Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Amenzi pentru cei care nu poartă măști de protecție. Cum stabilesc polițiștii valoarea sancțiunilor

Publicat

Una dintre obligațiile stabilite de legea pentru starea de alertă este purtarea măștii de protecție în spații închise, în transportul în comun, în magazine.

Amenda pentru cei care nu respectă această regulă este cuprinsă între 500 lei şi 2.500 lei. Însă cum va fi stabilit cât mai exact va fi sancțiunea?

Vezi și VIDEO: Ce RESTRICȚII au fost păstrate de astăzi prin hotărâre de Guvern, în perioada stării de alertă

Liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor, Dumitru Coarnă, a explicat cum vor decide agenții limita amenzii.

Poliţistul apreciază dacă aplică minimul sau maximul sancţiunii în funcţie de comportamentul cetățenilor.

Vezi și Model DECLARAȚIE pe proprie răspundere, MODIFICAT

„Dacă omul vine şi spune: <Am greşit, nu mai fac, e pentru prima oară>, înseamnă circumstanţe atenunate”, spune Dumitru Coarnă, liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor.

”Se uită la contravenient: e în vârstă, nu are antecedente, a avut un comportament corect, recunoaşte fapta. Când discut cu el aceste lucruri şi analizez, de ce să-i dau omului 2.500 lei, îi dau minimul, 500 lei”, a declarat, pentru Mediafax, Dumitru Coarnă.

Vezi și ÎNTREBĂRI și RĂSPUNSURI, în starea de alertă. Cum se definește zona metropolitană și ce amendă poți primi dacă nu porți masca

Dacă facem scandal, nu recunoaştem că am greşit, nu ne legitimăm – înseamnă circumstanţe agravante şi putem fi amendați cu 2.500 lei, adică maximul prevăzut de lege.

Potrivit legislației în vigoare, ”în spațiile publice închise, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție”.

Legea mai prevede că amenda se poate plăti la jumătate din cuantum, în termen de 15 zile zile de la comunicarea procesului verbal.

sursă: digi24.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax