Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Administrația din Sibiu face toate reparațiile capitale dintr-un cartier mare, DEODATĂ. Cea din Alba Iulia face planuri

Publicat

Administrația locală din Sibiu aplică o nouă viziune urbanistică, relativ necunoscută în România: repară un cartier mare al orașului de la un capăt la celălalt. Primăria nu se limitează la a repara câte o stradă, pe rând, ci remodelează întregul cartier printr-un singur proiect. 

Recent, Sibiu a scos la licitație cel mai mare contract de reabilitare a unui cartier din municipiul Sibiu, propus pentru modernizare în ultimii 30 de ani, scrie Turnulsfatului.ro.

Este vorba de Ștrand, unul dintre cartierele mari ale orașului. Vor fi reabilitate 22 de străzi cu o lungime totală de șase kilometri, se vor amenaja parcări cu o suprafață totală de peste 5,4 ha, se vor reface rețele de apă și canalizare, rețele de curent, indicatoarele și marcaje orizontale, iluminatul public și va fi amenajat un loc de joacă. 

Totul în 18 luni, cu amenințarea pentru constructor a unor penalități serioase în caz de întârziere. 

Valoarea estimată a contractului este de peste 38 de milioane de lei, fără TVA, adică aproximativ 8 milioane de euro. 

Asta în timp ce Alba Iulia nu a avut niciodată un proiect de reabilitare a unui cartier întreg, de la un capăt la celălalt. 

În schimb, din punct de vedere urbanistic orașul pare greu de recuperat. Câteva străzi importante din oraș, cum ar fi Vasile Goldiș sau bulevardele, sunt împânzite de spații comerciale de diferite culori și dimensiuni, apărute la parterul blocurilor, iar spațiile verzi, trotuarele, rețelele de apă și iluminatul public nu au fost niciodată parte a unui proiect unic și coerent.  De altfel, zone mari din Alba Iulia aduc aminte de orașele nedezvoltate ale României. 

Primăria intenționează însă construcția unei parcări în valoare de 3 milioane de euro într-un cartier rezidențial, cu posibilități limitate de acces, fără o strategie urbanistică publică a zonei și fără o consultare a cetățenilor. Deocamdată, această parcare este doar la faza de plan, pentru că până la realizarea ei ar mai fi mulți pași: exproprierea unor familii care locuiesc în blocul ”Turturica” și nu în ultimul rând identificarea finanțării. 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax