Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Aparate vechi, scoase la lumină. Albaiulienii preferă să repare, decât să cumpere

Publicat

Problemele financiare îi determină pe albaiulieni să opteze pentru repararea aparatelor electronice din gospodării, mai degrabă decât să investească în altele noi. Dacă, în urmă cu mai bine de un an, opţiunile erau acelea de achiziţionare a aparaturii noi, astăzi situaţia stă diferit. Creditul cu buletinul i-a împins pe mulţi să cumpere aparate noi, iar meşterii au avut de pierdut.

Situaţia s-a schimbat mult în ultimul an. Albaiulienii aleg să scoată din pod sau beci televizoare vechi, pe care le repun în funcţiune. Aşa ajung cei mai mulţi să investească în repararea aparatelor. “Avem clienţi din tot judeţul şi chiar din cele învecinate. Oamenii preferă să vină la noi inclusiv cu aparate mai vechi, pe care le scot la lumină, după ce ani de zile au stat depozitate prin gospodării. Este varianta cea mai la îndemână, în momentul de faţă”, a afirmat Horică Joldeş, depanator TV.

Costul unei reparaţii este de câteva zeci de lei

Clienţii apelează tot mai des la atelierele de reparaţii TV, pentru că problemele financiare nu le mai permit achiziţionarea de aparate noi. „Preferă să-şi repare televizoarele vechi, decât să dea bani pe altele noi. Costul unei reparaţii diferă, dar de cele mai multe ori nu depăşeşte câteva zeci de lei, în medie cu 70 lei, pe când un aparat nou costă câteva sute de lei”, a precizat electronistul. „Dacă ar trebui să aleg între a-mi repara televizorul sau a-mi lua altul, aş alege să-l repar. Situaţia materială nu îmi permite sub nicio formă, la momentul acesta, opţiunea unui aparat nou”, a afirmat Ioana Berindei, 47 ani, muncitoare.

Mai mulţi clienţi

După cum susţin şi meseriaşii, aceasta este opţiunea tot mai multor clienţi. Anul trecut, Apostol Rădulescu, un meşter care profesează de 36 ani, avea un număr mic de clienţi. „Patru, cel mult cinci clienţi treceau săptămânal pragul atelierului. Unii întrebau doar ce se poate face şi poate doi-trei veneau cu aparatul. Astăzi, numărul acestora aproape s-a dublat“, a afirmat electronistul, în vârstă de 60 de ani.

Meşterii menţin preţurile

Pentru a-i atrage, unii meşteri au ales să păstreze preţurile de reparaţii, de ani buni. Este şi cazul lui Horică Joldeş. „Îmi menţin tarifele din 2000 şi sunt afişate la vedere, astfel ca omul să ştie ce şi cât îl costă. Când se pune problema pieselor de schimb, aici, costul diferă de la caz la caz, însă orice atelier alege să lucreze cu cei mai ieftini furnizori şi cei mai potriviţi. În astfel de cazuri, taxele de curierat sunt cele care ridică de cele mai multe ori preţurile”, a explicat meşterul.

La ora actuală, în Alba Iulia, există şase ateliere care oferă aceste servicii. „Ne adaptăm vremurilor şi ne achiziţionăm aparatura necesară. Investim în aceasta, pentru că doar astfel putem să facem faţă cerinţelor de pe piaţă. Reparăm de la monitoare de calculator, combine cu CD, până la LCD-uri şi plasme”, a afirmat Horică Joldeş.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax