Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Alba Iulia, orașul INTERZIS mașinilor, de Ziua Națională. Mai multe bulevarde și străzi, transformate în „pietonale”

Publicat

alba iulia, cetate

Peste 150.000 de oameni sunt așteptați să ajungă la Alba Iulia, de Ziua Națională a României. Pentru a face față numărului impresionant de cetățeni care vor ajunge, de Centenar, în Cetatea Alba Carolina, reprezentanții administrației locale doresc închiderea circulației rutiere, începând cu după-amiaza sau seara zilei de 30 noiembrie, în mare parte din oraș. Astfel, accesul autovehiculelor va fi interzis pe străzile principale, începând de la Cimitirul Eroilor, BCR și Stadion, pentru a facilita deplasarea pietonilor spre Cetate.

Totodată autoritățile pregătesc aproape 8.000 de spații de parcare pentru cei care vor ajunge cu autoturismele, în zona celor patru intrări în municipiu, respectiv dinspre Cluj-Napoca, Sebeș, Zlatna și Pâclișa. Pe lângă acestea au fost identificate aproximativ 300 de locuri de parcare pentru autocare. Se va amenaja și o parcare pentru cei care au anunțat că vor sosi în oraș, ca și acum 100 de ani, cu căruțele.

„Estimăm să ajungă de 1 Decembrie peste 150.000 de oameni. Niciodată nu au fost atâția oameni pe metru pătrat în Alba Iulia. Va trebui să îi gestionăm. Astfel, începând cu data de 30 după-amiaza sau seara se va închide circulația rutieră în 60-65% din oraș. De la Cimitirul Eroilor – pe B-dul Încoronării, de la BCR spre intersecția cu Calea Moților, de la intersecția de la Stadion – pe Calea Moților, nu se va mai circula cu mașina”, a explicat viceprimarul Gabriel Pleșa.

circulatie 1 dec

Potrivit lui Gabriel Pleșa, cei care vor veni în noaptea de 30 noiembrie spre 1 Decembrie și în dimineaza zilei de 1 Decembrie, vor fi opriți cu autoturismele în cele aproape 8.000 de parcări identificate de autorități în zona celor trei intrări principale în municipiu, dinspre Cluj-Napoca, Sebeș și Zlatna. Viceprimarul susține că deja s-a negociat cu oamenii care au terenuri private. În fiecare parcare vor fi voluntari care se vor ocupa să plaseze mașinile, să le dea oamenilor o hartă cu accesul în zona istorică și să le ofere informațiile minime de care au nevoie.

Viceprimarul a transmis pentru Alba24 că va exista, cel mai probabil, și o a patra intrare în oraș, respectiv pe drumul Vurpăr – Pâclișa, pentru cei care vin dinspre Deva sau Sibiu. În acest caz se dorește amenajarea unei parcări în zona cartierului Recea, pe un teren aflat lângă baza sportivă.

Fluxul de mașini va fi supravegheat de polițiști, care vor dirija autoturismele spre zonele de parcare neocupate. Aranjarea mașinilor va porni dinspre zonele centrale spre străzile și cartierele periferice, gradual, pe măsură ce zonele respective vor fi ocupate.

Toate parcările supermarketurilor, magazinelor și instituțiilor publice vor fi deschise pentru musafirii care vor veni de Centenar în Cetatea Alba Carolina.

Ca și o noutate, în oraș se va amenaja și o parcare exclusiv pentru cei care vor ajunge cu căruțele în oraș.

„Vom amenaja, pe un teren aflat în zona Bazinului Olimpic, o parcare pentru căruțe. Au anunțat că vor veni astfel (n. red. – cu căruțele), din Maramureș, din cel puțin 30-40 de localități”, a mai transmis Gabriel Pleșa.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Mihai

    joi, 08.11.2018 at 00:02

    Mai bine blocati TOT de la Sebes pana la Aiud.
    Cetatenii care au alte treburi, pe unde vor circula in „oras”? Spre exemplu, cum se va ajunge la Supermarketuri si la Mall?
    Pana la ce data si ce ora mai exact sunt restrictiile?

  2. Mihai

    joi, 08.11.2018 at 00:06

    Domnule Plesa, nu uitati, ca in afara de parcare pentru CARUTE, mai sunt oameni care doar tranziteaza prin alba-iulia. Sau vin si pleaca pentru diverse treburi (cumparaturi, vizite la cunostinte, controale la Spital)
    NU puteti sa blocati 65% din municipiu

  3. eu

    joi, 08.11.2018 at 07:49

    Serios? Ai impresia ca la modul Cum va prezentați Îți poți permite sa blochezi străzile sa trebuiască sa mergem cu oamenii bătrâni cu taxiul sau pe jos. Gândiți ceva sf voi de la primărie. Voi vorbiți de 150.000 pai închideți orașul de tot și ziceți ca ați plecat 3 zile sa meargă unde știu. Pai va linseaza oamenii pentru ca sincer nu le oferiți nimic. Ați făcut un simbol 100, adică cifrele cele mai ușoare dacă ferească dumnezeu trebuia 69 ce faceați? Radem glumim dar nu va interesează de nimic. Va interesează ce face omul 3 zile,ce vede,ce vizitează, ce mănâncă ca nu avem nimic organizat pe bani binenteles. Aveți 8.000 de locuri de parcare serios? Și? Ce mai aveti? Sunt roman adevărat nu ca voi cei de la primărie și în pasa dar sincer eu de rușine ca nu pot sa mă prezint corespunzător în fata musafirilor ași scrie ÎNCHIS 3 zile. O sa va amintiți ce spun pentru ca voi nu sunteți capabili sa rezolvați cu parcărțile pentru cetățenii din Alba de la care ați primit voturi , nu va gândiți ca mai primiți, nu ați făcut nimic în ultima vreme doar ați luat și o sa luați. E orașul Marii Uniri și eu lăcrimeze când scriza asta dar voi aveți vreun sentiment? NU.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax