Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Amenzi de 5 ori mai mari pentru parcarea pe locurile persoanelor cu handicap

Publicat

parcare

Noi sancţiuni pentru parcarea pe locurile persoanelor cu handicap, stabilite prin ordonanţă de urgenţă, se aplică începând din această lună. Amenda minimă a crescut de cinci ori, de la 200 de lei, la 1.000 de lei.

Legea 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap s-a modificat din această lună, amenzile pentru parcarea neregulamentară pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități crescând semnificativ.

Dacă până acum amenzile minime se situau între 200 şi 1.000 de lei, OUG 69/2018 stabileşte că „parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv”.

Astfel, amenda minimă a crescut de cinci ori, iar cea maximă a ajuns la un cuantum situat între 1.000 și 2.000 de lei.

Potrivit normelor legale, aproximativ 4% din numărul total al locurilor de parcare sunt rezervate pentru parcarea gratuită a mijloacelor de transport pentru persoane cu handicap.

sursa: realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax