Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Acţiune de amploare a IPJ Alba: Peste 200 de şoferi amendaţi, patru permise de conducere reținute şi dosare penale

Publicat

politie

masina politie rutiera Poliţiştii din Alba au continuat marţi seria acţiunilor cu efective mărite. Au constatat opt infracţiuni, din care cinci în flagrant delict şi au aplicat 271 de amenzi, în valoare de 58.060 lei. Totodată, au reţinut patru permise de conducere şi retras 13 certificate de înmatriculare.

Marţi, 15 martie, 130 de poliţişti din structurile de poliţie rutieră, ordine publică, investigaţii criminale, investigare a criminalităţii economice şi arme, explozivi şi substanţe periculoase, sprijiniţi de jandarmi, au acţionat în medii şi locuri identificate cu risc criminogen, precum şi pe principalele artere rutiere, pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură contravențională și penală şi impunerea unui climat de siguranță în trafic, transmite IPJ Alba.

În cadrul filtrelor rutiere au fost verificate 336 de autovehicule şi au fost depistaţi 248 de conducători auto care au încălcat normele legale referitoare la circulaţia pe drumurile publice.

Alte 23 de persoane au fost sancţionate contravenţional, dintre care 8 la Legea 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice şi 5 la Legea 12/1990 privind activitatea de comercializare a bunurilor, iar restul la alte acte normative.

Cu ocazia acestei acţiuni au fost constatate 8 infracţiuni, din care 5 în flagrant delict, au fost reţinute 4 permise de conducere şi retrase 13 certificate de înmatriculare.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 58.060 lei.

Potrivit IPJ Alba, la ora 10.10, poliţiştii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos, l-au depistat pe un bărbat de 60 de ani, din Alba Iulia, în timp ce conducea un autoturism, pe raza comunei Galda de Jos, fără a poseda permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte autovehiculul. Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei din care face parte vehiculul respectiv”.

În jurul orei 23.20, poliţiştii rutieri din Aiud au oprit pentru control, pe strada Tudor Vladimirescu din Aiud, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 32 de ani, din Aiud, care era sub influenţa alcoolului.În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,50 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spitalul din Aiud unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Faţă de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa alcoolului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax