îl pot localiza pentru că bateria a „murit” între timp.

Aplicaţia vă poate proteja, de asemenea, împotriva atacurilor pe baza de apeluri telefonice. Mai mult, aceasta poate scana fiecare număr de telefon pe care faceţi click pentru a-l apela şi vă avertizează dacă numărul este periculos sau nu pentru device-ul pe care îl deţineţi.

Lookout Mobile poate fi descarcată de aici.

3.  Pe factură pe care ai primit-o când ai cumpărat telefonul trebuie să găsești codul IMEI.  Reclami furtul la Poliție. În cazul în care cel care a găsit sau ți-a furat telefonul îl va activa, terminalul va putea fi localizat.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. vali

    miercuri, 08.05.2013 at 12:24

    adresa http://www.synkia.ro nu mere, am incercat cu mai multe browsere

    • moderatorul de serviciu

      miercuri, 08.05.2013 at 13:30

      @vali, am vazut ca nu merge. Le-a picat serverul. Am citit cateva recenzii si spuneau ca te pune sa platesti dupa 7 zile. Am scos textul

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement