Connect with us
Publicitate

Uncategorized

ANUNȚ: Primăria Alba Iulia derulează proiectul „Resurse umane calificate și recalificate pentru accesul pe piața muncii al femeii – FEMRO”

Publicat

primaria alba iulia Primăria Municipiului Alba Iulia, în parteneriat cu S.C. Technical Training S.R.L., București și Techniki Ekpedeftiki S.A., Atena – Grecia, derulează proiectul „Resurse umane calificate și recalificate pentru accesul pe piața muncii al femeii – FEMRO”, ID 129465, finanțat prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa Prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, D.M.I. 6.3. „Promovarea egalităţii de şanse pe piaţa muncii”.

Proiectul își propune facilitarea integrării socio-profesionale a unui număr de 720 de femei neocupate. Activitățile proiectului sunt orientate preponderent spre femei cu nivel educațional redus și mediu, dezavantajul educațional fiind accentuat atât de stereotipurile sociale cât și de stresul produs de dorința de a se ocupa cât mai bine de copii, de relația de cuplu, de viața personală și de viața profesională.

Grupul țintă căruia i se adresează acest proiect este format din 1080 de persoane, dintre care 720 sunt femei cu nivel educațional redus și mediu și 360 sunt experți și operatori mass-media, manageri și personal al autorităților publice centrale și locale și personal al organizațiilor societăților civile (80 experți mass-media, 100 operatori mass-media, 60 persoane din cadrul organizațiilor societății civile, 60 manageri ai autorităților publice centrale și locale, 60 angajați ai autorităților publice centrale și locale).

Prin implicarea grupului țintă în activități de formare profesională, proiectul contribuie la facilitarea accesului femeilor la locuri de muncă mai bune și la promovarea acestora în mediul economic. Dobândirea unor calificări solicitate pe piața muncii le asigură femeilor și persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile accesul în mod egal la ocupare și la construirea unei cariere profesionale și le oferă șansa creșterii oportunităților de angajare.

Proiectul se derulează în perioada mai 2014 – noiembrie 2015, în cadrul căruia se organizează cursuri de calificare de nivel 1 și 2 GRATUITE în Regiunea Centru pentru FEMEI NEOCUPATE în meserii precum: Florar decorator, Lucrător în alimentație, Babysitter, Frizer – coafor – manichiurist – pedichiurist, Bucătar, Lucrător hotelier, Lucrător social, Brutar – patiser – preparator produse făinoase, Magaziner. Condițiile de înscriere presupun absolvirea de minim 8 clase, în funcție de cursul ales.

De asemenea se vor desfășura cursuri de perfecționare pentru operatorii și experții mass-media și ateliere și conferințe pentru manageri ai autorităților publice locale, pentru personalul administrației publice locale și al organizațiilor societăților civile din Regiunea Centru.

Informații la numărul de telefon: 0358/401.245

Persoane de contact: Florina Kherecheș – Organizator programe formare, Carmen Vasilca – Manager de caz

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax