Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

1+1=1: Două şcoli din Cugir se unesc într-una singură

Publicat

Administraţia publică din Cugir intenţionează să unească două instituţii de învăţământ din cauza insuficienţei numărului de elevi.

La iniţiativa ISJ, ca administraţia locală  să trimită propuneri referitoare la reţeaua scolară preuniversitară  din Cugir,  până în 1 decembrie 2011, marţi, 22 noiembrie, conducerea Primăriei a înaintat un proiect de hotărâre  cu privire la unificarea Şcolii Generale cu clasele I-VIII Nr. 2 Cugir cu Şcoala “Singidava”. Subiectul a fost discutat în repetate rânduri de primărie şi conducerile şcolilor, fără însă a se ajunge la o soluţie unanim acceptată în acest sens.

Această decizie se ia atât din considerente demografice cât şi financiare, potrivit viceprimarului Rodica Florea: “În momentul de faţă, cât şi în perspectivă, populaţia şcolară, la fel ca populaţia localităţii, este în scădere, motiv pentru care se impune ca necesară luarea unei măsuri care să echilibreze cifra de şcolarizare la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, astfel încât să nu existe nicio şcoală cu efective sub 300 de elevi. Un al doilea argument îl reprezintă cheltuiala pe care administraţia locală o are cu întreţinerea celor 12 localuri de şcoală , la care se adaugă şi cele ale grădiniţelor arondate lor. Unificarea a două instituţii rezolvă, cu prioritate, problema distribuirii echilibrate a elevilor între şcolile din oraş, iar, pe un plan secund, şi problema financiară. Cele mai potrivite pentru a fi unificate sunt Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 2 Cugir şi Şcoala “Singidava”.

Conducerea Primăriei a propus, odată cu proiectul de unificare a celor două şcoli, şi modificarea circumscripţiilor şcolare,  în scopul de a asigura distribuirea echilibrată a elevilor în unităţile de învăţământ din oraş.

Acest proiect a fost aprobat de consilierii locali, indiferent de partidul din care provin. Aceştia au susţinut necesitatea modificării reţelei şcolare.

Adina E. CURTA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. euu

    miercuri, 08.02.2012 at 19:37

    eu nu doesc acest lucru mi se pare ciudat ca cineva care sta in jurul unei scoli sa mearga inca o bucata de drum pentru a ajunge la scoala cealalta atunci multi se vor muta la celelate scoli

  2. watashi

    sâmbătă, 11.02.2012 at 14:36

    mie mi se pare o porcarie eu invat la scoala singidava si stiu sigur ca avem peste 300 de elevi si nu accept sa fiu mutata la alta scoala mai ales ca sunt in clasaa a 7a

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax