Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Admitere la ACADEMIE specialitatea jandarmi 2022: condiții pentru candidați din ALBA și din țară. Înscrieri până în 8 iulie

Publicat

Admitere Academie 2022: Inspectoratul Județean de Jandarmi Alba anunță condițiile de admitere pentru tinerii interesați să urmeze cariera de ofițer de jandarmerie. Înscrierile se fac până în 8 iulie.

Cei interesați să se înscrie la concursul de admitere trebuie să completeze cererea-tip de înscriere și să o transmită, exclusiv în format electronic, la adresa de e-mail: admitere@jandarmeriaalba.ro până la data de 8 iulie 2022, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică.

Ulterior, întregul dosar de recrutare trebuie depus până la data de 22 iulie 2022.

În cadrul Academiei de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”, Facultatea de Poliție pregătește ofițeri de poliție (poliție, poliție de frontieră), jandarmi, imigrări, penitenciare, informații și alte structuri din Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională. S-a înființat în 2021, ca urmare a reorganizării Facultăților de Poliție, de Jandarmi, de Poliție de Frontieră și de Științe Juridice și Administrative. Are șase departamente: Ordine şi siguranţă publică, Poliție Judiciară, Drept public, Drept privat, Științe comportamentale și științe socio-umaniste, Educație fizică și pregătire militară. În cadrul facultății, sunt organizate și programe de masterat.

După înmatriculare, candidații încheie angajamente cu Ministerul Afacerilor Interne (MAI) prin care se obligă ca, după absolvirea Academiei, să își desfășoare 10 ani activitatea în structuri MAI.

Numărul de locuri – specialitatea jandarmi – la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” în anul universitar 2022-2023

Informații suplimentare se pot obține de la Serviciul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, cu sediul în municipiul Alba Iulia, strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 18, telefon 0258/812318; 0258/810525, interior 24535/24536/24571 sau prin consultarea anunțului publicat pe site-ul instituției.

Recrutarea candidaților pentru admiterea în anul 2022 la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza” se realizează în raport de domiciliu/reședința înscris/ă în cartea de identitate şi specialitatea pentru care optează candidatul, conform ofertei educaționale.

Vezi și Admitere ACADEMIA de POLIȚIE 2022: cum poți deveni ofițer de poliție. Înscrieri până în 8 iulie în ALBA și în țară. Condiții

La primirea cererii-tip de înscriere, persoana cu sarcini de recrutare atribuie candidaților, potrivit instrucțiunilor, codul unic de identificare, folosit pe întreaga procedură de concurs, și completează centrul zonal la care aceștia sunt arondați.

În cazul primirii şi a consimţământului, se procedează la solicitarea extrasului de pe cazierul judiciar. Extrasul poate fi înlocuit şi de un certificat de cazier judiciar, în termen de valabilitate, depus de către candidat.

Depunerea dosarelor de recrutare

Candidații depun dosarul de recrutare la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba – Serviciul Resurse Umane, situat în Mun. Alba Iulia, str. Alexandru Ioan Cuza nr. 18, până la data de 22.07.2022, în zilele lucrătoare, de luni până vineri, în intevalul orar 09:00-15:00.

Condiţiile legale şi criteriile specifice de recrutare a candidaţilor

Condiţiile legale şi criteriile specifice de recrutare a candidaţilor sunt cele prevăzute de Legea nr. 80/1995 privind statutul cadrelor militare, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi de actele normative interne privind activitatea de management resurse umane în unitățile MAI.

Pentru a participa la concursul de admitere în anul 2022 la Academia de Poliție ”Alexandru Ioan Cuza”, candidații trebuie să îndeplinească, conform Ordinului MAI nr. 177/2016 privind activitatea de management resurse umane în unitățile militare ale Ministerului Afacerilor Interne, cu modificările şi completările ulterioare, următoarele condiții legale şi criterii specifice:

  • a) să aibă cetățenia română şi domiciliul în România;
  • b) să cunoască limba română, scris şi vorbit;
  • c) să aibă capacitate deplină de exercițiu;
  • d) să fie apți din punct de vedere medical, fizic şi psihologic;
  • e) să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniți sau să îi împlinească în cursul anului în care participă la concursul de admitere;
  • f) să fie absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat;
  • g) să aibă un comportament corespunzător principiilor şi cerințelor de conduită admise şi practicate în societate;
  • h) să nu aibă antecedente penale, cu excepția situației când a intervenit reabilitarea;
  • i) să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârșirea de infracțiuni;
  • j) să nu fi fost destituiți dintr-o funcție publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani;
  • k) să nu fi desfășurat activități de politie politică, astfel cum sunt definite prin lege;
  • l) să aibă vârsta de până la 27 de ani împliniți în anul participării la concurs;
  • m) să nu aibă tatuaje ori elemente ornamentale, de orice natură, aplicate, inserate sau implantate pe/în corp, neacoperite de vestimentație, în ţinuta de vară;
  • n) să fi obținut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puțin 9,00, cu excepția candidaților care au absolvit instituții de învățământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă/punctaj/calificativ purtarea elevului;
    o)să nu fi fost exmatriculați pentru abateri disciplinare dintr-o instituție de învăţământ.

Verificările privind starea medicală, fizică şi psihică sunt efectuate de către structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne printr-o examinare medicală şi evaluare psihologică, potrivit reglementărilor specifice în domeniu.

Vezi AICI integral detaliile despre probele de admitere la Academia de Poliție 2022

În situația în care se constată inaptitudinea pentru oricare dintre situații, procedura de recrutare încetează pentru candidatul respectiv.

Evaluarea psihologică se susține înaintea examinării medicale.

Dovada îndeplinirii condiției prevăzute la lit. f) se face cu diplomă sau cu adeverință care îndeplinește condițiile de valabilitate, din care să rezulte faptul că au susținut şi promovat examenul de bacalaureat.

Anunțul complet de recrutare AICI

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax