Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alba, la mijlocul „clasamentului” naţional în ceea ce priveşte şomerii cu studii superioare

Publicat

Potrivit unui studiu realizat de www.econtext.ro, Alba se situează la mijlocul clasamentului în ceea ce privește numărul de şomeri cu studii superioare, cu un procent de 4,8% din totalul persoanelor neîncadrate în muncă din judeţ. Pe primul loc se situează București, cu o pondere de 19,2% în ceea ce privește numărul șomerilor absolvenţi de învăţământ superior. La polul opus se află Teleorman, unde ponderea şomerilor cu facultate este de doar 1,7% din totalul șomerilor.

Din datele prezentate, reiese că absolvenţii de studii superioare nu își găsesc locuri de muncă în domeniile în care au studiat. Cei care au visat să devină economiști, psihologi, profesori sau juriști se află acum în postura de vânzători, spre exemplu. Tinerii se plâng că diploma nu mai valorează mare lucru şi că majoritatea au reuşit să obţină doar un post plătit pentru studii medii. Iar astfel de situații sunt din ce în ce mai dese.

O mare parte dintre absolvenții de facultate nu reușesc să intre pe piața muncii pentru că firmele care au angajat personal pe posturi prevăzute pentru cei cu studii superioare au ales să angajeze pe cei cu experiență, care veneau tot din rândurile șomerilor. De asemenea, cei care fac recrutări susțin că persoanele cu studii superioare au pretenții salariale mult mai mari decât cei care nu au studii medii.

În luna iunie a acestui an erau înregistrați în evidențele AJOFM Alba 12.565 de șomeri, din care 55  sunt absolvenți ai promoției 2010, rata șomajului întregistrând valoarea de 6, 87%.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax