Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Activitatea de relații cu publicul, reluată cu program de 4 ore la parchetele din Alba. Ce măsuri trebuie respectate

Publicat

Începând de vineri, 15 mai, activitatea de relații cu publicul în cadrul parchetelor din Alba a fost reluată, fiind stabilit un program zilnic de 4 ore, în intervalul 9.00 – 13.00, cu menținerea unor măsuri pentru evitarea extinderii epidemiei de coronavirus, informează Octavia Raluca Guş, prim procuror adjunct și purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

Astfel, se menține în continuare măsura de suspendare a activității de primire în audiență, până la data de 31 august 2020.

Toate solicitările adresate parchetelor și conducerii acestora (sesizări, cereri, memorii, petiții ,etc.) vor fi primite de regulă prin poștă, fax, sau e-mail (Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, municipiul Alba Iulia, Piața Iuliu Maniu, nr.24, jud. Alba, fax 0258/812203, pt_alba@mpublic.ro), sau la sediul unităților în căsuța poștală anume amenajată la posturile de control acces în unitate.

”În vederea comunicării actelor de procedură şi citaţiilor, se vor solicita părţilor şi participanţilor adrese de poştă electronică şi contactele telefonice. În cuprinsul citaţiilor se va face menţiune expresă, în sensul că, dacă persoana citată este diagnosticată cu SARS-COV-2, este în carantină sau în izolare la domiciliu, nu se va prezenta la sediul parchetului, dar va comunica în scris, prin mijloace de la distanţă, motivul care justifică absenţa”, precizează reprezentantul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.

De asemenea, se menține obligația completării de către public a declarației pe proprie răspundere conform formularului prev. în anexa 1 la Ordinul nr.63/27.03.2020 al Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Se instituie în plus obligativitatea verificării de către organele de jandarmi aflate în serviciu de pază şi control acces, a temperaturii corporale pentru tot personalul parchetului, cât şi pentru publicul, ori persoanele angrenate în activităţile judiciare care au primit acceptul de intrare în unitate, folosind mijloacele tehnice ce vor fi puse la dispoziţie de parchet. În cazul în care temperatura măsurată depăşeşte 37,3 grade C în urma a două măsurări consecutive ( la interval de 10 minute), nu va fi permis accesul. Nu va fi permis accesul persoanelor care refuză verificarea temperaturii.

Totodată, la intrarea în sediul parchetului, se va proceda în mod obligatoriu la dezinfectarea mâinilor de către toate persoanele. Purtarea măştii faciale este obligatorie pe toată durata în care persoana se află în sediu; nerespectarea acestei măsuri conduce la îndepărtarea din sediu a persoanei din afara personalului instituţiei. În mod excepţional, pentru vizitatorii care nu au mască facială, aceasta va fi pusă la dispoziţie de parchet.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate