Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Accidente de muncă grave, înregistrate anul trecut la firme din Alba: Zece persoane şi-au pierdut viaţa în urma acestor evenimente


Publicat

Zece persoane și-au pierdut viața în urma unor accidente de muncă petrecute în Alba sau la firme care sunt înregistrate în judeţ, anul trecut. În 2012, au fost înregistrate în total 97 de astfel de evenimente.

O situație statistică a accidentelor de muncă produse în anul 2012 în județul Alba arată că, pe parcursul anului trecut, au avut loc 97 de evenimente, în urma cărora cinci persoane și-au pierdut viața. De asemenea, în alte cinci cazuri, au fost constatate decesele unor angajaţi care lucrau pe şantierele unor firme din Alba sau care au murit în accidente rutiere în timpul orelor de serviciu, în judeţ sau în ţară.

În urma accidentelor de muncă petrecute în judeţul Alba, anul trecut, cinci persoane și-au pierdut viața: Gheorghe Micula, salariat al SC „Metalurgica Transilvana” SA Aiud, a murit într-un accident prin electrocutare, petrecut în 11 ianuarie 2012; Gheorghe Măcinic (SC „Aloref” SRL Alba Iulia) şi-a pierdut viaţa în 30 iulie 2012, după ce a căzut de la înălțime în timpul dezmembrării unei structuri metalice; Vasile Ignat a decedat la 17 august 2012, după ce a fost lovit de un buldoexcavator, într-un șantier de construcții la SC „Tori Trans” SRL Cricău; Dumitru Ciocârtău a murit pe data de 27 septembrie 2012, după ce a fost lovit de un buștean ce a căzut din autovehicul, în depozitul de material lemnos al SC „Transport-Montana” SRL Vinţu de Jos; Octavian Groza, angajat la „Mercado” SRL Oarda de Jos, şi-a pierdut viaţa într-un accident de circulație petrecut în comuna Şugag, la 1 octombrie 2012.

Cinci persoane au murit în accidente de muncă petrecute în alte zone ale ţării: Sorin Dorel Vancea, angajat la „Elit” Cugir, a decedat în 6 ianuarie 2012, în urma unui accident de circulaţie produs în judeţul Bihor; Ştefan Ţucă, decedat la 4 august 2012, pe şantierul de construcţii SC „VCST Automotive” SRL Alba Iulia, caz înregistrat de ITM Dolj, SC „Team Montage” SRL Craiova (confecţii metalice); Dragomir Virgil Vădan şi-a pierdut viaţa în 27 august 2012, pe un şantier de construcţii al SC „Hidroconstrucţia” SA Bucureşti, Sucursala Sebeş-Alba, într-un accident înregistrat de ITM Bucureşti; Petru Şandru, angajat al „Dunca Expediţii” SRL Dumbrăviţa (Timiş) a murit în 13 septembrie 2012, într-un accident de circulaţie pe DN 7, în zona localităţii Vinţu de Jos;  Anton-Ioan Bărbuleţ a decedat în 15 septembrie 2012, după ce a fost surprins de piese în mişcare a unei prese de confecţionat dale de pavaj, la SC „Semmelrock Stein+Design” SRL Giurgiu.

Alte patru persoane au rămas invalide, în urma unor accidente de muncă. Este cazul Rodicăi Radu, al cărei braţ drept a fost retezat, în 18 ianuarie 2011, în timp ce debita material lemnos la circularul pendular. Era angajată la „Translignum” SRL Alba Iulia. Ioan Nicolae Popa a fost înregistrat cu grad de invaliditate, în urma unui accident de muncă petrecut în Austria, în 9 iulie 2011, când a fost surprins de un balot de material cherestea cazut din autocamion. A fost angajat „Tomiflex Group” SRL Alba Iulia. Florin Vasile Oprean , angajat al  „Holzindustrie Schweighoffer” SRL Sebeş, a fost accidentat de un motostivuitor, în 7 noiembrie 2008. Ioan Notar, în 18 mai 2012, în timp ce asista la o manevră făcută de un motostivuitor, a fost surprins de o piesă declanşată de acesta. Bărbatul era salariat al SC „Betel Curăţenie şi Promptitudine” SRL Sebeș. În toate aceste cazuri, ITM Alba a desfăşurat cercetări pe parcursul anului trecut.

Cele mai multe dintre accidente s-au petrecut în sectoarele de fabricare a de mobilei (23), de industrie alimentară (18) şi prelucrarea de lemn (17).

Societățile comerciale care au înregistrat mai multe accidente pe parcursul anului trecut sunt: SC „Atero” SRL din Sebeș (15 accidente), SC „Elit” SRL din Cugir (10 accidente), SC „Simple” SRL din Sebeș ( 7 accidente), SC „Parom Impex” SRL Petrești (4), SC „Salprest” SRL Alba Iulia (3), SC „Kronospan” Sebeș SRL (3), SC „Holdzindustrie Schweighofer” SRL din Sebeș (3), SC „Translignum” SRL Alba Iulia (2). Tot câte două accidente au fost înregistrare și la SC „Elis Pavaje” SRL Petrești și SC „Meris Wood Industry” SRL din Sebeș.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Autoturism cuprins de flăcări în comuna Stremț. Intervin pompierii din Aiud

Publicat

pompieri

Pompierii din Aiud intervin sâmbătă seara pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism.

Incidentul a fost anunțat în satul Geomal, comuna Stremț.

Pompierii intervin în cooperare cu SVSU Stremț.

Revenim cu amănunte.

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

Un nou caz de înșelăciune prin metoda ”Covid”, în Alba. O femeie i-a dat unui escroc bijuterii în valoare de 15.000 de lei

Publicat

Un nou caz de înșelăciune prin metoda ”Covid” a intrat în atenția Poliției Alba. O femeie din Aiud a fost păcălită de un necunoscut să-i dea bunuri cu o valoare consistentă.

Potrivit IPJ Alba, sâmbătă după-amiaza, în jurul orei 17.30, Poliţia Municipiului Aiud a fost sesizată de o femeie de 80 de ani, cu privire la faptul că a fost sunată de către un individ care a pretins că este medic și care i-a spus că nepotul său este internat în spital, în stare gravă, infectat cu SARS-COV-2 și are nevoie de un aparat, în valoare de 15.000 de euro, pentru a fi menținut în viață.

Vezi și Țepe prin metodele ”Accidentul” și ”Sars-Cov-2” la Alba Iulia. Cum au acționat escrocii și atenționările Poliției

Individul i-a spus femeii că o să-l trimită pe asistentul său pentru a ridica bunurile de valoare sau sumele de bani de care dispune, iar, la scurt timp, la ușa acesteia s-a prezentat un bărbat căruia i-a dat bijuterii în valoare de 15.000 de lei.

Abia după aceea femeia și-a sunat nepotul, care este sănătos și în afara oricărui pericol și și-a dat seama că a fost înșelată.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului și fac apel la cetățeni pentru a manifesta prudență în situațiile în care sunt abordați de persoane necunoscute care își atribuie diverse calități și le pretind sume de bani sau bunuri.

Poliția Alba solicită celor la care ajunge această informație să ia legătura cu vârstnicii din familiile lor, să le descrie acest mod de operare, să îi sfătuiască să nu dea crezare unor astfel de povești și să nu accepte, sub nicio formă, să dea bani sau bunuri unor necunoscuți care se prezintă la ușa lor.

Citeste mai mult
Publicitate

CÂMPENI

UPDATE FOTO: INCENDIU la Bistra. Acoperișul unei case a luat foc. Pompierii intervin cu trei autospeciale

Publicat

Pompierii din Cîmpeni au fost chemați să intervină, sâmbătă seara, pentru stingerea unui incendiu izbucnit în localitatea Bistra.

Din primele date, flăcările au cuprins acoperișul unei case.

Potrivit ISU Alba, incendiul se manifestă violent, cu posibilitate de extindere.

La fața locului s-au deplasat pompierii cu două autospeciale de stins incendii și o autospecială SMURD.

UPDATE, ora 19.35: Incendiul a fost localizat. ISU Alba transmite că a fost afectat acoperișul imobilului, pe o suprafață de 60 mp.

sursă foto: ISU Alba

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Atenționare INSP. Nu este recomandată dezinfecţia suprafeţelor în școli cu lămpi UV

Publicat

Institutul Naţional de Sănătate Publică nu recomandă utilizarea lămpilor UV pentru dezinfecţia suprafeţelor în unităţile de învăţământ cu scopul limitării transmiterii COVID-19.

„Întrucât accidentele survenite în urma utilizării lămpilor UV în unităţile de învăţământ sunt tot mai dese, precizăm că specialiştii INSP nu susţin această metodă de dezinfecţie, opinie transmisă de altfel tuturor instituţiilor ce au solicitat un punct de vedere în această direcţie”, precizează Institutul Naţional de Sănătate Publică, într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

Conform sursei citate, utilizarea dezinfecţiei cu UV este specifică unităţilor sanitare, fiind o metodă fizică de dezinfecţie a aerului şi suprafeţelor din încăperi.

„Punerea în funcţiune a acestor lămpi trebuie executată numai de persoane calificate şi instruite în acest sens. În timpul funcţionării, persoanele nu trebuie să fie în încăpere, în caz contrar persoanele expuse dezvoltă reacţii nedorite la nivel ocular (conjunctivită, foto-oftalmie, cataractă) sau la nivel cutanat (arsură până la transformare malign)”, subliniază INSP.

Totodată, INSP atrage atenţia că măsurile de curăţenie şi cele de aplicare a produselor de curăţenie şi a dezinfectanţilor prevăzute atât în recomandările naţionale, cât şi în cele ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, asociate cu o aerisire fără abatere de la frecvenţa şi perioada corectă de timp, asigură un mediu propice desfăşurării activităţilor educative.

„Igiena mâinilor, igiena respiraţiei, evitarea aglomeraţiei, aerisirea frecventă a spaţiilor sunt metodele dovedite ca fiind eficiente în prevenirea transmiterii COVID-19. În concluzie metoda dezinfecţiei cu UV nu reprezintă o opţiune pentru dezinfectarea sălilor de curs în şcoli”, se mai arată în comunicatul citat.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate