Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ADMITEREA în Colegiile Naționale Militare: Termene pentru înscrierea și evaluarea elevilor, prelungite. Condiții

Publicat

elevi militar

Termenele limită pentru înscrierea și evaluarea aptitudinală a candidaților pentru învățământul liceal militar au fost prelungite. Elevii de gimnaziu care vor să devină elevi militari se pot înscrie în vederea susținerii probelor de selecție aptitudinală generală (psihologice și fizice) până la data de 14 februarie (termenul inițial fiind 31 ianuarie).

De asemenea, candidații înscriși vor fi programați pentru susținerea probelor de selecție până cel târziu în data de 20 martie, au transmis, într-un mesaj publicat pe Facebook, reprezentanții Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia

Birourile Informare-Recrutare din cadrul Centrelor Militare Județene și de sector de care aparțin cu domiciliul, le stau la dispoziție candidaților cu mai multe informații și consiliere.

Învățământul preuniversitar militar este organizat și desfășurat în:

  • 5 colegii naționale militare – pentru învățământul liceal:
    • Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”, Breaza;
    • Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, Alba Iulia;
    • Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc;
    • Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu”, Craiova;
    • Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” , Constanța.

Se pot înscrie elevii din clasele a VIII-a sau absolvenții care nu au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ liceal sau profesional, cu vârsta de cel mult 16 ani împliniți în anul 2019.

Învățământul liceal militar este gratuit și are ca misiune pregătirea științifică și umanistă generală a elevilor prin studii de nivel liceal, pe filiera vocațională, în profilul militar, specializarea matematică-informatică. Programul de studii asigură dezvoltarea și diversificarea competențelor-cheie, precum și formarea competențelor specifice filierei, profilului și specializării. Studiile liceale au durata de 4 ani, în conformitate cu planurile-cadru de învățământ stabilite la nivel național de către Ministerul Educației Naționale.

Pentru început, elevii trebuie să se prezinte la biroul informare-recrutare cu cartea de identitate sau certificatul de naștere (dacă nu au încă 14 ani), însoțiți de unul dintre părinți sau aparținătorii legali. Acolo vor primi precizări privind parcurgerea probelor de selecție.

Adresele și numerele de telefon sunt disponibile AICI.

Fiecare candidat înscris va fi planificat pentru parcurgerea probelor de selecție și va fi anunțat cu privire la data prezentării la centrul zonal de selecție și orientare de care aparține. Detalii se obțin de la personalul recrutor, la înscriere.

Selecția aptitudinală generală constă în parcurgerea:

  • probelor psihologice (test de aptitudini și de personalitate);
  • probe fizice (traseu utilitar-aplicativ cu baremul 1 min. și 40 sec. ; alergare pe distanța de 1000 m cu baremul de 4 min. și 30 sec.);
  • interviu de evaluare finală.

Centrele zonale de selecție și orientare se află la Breaza, Alba Iulia, Câmpulung Moldovenesc și Constanța. La sosirea în centrul zonal de selecție și orientare, candidații trebuie să prezinte o adeverință eliberată de medicul de familie, care să ateste că sunt apți pentru susținerea probelor sportive.

Candidații declarați ”Admis” la selecția aptitudinală generală vor efectua vizita medicală până la data de 20.03.2020.

Baremul medical, privind efectuarea examenului medical pentru admiterea în unităţile/instituţiile de învăţământ militar, precum și pentru ocuparea funcţiilor de soldat/gradat profesionist, poate fi consultat aici. Veți găsi și tabelele cu indicii antropometrici pentru selecţionarea medicală a candidaților (femei și bărbați), respectiv limitele de înălțime și variațiile de greutate admise, corelate cu înălțimea candidaților.

Candidații declarați ”Apt” la examinarea medicală vor întocmi dosarul de candidat și vor fi recrutați.

Fiecare candidat poate opta pentru oricâte colegii naționale militare dorește, din cele cinci existente, în ordinea preferințelor.

sursa: Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, armataromaniei.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax