Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

URMĂRIRE cu FOC de ARMĂ pe Transalpina, la Petreşti: Bărbat de 44 ani din Alba Iulia, cu mandat de arestare, prins de poliţişti

Publicat

politie masina sirena luminiUn bărbat în vârstă de 44 de ani din Alba Iulia, dat în urmărire internaţională, a fost prins de poliţişti, vineri dimineaţa, în zona DN67 C – Transalpina – Petreşti, după o urmărire spectaculoasă. Acesta, aflat la volanul unui Volkswagen Touareg, nu a oprit la semnalul poliţiştilor, astfel încât oamenii legii au pornit în urmărirea lui.

UPDATE: Pentru prinderea urmăritului, poliţiştii ar fi fost nevoiţi să tragă foc de armă, însă nimeni nu a fost rănit. Bărbatul are mandat european de arestare, fiind dat în urmărire internaţională, pentru executarea unei pedepse de închisoare pentru fals de monedă.

De asemenea, mai era urmărit şi pentru a fi arestat preventiv într-un caz de înşelăciune, ambele fapte petrecute pe teritoriul României.

Bărbatul se numeşte Iulius Francisc, este din Alba Iulia, însă a fost plecat în străinătate şi s-ar fi întors în ţară recent. A fost prins la ieşirea din Petreşti, fiind „convins” să se oprească doar după ce poliţiştii au tras foc de armă. A fost dus la Poliţia Sebeş şi în jurul amiezii va fi transportat la Penitenciarul Aiud.

UPDATE 1: IPJ Alba a revenit cu următoarele precizări, transmise într-un comunicat de presă:

“La data de 7.08.2015, în jurul orei 10.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Sebeş, în timp ce acţionau împreună cu poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Timişoara, pe raza localităţii Petreşti, pentru prinderea unei persoane urmărite, au depistat-o în trafic, în timp ce conducea un autoturism, pe strada Trandafirilor.

Poliţiştii au efectuat semnalul regulamentar de oprire însă şoferul autoturismului şi-a continuat deplasarea, motiv pentru care un echipaj de poliţie rutieră, din cadrul Poliţiei Municipiului Sebeş, a pornit în urmărirea lui.

În aceste împrejurări a fost necesară folosirea armamentul din dotare, iar după somaţia legală poliţiştii au efectuat un foc de avertisment, în plan vertical.

La scurt timp s-a reuşit reţinerea fugarului.

I.F., de 44 de ani, din Alba Iulia, era urmărit la nivel naţional şi internaţional, din 2012, pe numele său fiind emis un mandat de executare a pedepsei închisorii, de 5 ani închisoare, pentru infracțiunea de fals de monedă. Totodată, bărbatul este posesorul unui mandat de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, pentru fapte de înşelăciune ce ar fi fost comise pe raza judeţului Timiş.

Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că I.F. nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Pe numele său, la Poliţia Municipiului Sebeş a fost întocmit dosar de cercetare penală, pentru comiterea infracţiunii de conducere fără permis.

Urmează ca I.F. să fie depus în Penitenciarul Aiud, pentru executarea pedepsei.

Cu ocazia intervenţiei poliţiştilor, nu au fost înregistrate victime omeneşti sau pagube materiale”.

Din primele date oferite de IPJ Alba, bărbatul, I.F. (44 de ani) din Alba Iulia are mandat european de arestare pentru executarea unei pedepse de închisoare pentru înşelăciune.

Vineri dimineaţa, poliţiştii au organizat un filtru rutier în zona Petreşti, însă bărbatul, aflat la volanul unui Volkswagen Touareg înmatriculat în Bucureşti, nu a oprit la semnalul acestora şi a continuat drumul. Poliţiştii au pornit în urmărirea maşinii, iar, pe DN67 C, în zona barajului de la Petreşti, şoferul a încetinit şi a sărit din maşină. Autoturismul s-a oprit în afara şoselei, iar bărbatul a fost imobilizat şi dus la Poliţia Sebeş.

Acesta nu ar fi suferit leziuni. Potrivit unor prime date, ar fi condus, însă, fără a deţine permis de conducere valabil.

Bărbatul va rămâne în arest până la finalizarea verificărilor în cazul său, inclusiv confirmarea mandatului de arestare european, la Curtea de Apel Alba Iulia.

Acesta se afla pe lista „Most Wanted” a Poliţiei.

Citeşte şi „MOST WANTED” ! 115 persoane din Alba date în URMĂRIRE GENERALĂ. LISTA celor mai căutați INFRACTORI, suspecți și dispăruți

Iulius Francisc a fost condamnat definitiv în 2012 pentru falsificare de monedă, la cinci ani de închisoare, alături de un alt inculpat, Grancea Vişan (trei ani de închisoare). O femeie (Olga Gonghi Iacob) care a fost implicată în plasarea de bani falşi a fost achitată de instanţa de judecată.
Infracţiunile care au făcut obiectul acestui dosar au avul loc în anul 2008. Cei trei au cumpărat cu bani falşi produse din magazine aflate în Sibiu şi Alba. În Sibiu au „plasat“ două bacnote de 100 de lei falşi la Mc Donalds, faptă pentru care au fost, în final, achitaţi de judecător. Alte „plasări“ de bancnote falsificate au avut loc în magazine din Zlatna, Blaj şi Ocna Mureş, potrivit adevărul.ro. Au fost prinşi în 8 septembrie 2008, după ce Iulius Francisc şi Olga Iacob au încercat să cumpere un prosop la Zlatna cu 100 de lei falşi. Vânzătoarea şi-a dat seama că banii nu sunt buni şi a alertat un echipaj de poliţie. Oamenii legii i-au urmărit şi i-au prins pe o stradă din oraş unde a fost identificat şi Vişan Grancea, care avea rolul de şofer. În maşină au mai fost descoperite şase bancnote falsificate de 100 de lei. În total oamenii legii au depistat 18 bancnote falsificate.

Iulius Francisc mai este implicat în reţeaua de înşelăciune prin metoda „Singer”. A fost unul dintre „locotenenţii” liderului grupării, Nicolae Iarnă, zis „Sacâzu”. A primit 12 ani de închisoare în acest dosar.

Citeşte şi Dosarul SINGER: 28 de inculpaţi din 32, condamnaţi la ÎNCHISOARE cu EXECUTARE. Cea mai mare pedeapsă este de 12 ani de detenţie

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax