Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Administratorii şi acţionarii firmelor în faliment nu mai pot înfiinţa alte societăţi comerciale. Proiect

Publicat

instanta decizie magistrat justitie

Administratorul și acționarii care au adus o societate în insolvență sau în faliment nu vor mai putea înfiinţa noi societăţi, se prevede într-un proiect de lege depus la Parlament.

Iniţiativa prevede introducerea unui articol nou la art. 283 din Legea societăților, articol potrivit căruia „administratorului și acționarilor care au adus o societate în insolvență sau în faliment li se interzice să deschidă o altă societate până la finalizarea procedurilor prevăzute în legislația în vigoare”.

Totodată, dacă proiectul va fi aprobat, Ministerul Finanțelor Publice va avea obligația de a publica pe site-ul propriu lista, pe județe, cu societățile care sunt în insolvență sau în faliment.

Inițiatorii proiectului susțin, în expunerea de motive, că se impune „o primenire” a cadrului legislativ și că „este necesară o reglementare prin care să prevedem unele constrângeri, pentru a elimina abuzurile săvârșite de administratori/acționari ai societăților aduse forțat în insolvență sau faliment”.

sursă: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax