Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

15 copii au rămas orfani, în urma celui mai grav accident din 2019. Cronologia tragediilor de pe șoselele din România

Publicat

accident

14 copii au rămas orfani de mamă și unul de tată, după cel mai grav accident care a avut loc anul acesta. În accidentul cu 10 morţi din Ialomiţa, opt femei au pierit spulberate de un TIR care a intrat pe contrasens, direct în microbuzul care le ducea la muncă, la Bucureşti.

Un raport realizat de Comisia Europeană a arată că România are cele mai periculoase drumuri din cele 28 de state membre ale UE. Țara noastră a avut cel mai mare număr de decese rutiere la un milion de persoane, cu o rată a deceselor de 96 pe an.

Zece oameni au murit sâmbătă de dimineaţă pe DN2A, la Sfântu Gheorghe, în cel mai grav accident din acest an din România. Doi şoferi şi opt pasagere ale unui microbuz şi-au pierdut viaţa, după ce un TIR a intrat pe contrasens în mijlocul de transport care ducea mai multe femei la serviciu, în Bucureşti. 

acciident

Cele opt femei erau toate din comuna Munteni-Buzău, din Ialomiţa, acolo unde primarul a declarat trei zile de doliu. 15 copii au rămas orfani de mamă, după moartea celor opt femei. Două dintre femeile ucise în accident aveau câte trei copii, în vreme ce una dintre ele, Viorica Moise, era văduvă şi avea doi copii, amândoi plecaţi la muncă în Anglia.

Trupurile neînsufleţite ale celor opt femei au fost ridicate duminică la prânz de la morgă de rude şi duse la Munteni, unde întreaga comună s-a mobilizat.

acc

Alte şapte femei, tot din Munteni, sunt în spital rănite după impactul devastator.

Şoferul microbuzului, Cosmin Ştefan, mort şi el în accident, avea o fetiţă, astfel că numărul total al orfanilor e 15.

Lista victimelor cumplitului accident din Sfântu Gheorghe, Ialomiţa:

– Viorica Moise, 50 de ani, 2 copii (foto stânga-sus);

– Aurelia Chiriţă, 31 de ani, 3 copii (foto dreapta-jos);

– Frusina Mirică, 44 de ani, 2 copii (foto dreapta-sus);

– Gabriela Botea, 41 de ani, un copil

– Eugenia Drăgulin, 51 de ani, 2 copii (foto stânga-jos);

– Irina Matei, 28 de ani, 3 copii (foto dreapta-sus);

– Alexandra Maria Badea, 22 de ani, un copil (foto stânga-jos);

– Lucreţia Dan, 58 de ani;

– Ştefan Cosmin, 43 de ani, şoferul microbuzului, un copil;

– Viorel Ştefan Ilie, 43 de ani, şoferul TIR-ului.

Zeci de accidente cu morți și răniți au avut loc de la începutul anului 2019. Infrastructură proastă, neatenție, oboseală, consum de alcool. viteză excesivă, utilizarea telefonului în timpul condusului și indisciplină în trafic sunt motivele care au dus la tragediile de pe șoselele României.

România este țara europeană cu cea mai mare nesiguranță pe căile rutiere, înregistrând cele mai multe accidente în raport cu populația sa.

Cu 96 de decese la milion de locuitori, România a înregistrat în 2018 cea mai mare rată a accidentelor rutiere soldate cu morți dintre toate statele membre UE. Rata accidentelor rutiere fatale în România este de două ori mai mare decât media Uniunii Europene. 

Cele mai grave accidente din România

Unul dintre cele mai grave accidente din România s-a întâmplat la Scânteia, în județul Iași, la 14 august 2009. Atunci, 14 persoane au decedat, iar alte 2 au fost rănite grav după coliziunea între un tren și un microbuz.

Pe de altă parte, ne amintim de tragicul accident din Muntenegru în urma căruia 19 români au murit, iar alţi 29 au fost grav răniţi. Se întâmpla la 23 iunie 2013, când un autocar în care se aflau 47 de oameni a căzut în canionul Moraca din Muntenegru. Viteza excesivă a fost cauza accidentului. Atunci, s-a declarat doliu național în România.

Cel mai grav accident rutier petrecut vreodată în România a avut loc în plină epocă Ceaușescu. Au fost 48 de morți și 35 de răniți.

Accidentul a avut loc la 29 iunie 1980, în judeţul Botoşani, în apropierea localității Huțani, un sat care aparține de comuna Vlădeni. Șoferul unui autobuz care avea la bord 83 de oameni, deși mașina avea o capacitate de doar 40 de locuri, a pierdut controlul mașinii și s-a răsturnat într-o mlaștină adâncă de cinci metri.

Se pare că accidentul s-a produs după ce o anvelopă a explodat. Autobuzul s-a răsturnat pe o parte. Cei care stăteau la geam au reușit să se salveze, pentru că geamurile s-au spart la impact. Ceilalți s-au înecat. Din dorința de a mușamaliza accidentul, autoritățile comuniste au secat mlaștina și au dus la morgă trupurile persoanelor decedate.

Iată mai jos o cronologie a celor mai grave accidente înregistrate de la începutul anului 2019:

La 6 octombrie 2019, patru persoane au murit, iar alte patru au fost rănite în urma unui accident în care au fost implicate două autoturisme. Accidentul a avut loc pe DE 583, în afara localităţii Bălţaţi din Iaşi, din cauza unui şofer care a efectuat în trafic o manevră neregulamentară de întoarcere.

4 octombrie – Două persoane și-au pierdut viața într-un accident rutier grav petrecut vineri dimineața pe DN66, în județul Hunedoara, pe raza comunei Băcia

26 septembrie – Trei persoane, printre care un copil de 10 ani, au murit şi patru au fost grav rănite într-un accident de circulaţie care a avut loc pe DN2/E85, în afara localităţii Slobozia Bradului, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum.

24 septembrie – Un tânăr de 26 de ani și-a pierdut viața, luni după-amiaza, într-un accident rutier petrecut pe DN67 C Transalpina, între localitățile Șugag și Tău-Bistra. Cauza accidentului rutier a fost viteza neadaptată condițiilor de drum.

8 septembrie – O femeie a murit, iar alte trei persoane, între care doi copii, au fost rănite grav, după ce autoturismul în care se aflau, condus de un şofer aflat sub influenţa alcoolului, a lovit violent zidul unei case, după ce a distrus un gard de pe marginea DN7, în judeţul Arad.

19 septembrie – Doi şoferi care s-au oprit cu maşinile pe banda de urgenţă a Autostrăzii Lugoj-Deva pentru a repara o defecţiune la unul dintre autoturisme, au fost loviţi mortal de un autotren. 

14 septembrie – O femeie și-a pierdut viața într-un accident rutier grav petrecut sâmbătă pe DN66, la intrare în Petroșani dinspre Hațeg, în județul Hunedoara. După impactul violent între două autoturisme, unul dintre acestea s-a răsturnat sub un pod. Alți doi bărbați au fost răniți

31 iulie – Pe DN7 la ieșire din Orăștie spre Sebeș, din cauza unui accident grav, n bărbat a murit și alte patru persoane au fost rănite după ce o căruță a fost lovită de un camion.

29/30 iunie – Cinci persoane au murit şi şapte au fost rănite în urma unui accident rutier petrecut pe DE 581, pe raza localităţii Bădeana, judeţul Vaslui, fiind activat Planul Roşu de intervenţie. Accidentul a fost provocat de un şofer în vârstă de 31 de ani care s-a angajat într-o depăşire neregulamentară.

29 iunie – O femeie a murit, iar alte opt persoane au fost rănite după ce două autoturisme au fost implicate într-un accident rutier care a avut loc pe E 85, în localitatea Mogoşeşti Siret, judeţul Iaşi.

23 iunie – ACCIDENT MORTAL pe DN15 în judeţul Mureş. Două persoane şi-au pierdut viaţa  după ce un autovehicul a fost lovit de un autoturism, pe contrasens, iar în urma impactului camionul s-a răsturnat pe şosea. Cele două persoane care au murit erau din autoturism, o femeie şi un cetăţean străin

22 iunie – O persoană şi-a pierdut viaţa, iar alte trei au fost rănite în urma unui accident produs pe DJ 151 din judeţul Bistriţa-Năsăud, în apropierea localităţii Blăjenii de Jos.

21 iunie – Două persoane au decedat şi alţi doi minori au fost grav răniţi în urma unui accident rutier petrecut pe sensul către Timişoara al autostrăzii A1, la kilometrul 447, în zona localităţii Traian Vuia.

16 iunie – Două femei au murit, iar alte patru persoane au suferit traumatisme multiple în urma unui accident rutier care a avut loc, pe DN 18, între localităţile Leordina şi Petrova, judeţul Maramureş.

29 mai – Şapte persoane, printre care şi un copil, au fost rănite într-un accident rutier petrecut pe DN 13E, în zona Câmpu Frumos, în apropierea municipiului Sfântu Gheorghe.

26 mai – Trei bărbaţi au murit într-un accident rutier produs pe DN 61, în localitatea Milcovăţu din judeţul Giurgiu.

22 mai – Două persoane au murit şi patru au suferit răni uşoare într-un accident rutier produs pe Drumul Naţional 15, între Brâncoveneşti şi Suseni, judeţul Mureş.

23 aprilie – Două persoane au decedat şi alte două au fost grav rănite în urma unui accident rutier produs marţi pe DN 2, în zona localităţi buzoiene Potârnicheşti.

13 aprilie – Un bărbat a murit în urma unui accident rutier petrecut în localitatea Bobâlna, iar un altul a fost transportat în stare gravă la spital. Cele două victime au rămas încarcerate în urma impactului dintre autoturismele în care se aflau.

12 aprilie – O tânără de 19 ani a decedat după ce maşina în care se afla a intrat în coliziune cu un alt autovehicul pe str. Televiziunii din Capitală.

12 aprilie – O persoană a decedat şi alte patru au ajuns la spital, după ce dubiţa în care se aflau a intrat într-un copac pe DN 1A, la ieşire din localitatea Cocorăştii Olt, judeţul Prahova.

11 aprilie – ACCIDENT MORTAL pe DN1 Sebeş-Sibiu. Două persoane DECEDATE, după un impact frontal între două maşini

6 aprilie – O persoană a decedat şi alte două au rămas încarcerate în urma unui accident rutier în localitatea ilfoveană Jilava, în care au fost, de asemenea, avariate patru autoturisme.

24 ianuarie – Patru persoane şi-au pierdut viaţa într-un accident rutier, pe Drumul Naţional 65, în judeţul Teleorman. Din cauza vitezei, dar şi a carosabilului umed, şoferul unui autoturism a pierdut controlul volanului şi acesta s-a izbit de un copac. Toţi cei patru aveau vârste cuprinse între 30 şi 40 de ani.

21 ianuarie – O tânără de 20 de ani, din Suceava, a murit, în urma unui accident rutier provocat de un tânăr de 19 ani, care conducea un autovehicul dinspre Gilău spre Cluj-Napoca. În urma accidentului, şoferul a fost grav rănit.

20 ianuarie – Doi tineri, ambii în vârstă de 18 ani, au murit în urma coliziunii a două autoturisme pe DN 22, în zona localităţii Palazu Mic.

17 ianuarie – Un bărbat a murit şi o femeie a fost grav rănită în judeţul Constanţa, după ce maşina în care se aflau a intrat într-un copac pe DN 39, între staţiunile Neptun şi Olimp.

16 ianuarie – Un tânăr în vârstă de 22 de ani a murit, iar alte două persoane au fost rănite, una rămânând încarcerată, în urma unui accident rutier care s-a produs pe DN 5, între localităţile Adunaţii Copăceni şi Călugăreni, şi în care au fost implicate trei autoturisme.

9 ianuarie – Un tânăr din oraşul Darabani şi-a pierdut viaţa într-un accident rutier care a avut loc pe drumul naţional DN 29 B, pe raza localităţii Dealu Mare, în apropiere de municipiul Dorohoi.

7 ianuarie – O persoană a murit şi alta a fost rănită într-un accident rutier produs pe DN 7, în localitatea argeşeană Drăganu.

6 ianuarie – Două persoane au murit, iar o alta a fost grav rănită, după ce autoturismul cu care se deplasau a intrat într-un cap de pod, pe DJ100H, în satul Grăjdana, comuna Tisău.

5 ianuarie – Un bărbat de 43 ani din judeţul Galaţi a murit, în urma unui accident rutier produs pe DN 26, în zona localităţii Vânători, în care au fost implicate trei autovehicule.

4 ianuarie – Un bărbat de 31 de ani, din satul Smârdan, judeţul Dolj, a murit într-un grav accident rutier care a avut loc pe raza localităţii respective după ce a pierdut controlul autoturismului pe care îl conducea.

AGERPRES, Observator, G4Media.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax