Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Frumusețe și gingășie în pădurile Parcului Natural Apuseni. Mai multe căprioare, filmate în timp ce caută hrană

Publicat

Imaginile frumoase cu mai multe căprioare au fost filmate de camerele de monitorizare a faunei instalate de specialiștii Romsilva în câteva păduri din Parcul Natural Apuseni. 

Căprioarele filmate de camera de monitorizare profită de lipsa zăpezii și au ieșit ca să caute hrană.

„Frumusețe și gingășie în pădurile Parcului Natural Apuseni.

Se poate observa în imagini cum coloritul blănii din această perioadă ajută căprioarele să se camufleze mai bine în păduri, pentru a se feri de prădători.

Căprioara este un mamifer din familia Cervidae care trăiește în pădurile de șes și munte. Are o lungime în jur de un metru și o înălțime de până la 80 de centimetri. Are picioare lungi și subțiri, gâtul ușor alungit, iar culoarea blănii variază în funcție de anotimp. Se hrănește cu muguri, ghindă, jir și rugi de mure.

Pădurile Parcului Natural Apuseni asigură faunei bogate toate condițiile de liniște, hrană și adăpost, necesare unui habitat sănătos”, au explicat reprezentanții Regiei Nationale a Pădurilor – Romsilva.

Parcul Natural Apuseni are o suprafață de 76.064 de hectare, majoritatea fiind acoperită cu păduri, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj, Bihor și Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax