Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Se sistează transportul public în Alba Iulia? CL nu a aprobat contractul de delegare de gestiune între AIDA-TL și STP. ASTĂZI, ședință extraordinară

Publicat

YouTube video

Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia au supus marți aprobării contractul de delegare a gestiunii Serviciului de transport public local de persoane  ce se va încheia între AIDA -Transport Local și STP Alba Iulia. Proiectul aflat pe ordinea de zi nu a fost unul lipsit de reacții din partea consilierilor locali care s-au opus aprobării. Ca o consecință directă, potrivit primarului Mircea Hava, transportul public în Alba Iulia  s-ar putea sista temporar. Consilierii locali se vor întâlni în şedinţă extraordinară, astăzi, 8 august, la ora 13.00, pentru a dezbate din nou proiectul privind transportul public local.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate, ce se va încheia între Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local (AIDA – TL) și Societatea de Transport Public (STP) SA,  nu a trecut, marți, în ședința CL, din cauza abținerii consilierilor locali iar implicit aprobarea contractului de delegare a gestiunii nu s-a realizat. Din cei 17 consilieri prezenți, 7 s-au abținut de la vot.

În raportul de specialitate al proiectului se precizează că „oferta declarată câștigătoare a contractului având ca obiect delegarea de gestiune a serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate este cea depusă de Societatea de Transport Public Local SA Alba Iulia. Contractul de delegare a gestiunii va fi însoțită de următoarele anexe: inventarul bunurilor mobile și imobile, proprietate publică sau privată a unităților administrativ-teritoriale aferente serviciului.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Întrebat care vor fi efectele neaprobării proiectului de hotărâre, primarul Mircea hava a declarat că transportul public va fi sistat: „Este simplu, nu mai avem. Noi ieșim din AIDA, tot ce s-a făcut până acum cu aprobările Consiliului Local vor fi date înapoi. Totuși, ținând cont de faptul că nu mai suntem în colaborare cu firma, după licitație, suntem din nou ca la început. Poate va trebui făcută o licitație pe oraș, să desființăm tot ce înseamnă AIDA însă la prima vedere suntem în aer și va trebui să circulăm fiecare cu mașina lui sau pe jos. Este responsabilitatea consiliului local, noi am făcut toate demersurile. Este un consiliu care lucrează împotriva cetățeanului. S-ar putea să o mai întindem, și poate o să vedem. Eu mi-am făcut treaba, aveți un transport cum nu are nimeni în zonă, dacă asta deranjează pe consilierii Puterii, au votat în consecință”, a declarat primarul Mircea Hava.

Vedeți declarația completă a primarului Mircea Hava, în video:

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

11 Comentarii

11 Comentarii

  1. Petre

    marți, 07.08.2012 at 14:59

    Fara nici o suparare Flavia dar, data viitoare nu te mai grabii cand tehnoredactezi si scrie te rog corect

  2. Vlad din Ighiu

    marți, 07.08.2012 at 15:17

    pe cand sa faca si consilieri nostri dragi ceva pt noi , ne-au intors spatele… ms dragi consilieri

  3. lary

    marți, 07.08.2012 at 15:34

    Era printre putinele lucruri care mergea bine. Sa aperam ca se v-a reveni.

  4. derp t.roll

    marți, 07.08.2012 at 15:36

    faina treaba ma… cum ii deranjeaza cineva pe prietenii primarului, cum vin amenintarile… Ce sa inteleg, daca nu se vor aproba cererile corintului… nu ne mai lasa sabau sa trecem prin cetate?
    Nu le convine ca nu li se aproba? sa plece naibii c-au supt destui bani publici in ultimii ani. Au avut grija sa-i dea la o parte pe micii transportatori si sa monopolizeze ei tot. Faptul ca au modernizat statiile si autobuzele nu e un atu pentru a primi si mai multi bani, oricum modernizarile le-au facut pe banii publici dati de consiliul local ani de-a randul.
    Sunt si alte firme de transport doritoare sa intre pe piata din alba… asa ca nu vad unde e problema

    • marin

      marți, 07.08.2012 at 20:16

      daca tot sunt altii care vor sa intre pe „piata” din Alba de ce nu au participat la licitatie, de ce nu au depus nici o oferta. Licitatia dupa cum au scris si ziarele a fost amanata de 3 ori din cauza neparticiparii nici unei firme de transport….data viitoare inainte sa mai comentezi situatia din „auzite” documenteaza-te…vorba aceea: ” Daca cea care te-a facut iti zice ca te iubeste verifica din mai multe surse”

      • derp t.roll

        miercuri, 08.08.2012 at 07:06

        intreaba-i pe ei sau mai bine pe setepe si o sa aflii detalii importante despre caiete de sarcini, intimidari,descurajari si… incredintari directe

  5. mda

    marți, 07.08.2012 at 16:07

    Trebuie sa ii felicitam pe concetateni ca au votat cu USL la locale. Se vede ca au facut alegerea buna. Sa vad acum pensionarii cum o iau la plimbare pe canicula prin oras. Si toate datorita celor din USL, pe care cu siguranta i-au votat. Oricum Basescu e de vina si pentru asta…

    • razvan

      miercuri, 08.08.2012 at 10:32

      PDL+PPDD=12 consilieri in CL Alba Iulia (din totalul de 21). Asta inseamna majoritate, deci nu mai e nevoie de voturile USL. Oare de ce nu a trecut proiectul de hotarare? De ce nu au fost 12 voturi pentru, la fel ca atunci cand au revocat viceprimarul si au ales un reprezentant PPDD? Mai gandeste-te inainte de a arunca vina in curtea USL.

  6. Dorina Borcau

    miercuri, 08.08.2012 at 09:48

    „Multumim”,domnilor consilieri locali liberali,ca vreti sa ne lasati fara transportul public,de care sute de albaiulieni depind zilnic!

  7. Pingback: ACUM: Se decide soarta transportului public local din Alba Iulia, într-o ședință extraordinară a Consiliului Local | alba24

  8. stefan:

    miercuri, 08.08.2012 at 19:27

    imi place aceasta revenire : reintrarea in ,,evul-mediu”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax