Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Alba Iulia, orașul INTERZIS mașinilor, de Ziua Națională. Mai multe bulevarde și străzi, transformate în „pietonale”

avatar

Publicat

Publicitate
alba iulia, cetate

Peste 150.000 de oameni sunt așteptați să ajungă la Alba Iulia, de Ziua Națională a României. Pentru a face față numărului impresionant de cetățeni care vor ajunge, de Centenar, în Cetatea Alba Carolina, reprezentanții administrației locale doresc închiderea circulației rutiere, începând cu după-amiaza sau seara zilei de 30 noiembrie, în mare parte din oraș. Astfel, accesul autovehiculelor va fi interzis pe străzile principale, începând de la Cimitirul Eroilor, BCR și Stadion, pentru a facilita deplasarea pietonilor spre Cetate.

Totodată autoritățile pregătesc aproape 8.000 de spații de parcare pentru cei care vor ajunge cu autoturismele, în zona celor patru intrări în municipiu, respectiv dinspre Cluj-Napoca, Sebeș, Zlatna și Pâclișa. Pe lângă acestea au fost identificate aproximativ 300 de locuri de parcare pentru autocare. Se va amenaja și o parcare pentru cei care au anunțat că vor sosi în oraș, ca și acum 100 de ani, cu căruțele.

„Estimăm să ajungă de 1 Decembrie peste 150.000 de oameni. Niciodată nu au fost atâția oameni pe metru pătrat în Alba Iulia. Va trebui să îi gestionăm. Astfel, începând cu data de 30 după-amiaza sau seara se va închide circulația rutieră în 60-65% din oraș. De la Cimitirul Eroilor – pe B-dul Încoronării, de la BCR spre intersecția cu Calea Moților, de la intersecția de la Stadion – pe Calea Moților, nu se va mai circula cu mașina”, a explicat viceprimarul Gabriel Pleșa.

circulatie 1 dec

Potrivit lui Gabriel Pleșa, cei care vor veni în noaptea de 30 noiembrie spre 1 Decembrie și în dimineaza zilei de 1 Decembrie, vor fi opriți cu autoturismele în cele aproape 8.000 de parcări identificate de autorități în zona celor trei intrări principale în municipiu, dinspre Cluj-Napoca, Sebeș și Zlatna. Viceprimarul susține că deja s-a negociat cu oamenii care au terenuri private. În fiecare parcare vor fi voluntari care se vor ocupa să plaseze mașinile, să le dea oamenilor o hartă cu accesul în zona istorică și să le ofere informațiile minime de care au nevoie.

Viceprimarul a transmis pentru Alba24 că va exista, cel mai probabil, și o a patra intrare în oraș, respectiv pe drumul Vurpăr – Pâclișa, pentru cei care vin dinspre Deva sau Sibiu. În acest caz se dorește amenajarea unei parcări în zona cartierului Recea, pe un teren aflat lângă baza sportivă.

Fluxul de mașini va fi supravegheat de polițiști, care vor dirija autoturismele spre zonele de parcare neocupate. Aranjarea mașinilor va porni dinspre zonele centrale spre străzile și cartierele periferice, gradual, pe măsură ce zonele respective vor fi ocupate.

Toate parcările supermarketurilor, magazinelor și instituțiilor publice vor fi deschise pentru musafirii care vor veni de Centenar în Cetatea Alba Carolina.

Ca și o noutate, în oraș se va amenaja și o parcare exclusiv pentru cei care vor ajunge cu căruțele în oraș.

„Vom amenaja, pe un teren aflat în zona Bazinului Olimpic, o parcare pentru căruțe. Au anunțat că vor veni astfel (n. red. – cu căruțele), din Maramureș, din cel puțin 30-40 de localități”, a mai transmis Gabriel Pleșa.

3 Comentarii

3 Comments

 1. avatar

  Mihai

  joi, 08.11.2018 la 00:02

  Mai bine blocati TOT de la Sebes pana la Aiud.
  Cetatenii care au alte treburi, pe unde vor circula in „oras”? Spre exemplu, cum se va ajunge la Supermarketuri si la Mall?
  Pana la ce data si ce ora mai exact sunt restrictiile?

 2. avatar

  Mihai

  joi, 08.11.2018 la 00:06

  Domnule Plesa, nu uitati, ca in afara de parcare pentru CARUTE, mai sunt oameni care doar tranziteaza prin alba-iulia. Sau vin si pleaca pentru diverse treburi (cumparaturi, vizite la cunostinte, controale la Spital)
  NU puteti sa blocati 65% din municipiu

 3. avatar

  eu

  joi, 08.11.2018 la 07:49

  Serios? Ai impresia ca la modul Cum va prezentați Îți poți permite sa blochezi străzile sa trebuiască sa mergem cu oamenii bătrâni cu taxiul sau pe jos. Gândiți ceva sf voi de la primărie. Voi vorbiți de 150.000 pai închideți orașul de tot și ziceți ca ați plecat 3 zile sa meargă unde știu. Pai va linseaza oamenii pentru ca sincer nu le oferiți nimic. Ați făcut un simbol 100, adică cifrele cele mai ușoare dacă ferească dumnezeu trebuia 69 ce faceați? Radem glumim dar nu va interesează de nimic. Va interesează ce face omul 3 zile,ce vede,ce vizitează, ce mănâncă ca nu avem nimic organizat pe bani binenteles. Aveți 8.000 de locuri de parcare serios? Și? Ce mai aveti? Sunt roman adevărat nu ca voi cei de la primărie și în pasa dar sincer eu de rușine ca nu pot sa mă prezint corespunzător în fata musafirilor ași scrie ÎNCHIS 3 zile. O sa va amintiți ce spun pentru ca voi nu sunteți capabili sa rezolvați cu parcărțile pentru cetățenii din Alba de la care ați primit voturi , nu va gândiți ca mai primiți, nu ați făcut nimic în ultima vreme doar ați luat și o sa luați. E orașul Marii Uniri și eu lăcrimeze când scriza asta dar voi aveți vreun sentiment? NU.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

ADMINISTRATIE

Viorica Dăncilă vine cu tot Guvernul la Alba Iulia. Ședință omagială ”Centenar” la Sala Unirii

avatar

Publicat

sedinta guven

Guvernul României își ”ia inima în dinți” și vine la Alba Iulia, în fieful numărul 1 al liberalilor, pe data de 29 noiembrie, pentru a ține o ședință omagială cu ocazia Centenarului la Sala Marii Unirii. Încă din luna august prefectul județului Alba, Dănuț Hălălai, declara pentru Alba24 că se află în discuții avansate pentru organizarea […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Atenţionări de la DSVSA pentru cei care doresc să vândă sau să cumpere porci. Reguli şi sancţiuni

avatar

Publicat

porci

Direcţia Sanitar Veterinară Alba atrage atenţia celor care care vor să cumpere sau să vândă porci că au anumite obligaţii, având în vedere focarele de pestă de porcină africană confirmate la nivel național, inclusiv în județul Bihor, limitrof județului Alba.Transportul porcilor dintr-un județ în altul se realizează în baza unui aviz interjudețean obținut de la […]

Citește mai departe
Publicitate

TEIUȘ

„Ion Arion – martir al neamului românesc”. Simpozion, expoziţie şi spectacol folcloric la Teiuş

avatar

Publicat

teius

Vineri, 23 noiembrie, la Teiuş vor fi organizate o serie de evenimente legate de Centenarul Marii Uniri de la 1918. Va fi inaugurat bustul martirului Ion Arion, va fi organizat un simpozion şi va fi un spectacol folcloric.Simpozionul are loc la Casa de Cultură a oraşului Teiuş, cu tema “Ion Arion – patriot înflăcărat şi […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Primăria Alba Iulia, forțată de Guvern să SISTEZE investiții deja începute la Liceul Economic și pe mai multe străzi

avatar

Publicat

economic

Primăria Alba Iulia a primit o solicitatare ”șoc” din partea Guvernului: să sisteze lucrările la cinci obiective începute prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Este vorba în primul rând despre Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marțian” din Alba Iulia, unde lucrările deja au început, dar și despre alte patru obictive importante aflate în aceeași situație.Citește […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate