Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Agresorul fetei lovite în scara blocului M din Alba Iulia a cerut să fie cercetat la domiciliu. Soluția Tribunalului

Publicat

YouTube video

Agresorul recidivist, care a lovit cu brutalitate o tânără, într-o scară de bloc din Alba Iulia, a cerut să fie eliberat din arest și să fie lăsat acasă. Instanța a respins cererea, astfel că Nicolae Tiberiu Drăgoi va mai petrece încă 30 de zile în arestul poliției. 

Atât Judecătoria Alba Iulia, cât și Tribunalul Alba au respins cererea lui Nicolae Tiberiu Drăgoi. Acesta a solicitat plasarea în arest la domiciliu, însă judecătorii au respins cererea.  

VEZI:  Autorul atacului din scara unui bloc din Alba Iulia, trimis în judecată. Ce pedeapsă ar putea primi

„Constată legalitatea şi temeinicia arestării preventive a inculpatului Drăgoi Nicolae Tiberiu dispusă prin încheierea din 20.11.2018, emisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Alba Iulia, până la o nouă verificare, dar nu mai mult de 30 de zile. Respinge ca neîntemeiată cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive formulată de către inculpat”, se precizează în minuta deciziei de la Judecătorie.

VIDEO/UPDATE: Atac șocant în scara unui bloc din Alba Iulia. O tânără lovită cu brutalitate, de un bărbat necunoscut

Autorul tâlhăriei în scara unuia dintre blocurile ”M” din Alba Iulia, Nicolae Drăgoi, a fost trimis în judecată pentru tâlhărie calificată. Pentru faptele sale bărbatul riscă între 5 și 12 ani de închisoare cu executare. Inculpatul, aflat în arest preventiv, riscă până la 12 ani de închisoare. Bărbatul era recidivist și ieșise din închisoare în baza măsurii recursului compensatoriu. Atacul acestuia asupra unei tinere din Alba Iulia a fost filmat de o cameră de supraveghere instalată în scara blocului. Imaginile au ajuns pe internet iar polițiștii l-au identificat în doar câteva ore.

Vezi și Tânăr ucis de un recidivist din Alba, într-un club din Mediaș. Agresorul, eliberat în baza recursului compensatoriu

Remintim că, potrivit IPJ Alba, în noaptea de 17/18.11.2018, Poliția a fost sesizată de către un reprezentant la spitalului cu privire la faptul ca la camera de gardă s-a prezentat o tânără care acuza pierderi de memorie şi care este posibil să fie victima unei infracțiuni.

”În urma examinării acesteia de către medici nu a rezultat că ar fi fost victima unei fapte comisă cu violență. Tânăra, în vârstă de 20 de ani, din Alba Iulia, le-a spus polițiștilor că nu-şi amintește nimic şi că nu își găsește telefonul mobil şi portmoneul. Polițiștii au deschis dosar penal pentru însușirea bunului găsit”, a precizat Poliția.

Cu ocazia investigațiilor efectuate, polițiștii au reconstituit traseul tinerei, care nu locuiește în blocul unde a avut loc fapta, au vizionat imaginile de pe camerele de supraveghere si au constatat că este vorba de o faptă de tâlhărie.

VEZI:  FOTO-VIDEO: Nicolae Drăgoi, suspectul în cazul atacului de la Alba Iulia, REȚINUT. Nu își recunoaște fapta

Legea recursului compensatoriu a generat numeroase dispute și discuții la nivelul Parlamentului. Ultima declarație pe această temă vine de la deputatul PNL Alba, Florin Roman, care spune că :

„În cadrul unui răspuns oficial, ministrul Justiției, Tudorel Toader susține ca 188 de infractori liberați mai devreme în baza legii regimului compensatoriu au comis noi fapte cu violență: crime, tentative de crimă, violuri, tâlharii. O altă informație oficială este ca în perioada 19.10.2017-23.11.2018 au fost eliberați, în baza aceleiași legi 10.880 de deținuți. Din totalul acestor persoane, 649 au revenit în unitățile subordonate Administrației Naționale a Penitenciarelor, iar 188 au comis violuri, crime și tâlharii.

În paralel cu eliberarea celor aproape 11.000 de deținuți a scăzut dramatic numărul patrulelor poliției naționale. Într-un răspuns oficial la o interpelare, ministrul de interne, Carmen Dan, confirmă scăderea numărului patrulelor la nivel national: 3571 în 2016, 3296 în 2017 și 3157 în 2018. Reducerea numărului patrulelor de polițiști și jandarmi este determinata de pensionările masive de la nivelul MAI.

Așadar, sub guvernarea cuplului Dragnea-Toader a devenit raiul infractorilor și nimeni nu se mai simte în siguranța!” a declarat deputatul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax