Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Aperitive de Revelion: 15 idei inedite și rapide, pentru masa de Anul Nou 2020. Rețete care dau gust bun petrecerii dintre ani


Publicat

Pregătește ceva diferit pentru masa de Revelion 2020. Musafirii sigur se vor aștepta la platouri cu mezeluri, legume și niște piftie, dar poți să îi surprinzi plăcut cu niște preparate delicioase care nu sunt greu de facut.

Tocmai de aceea trebuie să-i surprinzi plăcut și să le oferi altceva. Ouă umplute cu brânza ceddar,cârnăcorii cu bacon, pateurile cu carne sau rulourile de somon cu brânză sunt doar câteva idei care pot da un gust bun petrecerii de Revelion 2020.

MESAJE DE ANUL NOU 2020: SUTE de URĂRI de ANUL NOU, SMS cu FELICITĂRI. MESAJE frumoase de REVELION 2020

1. Ouă umplute cu brânză Cheddar

Ingrediente:

  • 12 ouă
  • 2 linguri de brânză Cheddar rasă
  • 1/2 ceașcă de maioneză
  • 1 lingură de muștar
  • 4 felii de bacon

Mod de preparare:

Fierbe ouăle timp de 10-12 minute și toarnă apă rece peste ele până când ajung la temperatura camerei. Decojește-le cu grijă și taie-le în jumătăți.

Într-o tigaie curată, prăjește baconul până când capătă o culoare maronie. Scurge-l pe șervetele uscate. Îndepărtează gălbenușurile și amestecă-le cu maioneză, muștar, brânza Cheddar și bucățele mărunte de bacon. Umple jumătățile de ouă cu acest amestec și răcește-le în frigider timp de câteva ore.

Poți decora ouăle umplute cu Cheddar și bacon cu câteva frunze de pătrunjel. Acestea se servesc reci, la antreu.

2. Cârnăciori înveliți în bacon, la cuptor

Ingrediente:

  • cca 70 g zahăr brun
  • 450 g bacon, tăiat felii
  • câteva bucățele de cârnăciori afumați

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 170 de grade Celsius. Învelește fiecare cârnăcior în câte o felie de bacon, prinde-o cu o scobitoare și pune-o într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Înainte de a băga totul în cuptor, presară niște zahăr peste preparat. După 30-40 de minute, gustarea este gata.

3. Pateuri cu carne

Ingrediente:

  • 2 foi de plăcintă
  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri de făină
  • 1 linguriță de sare kosher
  • 3/4 căni de lapte integral
  • 1/4 linguriță de piper negru măcinat
  • 1 piept de pui rotisat
  • 1/4 cană de parmezan ras
  • 1 cană de buchețele de broccoli tăiate mărunt
  • 1 ou

Mod de preparare:

Topește untul într-o cratiță la temperatura medie, adaugă făina și amestecă mixul timp de 1-2 minute. Adaugă treptat laptele și continuă să amesteci și să fierbi compoziția timp de 6 minute. Îndepărtează cratița de pe foc și incorporează sarea, piperul, parmezanul, pieptul de pui tăiat mărunt și bucățelele de broccoli, pe care le-ai pregătit dinainte într-un vas cu aburi.

Decupează foile de plăcintă astfel încât să le poți așeza în forme de brioșe și să ai și „căpăce” pentru fiecare. Unge o tavă compartimentată special pentru brioșe și tapeteaz-o cu făină. Așază foile de plăcintă în fiecare compartiment, umple-le cu amestecul de pui și broccoli și acoperă-le cu alte foi de plăcintă.

Bate oul cu o lingură de apă într-un bol mic, cu ajutorul unei furculițe și unge mini-pateurile cu amestecul obținut. Coace-le în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 15-20 de minute, până când se rumenesc.

4. Ciuperci umplute cu parmezan

Ingrediente:

  • aproximativ 20 ciuperci champignon, mari (proaspete)
  • 2 cepe albe, tocate mărunt
  • 4 căței de usturoi, tocați mărunt
  • o legătură de mărar
  • o legătură de pătrunjel
  • 100 g parmezan ras
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper negru, proaspăt măcinat

Mod de preparare:

Se curață ciupercile, se spală bine și se desfac piciorușele. Pălăriile se lasă într-un castron cu apă până la utilizare, iar picioarele acestora se toacă mărunt. Într-o tigaie se adaugă uleiul, ceapa, usturoiul și picioarele ciupercilor și se călesc împreună, până când se înmoaie și zeama lăsată de acesea se evaporă. Când sunt gata se asezonează cu sare și piper după gust și se lasă la răcit aproximativ 15 minute.

Între timp se toacă mărunt mărarul și pătrunjelul. Se adaugă peste compoziția preparată anterior și se amestecă bine. Se unge o tavă încăpătoare cu ulei. Se scurg pălăriile de apă și se asează în tavă. Se presară deasupra sare și piper, apoi se umple fiecare ciupercă cu compoziția de mai sus.

Se adaugă tava la cuptorul preîncălzit la 180 grade Celsius, timp de 30 minunte. Când sunt aproape gata se scoate tava și se presară parmezanul peste ciuperci. Se adaugă iar la cuptor până când parmezanul se topește și începe să se rumenească.

Sfat: Pentru a verifica dacă ciupercile s-au copt, se înțeapă marginea acestora cu o furculiță. Dacă furculița intră ușor în ele înseamnă că sunt gata.

Se servesc ca atare, cu pâine proaspăt preparată în casa, sau pot fi servite ca garnitură pentru fripturi.

5. Rulou cu somon și cremă de brânză

Ingrediente:

  • 1 pachet de cremă de brânză
  • 1 lingură mărar proaspăt și tocat sau o linguriță de mărar uscat
  • 4 foi de tortilla
  • un somon afumat, tăiat fin
  • 16 frunze de spanac
  • 16 felii de ardei gras roșu

Mod de preparare:

Amestecă mărarul cu crema de brânză. Pune câte 50 g din compoziție pe fiecare tortilla, apoi câte un sfert din somon. Acoperă cu 3-4 frunze de spanac și 4 felii de ardei roșu. Rulează foile de tortilla, strângându-le tare, și învelește-le în folie alimentară. Bagă-le în frigider pentru cel puțin 2 ore, dar nu mai mult de 24 de ore, înainte de servire.

6. Frigărui cu piept de pui

Ingrediente:

  • 4 buc. piept de pui fără os și piele, tăiat cubulețe
  • 450 g bacon feliat
  • cca 100 g sos de barbecue

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 130 de grade Celsius. Învelește fiecare cub de carne în câte o felie de bacon, prinde-l cu o scobitoare sau bețișor de frigărui și cufundă în sosul de barbecue. Bagă frigăruile în cuptor. După 20 de minute scoate tava, toarnă sos barbecue peste frigărui și bagă-le înapoi în cuptor, tot pentru 20 de minute.

7. Aperitiv ușor cu paste tortellini

Ingrediente:

  • tortellini cu aromă de brânză (gătite conform instrucțiunilor de pe ambalaj)
  • dressing italian
  • câteva roșii cherry
  • câteva măsine fără sâmburi
  • brânză tăiată cubulețe
  • 6 bețișoare de frigărui

Mod de preparare:

Pune tortellini în dressing și bagă vasul în frigider peste noapte. A doua zi înfige în frigărui pastele, măslinele, roșiile înjumătățite și brânza. Poți adăuga și alte ingrediente, după preferințe. 

8. Mini-lasagna cu ciuperci și mozzarella

Ingrediente:

  • 340 g carne tocată de curcan
  • 1/4 linguriță sare
  • 1/4 linguriță piper
  • 230 g ceapa tocată
  • 100 g ciuperci tocate
  • 2 căței de usturoi zdrobiți
  • cca 400 g sos de tomate
  • 3 lingurițe oregano uscat
  • 1/2 linguriță busuioc uscat
  • cca 350 g brânză ricotta semi-degresată
  • cca 350 g brânză mozzarella dată pe răzătoare
  • 24 bucățele de aluat

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 170 de grade Celsius. Pune o tigaie la foc mediu, iar după ce s-a înfierbântat, pune în ea sarea, piperul, carnea, ciupercile și ceapa. Amestecă în compoziție în jur de 10 minute, până când carnea e gătită, după care pune usturoiul și amesteca încă 30 de secunde. Adaugă sosul de tomate și 2 lingurițe de oregano. Lasă să fiarbă la foc mic în jur de 10 minute, după care îndepărtează de foc. Într-un bol mare amestecă brânză ricotta cu sare și puțin piper, busuioc și restul de oregano. Lasă deoparte.

Pulverizează spray de gătit în hârtiile de brioșe, pune-le în forma specială, apoi pune câte o foaie de aluat în fiecare, umple pe jumătate cu ricotta și jumătate cu carne. Urmează alte foi de aluat, ricotta pe fiecare, apoi puțin sos de tomate (daca ți-a mai rămas) și mozzarella. Dă la cuptor pentru 10 minute sau până când brânza s-a topit de tot.         

9. Foietaj cu măsline și lapte

Ingrediente:

  • 350 g aluat foietaj
  • 15 măsline verzi umplute cu ardei
  • 1 gălbenuș
  • 1 lingură lapte

Mod de preparare:

Întinde aluatul de foietaj într-un dreptunghi (32x15cm) cu o grosime de 3mm. Taie-l pe lungime în două bucăți de 18 și 14 cm. Pune-le la rece timp de 10 minute. Așează bucata mai mică de aluat pe o tavă presărată cu făină. Așează pe ea, pe latura de 14 cm, 5 măsline cap la cap, pornind de la 1.5 cm de margine.

Formează încă două rânduri (la 2 cm distanță unul de celălalt) cu restul măslinelor. Unge toată suprafața aluatului în jurul măslinelor cu galbenușul bătut cu lapte. Acoperă cu cealaltă foaie de aluat și presează ușor pe toată suprafața astfel încât să lipești bine în jurul măslinelor. Pune totul la frigider timp de 20 minute.

Încinge cuptorul la 200 C/ gaz treapta 6. Nivelează marginile aluatului, apoi taie fâșii pe lungime, astfel încât să rămână măslinele în secțiune. Așează foietajele pe o tavă cu hârtie de copt și coace-le timp de 5-6 minute. Scoate-le pe un grătar să se răcească.

10. Sandvis cu somon și hrean

Ingrediente:

  • 250 g somon afumat rupt fâșii
  • 100 g cremă de brânză
  • 2 lingurițe hrean ras
  • ierburi aromate
  • 4 felii pâine de secară
  • ou fiert

Mod de preparare:

Amestecă crema de brânză cu hreanul și întinde-o pe feliile de pâine prăjită. Adaugă fâșii de somon și ierburi aromate și ou. Servește cu felii de lămâie.

11. Brioșe cu carne, brânză și ceapă

Ingrediente:

  • 400 g carne de vită, tocată
  • 1/3 cană brânză Cheddar rasă
  • 1/2 cană sos barbeque
  • 1 pachet aluat de plăcintă sau aluat foietaj
  • 2 linguri ceapă tocată foarte mărunt
  • piper
  • sare

Mod de preparare:

Preîncălzește cuptorul la 180 grade Celsius. Unge cu unt sau ulei o tavă pentru brioșe. Într-o tigaie încăpătoare pune carnea de vită și gătește-o până devine maronie. Adaugă ceapa și sosul barbeque și mai las-o câteva minute pe foc. Asezonează totul cu sare și piper, după gust.

Tapetează cu aluat fiecare formă de brioșe și adaugă o linguriță din compoziția de carne în fiecare briosă. Adaugă tava la cuptor pentru 12 minute. Presară apoi brânza Cheddar peste brioșe și adaugă totul la cuptor pentru încă 3 minute, sau până când aluatul este copt.

Scoate tava din cuptor și lasă briosele să se „odihnească” timp de 5 minute. Scoate-le apoi pe un platou și servește-le imediat. Le poți servi atât ca aperitiv dacă ai musafiri, cât și ca fel principal.

12. Bezele din brânză cu busuioc

Ingrediente:

  • 60 g brânză Gruyere rasă
  • 60 g faină
  • 2 ouă
  • ¼ linguriță sare
  • 2 linguri cu parmezan ras
  • 60 g unt
  • 120 ml apă
  • ½ linguriță cu busuioc uscat
  • boia de ardei (dulce sau iute, după gust)
  • praf de usturoi

Mod de preparare:

Pune pe foc apa cu untul, busuiocul, un praf de usturoi și unul de boia și lasă să se înfierbânte. Pune făina dintr-o dată și amestecă vârtos. Ține pe foc până compoziția se desprinde de pe pereții vasului, apoi dă deoparte. Lasă 5 minute și incorporează, pe rând, ouăle, amestecând foarte bine după fiecare, apoi brânza Gruyere. Umple un cornet de patiserie cu această compoziție și formează bezele pe tava tapetată cu hârtie de copt, lăsând spațiu între ele.

Presară deasupra parmezan și coace-le la foc mai mare 10 minute, apoi redu flacăra și mai lăsa-le 10-12 minute sau până căpâtă bezelele de brânză o culoare aurie și apetisantă. Scoate-le și lasă-le 3-4 minute, apoi servește-le fierbinți. 

13. Mini tarte cu telemea

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 1 ou
  • 300 g de făină
  • 150 g de unt
  • O lingură cu vârf de parmezan ras
  • 2-3 linguri de smântână lichidă
  • sare
  • cimbru uscat

Pentru umplutură:

  • 250 g de smântână
  • 2 legături de ceapă verde
  • 2 căței de usturoi
  • o linguriță de muștar de foarte bună calitate
  • 2 linguri de ulei
  • 100 g nuci
  • 2 ouă
  • 200 g de brânză sărată (telemea uscată)

Mod de preparare:

Untul și făina pentru blat se amestecă cu mâna. În aluatul nisipos se pune parmezanul, cimbul, sarea și oul. Se amestecă bine și se adaugă smântâna. Se framăntă puțin aluatul și se lasă la rece 30 de minute. Din aluat se întinde foaie care se pune în formele de mini tarte sau într-o forma clasică de tartă. Ceapa verde tocată mărunt se călește câteva minute în ulei încins. Adaugă usturoiul mărunțit și călește încă două minute. Dă deoparte.

Când ceapa s-a răcit bine se adaugă muștarul și smântâna. Amestecă bine. Adaugă brânza mărunțită cu furculița sau dată prin răzătoare. Bate ouăle și adaugă-le în compoziția de brânză. Omogenizează bine. Pune nucșoară măcinata și piper. Strivește cu sucitorul nucile până se mărunțesc cât să ajungă la dimeniunea boabelor de mazăre. Pune nucile în amestecul pentru umplutură și pune crema în găoacele de aluat.

Coace aceste mini tarte cu brânză, nuci și ceapă verde, în cuptorul bine încălzit, la foc moale pentru 25-30 de minute. În varianta de mini tarte cu brânză, nuci și ceapă verde se fac repede, dar într-o tava clasică coacerea durează cu circa 10-15 minute mai mult. Aceste mini tarte cu brânză, nuci și ceapă verde sunt la fel de bune și reci și calde.

14. Rulouri cu spanac și brânză

Ingrediente

  • 1 un pachet de foi pentru lasagna
  • spanac tocat (decongelat și bine scurs)
  • brânza ricotta
  • cca 100 g parmezan
  • 1 ou
  • 1/2 linguriță usturoi zdrobit
  • 1/2 linguriță amestec italian
  • sos pentru pizza
  • cca 230 g mozzarella rasă
  • piper
  • sare

Mod de preparare:

Încige cuptorul la 176 grade Celesiu. Amestecă spanacul cu ricotta, parmezan, ou, usturoi și mix italian. Potrivește de piper și sare.

Șterge foile de lasagna cu prosoape absorbante de bucătărie, apoi întinde-le pe foi pergament. Înjumătățeste-le pe lățime. Pune pe fiecare câte 2-3 linguri din mixul cu ricotta, apoi rulează-le astfel încât să ajungă în partea în care nu este umplutura.

Taie apoi fiecare foaie în două și pune rulourile într-o tava gresată. Acoperă-le cu sosul pentru pizza și cu mozzarella. La final pune o folie peste tava și bag-o în cuptor pentru 18-20 de minute sau până când brânza s-a topit. Servește rulourile calde.

15. Chifteluțe de somon la cuptor

Ingrediente:

  • 300 g file de somon
  • 1 ou
  • 2 căței usturoi
  • 1 lingură sos soia
  • 1 lingură pesmet
  • 2 linguri ulei de măsline
  • câteva fire ceapă verde
  • câteva fire pătrunjel verde
  • sare, piper

Mod de preparare:

Mai întâi desfacem pielea de pe file dacă aceasta există apoi tăiem fileul în bucăți mai mici și le punem în vasul robotului de bucătărie. Pornim robotul și mărunțim carnea de somon. Nu îl mixăm mult fiindcă se va face pastă.   

Adaugăm oul, usturoiul pisat, sarea, piperul, sosul de soia, ceapa și pătrunjelul tocate mărunt. Sare nu puneți foarte multă fiindcă și sosul de soia este sărat. Amestecăm până obținem o compoziție omogenă. 

Cu mâinile unse cu puțin ulei de măsline modelăm chifteluțele și le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt. Nu le faceți foarte mari fiindcă vor rămâne crude la mijloc.

sursa: realitatea.net



ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

BLAJ

ACCIDENT rutier în Blaj: Trei persoane rănite după ce două autoturisme s-au lovit, într-o intersecție

Publicat

Trei persoane au fost rănite într-un accident rutier petrecut miercuri după-amiaza în municipiul Blaj.

Din primele date, accidentul s-a petrecut în intersecția străzilor Mitropolit Vancea și Iuliu Maniu.

Au fost implicate două autoturisme.

Potrivit IPJ Alba, cauza probabilă de producere a accidentului este neacordarea de prioritate.

Revenim cu amănunte.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Geci de iarnă cu glugă pentru bărbați – vezi cele mai bune modele (P)

Publicat

Dacă eşti în căutarea celei mai bune geci de iarnă cu glugă pentru bărbaţi, am făcut o selecţie care te poate ajuta.

Review-urile au dovedit că acestea s-au comportat excelent la temperaturi scăzute, ploaie şi zăpadă, păstrând foarte bine căldura coporală şi ţinând la distanţă umezeala.

Parka Arc’teryx Camosun

Geaca cu glugă pentru bărbaţi Arc’teryx Camosun este una dintre cele mai apreciate. Aceasta te poate proteja cu succes de zăpadă, vânturi puternice şi ger, asigurând o protecţie superioară pe timp de iarnă. Aspectul elegant o recomanda pentru oraş în condiţii de iarnă vitrege. Arc’teryx este umplută cu puf de gaşcă de înaltă calitate, ideal pentru a păstra căldură, în vreme ce izolaţia sintetică este strategic inserata pentru a asigura protecţia la precipitaţii şi transpiraţie, adică pe glugă, la gât, pe umeri şi la manşete.

Marmot Fordham

Această geacă cu glugă pentru bărbaţi oferă calitate sporită la un preţ foarte accesibil. Este o geacă elegantă prevăzută cu izolaţie din puf de gâsca care menţine foarte bine temperatura corporală şi asigură un exterior impermeabil. Marmot Fordham se remarcă prin croiala foarte confortabilă şi numărul mare de buzunare. Exteriorul gecii Marmot Fordham este realizat dintr-o ţesătură impermeabilă, iar cusăturile sunt bine sigilate.

The North Face McMurdo Parka III

Poate că nu ne permitem toţi o geacă cu glugă bărbătească precum Canada Expeditiona Parka, dar modelul The North Face McMurdo III poate fi o alternativă foarte bună. Se poate găsi la un preţ rezonabil şi oferă o capacitate incredibilă de izolare, fiind ideală pentru latitudini extreme şi pentru cele mai geroase zile ale iernii. Izolaţia cu puf, croiala lungă şi gluga generoasă fac din acest model de geacă piesa vestimentară perfectă pentru a te proteja pe toată durata unei zile friguroase.

Canada Goose Expedition Parka

Dacă eşti în căutarea celei mai bune geci de iarnă cu glugă pentru a face faţă frigurilor extreme, Canada Goose Expedition Parka este exact ceea ce ai nevoie. Este geaca perfectă pentru toţi cei care trăiesc în zone cu climat extrem de friguros şi se remarcă prin capacitatea crescută de a proteja pe perioade îndelungate de temperaturile sub zero grade. Chiar dacă este puţin mai grea, mai voluminoasă şi mai scumpă, este printre cele mai confortabile geci bărbăteşti de iarnă.

Feathered Friends Khumbu Down Parka

Aceasta este de departe cea mai bună geacă cu glugă pentru expediţii pe vreme de iarnă. Feathered Friends Khumbu Down Parka oferă cel mai bun raport greutate – căldura asigurată şi se poate achiziţiona la un preţ extrem de atractiv. Concepută special pentru expediţiile tehnice pe cele mai înalte vârfuri montane din lume, aceasta se remarcă prin faptul că este uşoară şi protejează foarte bine termic. Totodată, este dotată cu glugă fără cusătură, buzunare bine izolate pentru încălzirea mâinilor, închideri sigure cu velcro pentru manşete şi cordoane de tracţiune reglabile pentru a păstra cât mai bine aerul cald în interior şi aerul rece în exterior.

Pentru a face faţă frigului iernii, studiază ofertă cu care Bolf vine pentru de geci cu glugă pentru bărbaţi.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Comunicat Gheorghe Valentin Rotar: ”Despre libertate, lipsă de idei, minciună și ipocrizie!”

Publicat

p

Primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, face precizări, într-un comunicat de presă, despre ”provocări” din campania electorală.

”Chiar dacă alegerile locale au trecut, ecoul rezultatelor electorale și a celor spuse în campania electorală a rămas! De aceea, în calitate de primar al Blajului, sunt nevoit să răspund pentru a nu lăsa lucrurile neclare!

În rândurile care urmează vă prezint toate informațiile despre modul cum unul dintre candidații ALDE – doamna Silvia Marcu – a ales în campania electorală, ca principală armă, minciuna și dezinformarea! Așa cum am mai spus, în semn de respect pentru Blaj, eu nu am răspuns provocărilor, ci am ales echilibrul în discurs, promovând o campanie electorală fără atacuri la persoană, înțelegând spiritul blăjenilor și faptul că Blajul impune decență și respect!

Campania electorală a trecut! Minciuna și ipocrizia au o limită, trebuie oprite, iar oamenii trebuie să cunoască cum stau lucrurile în realitate! Trebuie să știți că nu m-a surprins modul cum doamna Silvia Marcu a înțeles să se folosească de minciună și ipocrizie în goana după voturi! La fel a procedat și acum patru ani, când a recurs la teme false de campanie! Acum însă acuzațiile au fost și grave, și false! Doamnă, azi vă spun STOP! Destul cu mizeriile la care ați recurs, jignindu-mă și pe mine și pe familia mea și prin care ați ales să vă mascați lipsa de idei!

În primul rând, eu nu sunt nici dictator, nici mafiot, n-am legătură cu clanuri mafiote, așa cum ați insinuat, iar la Primărie nu este hoție! Ceea ce ați postat în campania electorală, în data de 23 septembrie, este O MARE MINCIUNĂ, pentru care ar trebui să vă cereți scuze blăjenilor, pe care i-ați dezinformat în mod intenționat!

În ceea ce privește mizeriile și acuzele pe care le-ați scris despre mineș vă răspund punctual:

1. Aveți un nume al vreunei persoane care și-a pierdut locul de muncă din cauză că „nu gândește” ca mine? Această persoană nu există, ceea ce ați postat este O MINCIUNĂ!

2. AȚI MINȚIT PRIN OMISIUNE și în legătură cu declarația mea de avere! Aceasta este publică, o găsiți pe site-ul primăriei, unde puteți vedea că în decursul a trei mandate de primar am achiziționat două terenuri și un apartament în anul 2017, în baza unui credit bancar. În legătură cu averea mea, e obținută prin muncă și oricând pot răspunde la orice întrebare!

3. Cât privește indemnizația de primar, aceasta este stabilită prin lege și este publică tot pe site-ul primăriei! Statul de funcții și salariile în Primărie sunt aprobate prin vot în Consiliul Local. Votul dumneavoastră a fost „pentru”, nu-mi amintesc să fi votat „împotrivă”!

4. În ceea ce privește dezvoltarea unei comunități, aceasta nu se face pentru că ar fi trecută în vreo „fișă a postului de primar”, așa cum susțineți! Ar fi simplu să fie așa, însă în realitate este nevoie de idei, de proiecte și de multă muncă!

5. CSM Volei Alba Blaj a fost întotdeauna un subiect în campania dumneavoastră electorală! Nu l-ați ratat nici acum, însă NU AȚI SPUS ADEVĂRUL! Alocările financiare pentru CSM Volei Alba Blaj au fost aprobate prin vot de către Consiliu Local. Ați uitat că ați aprobat finanțarea echipei de volei? Ați uitat că ați aprobat prin vot, tot în Consiliu Local, proiectele depuse de către CSM Volei Alba Blaj pentru a atrage finanțare nerambursabilă de la Consiliul Județean?

Ați uitat sau nu vă face plăcere să le spuneți blăjenilor că, în calitate de profesor de sport, AȚI VOTAT, IN CONSILIU LOCAL, ÎMPOTRIVA CONSTRUIRII SĂLII POLIVALENTE LA BLAJ?

Blajul trebuie să știe că echipa de volei a adus oportunitatea pentru a construi SALA POLIVALENTĂ, datorită Finalei Ligii Campionilor din 2018, cât și a parteneriatului în sport dintre Municipiul Blaj și Județul Alba!

Ceea ce nu puteți nega la proiectul CSM Volei Alba Blaj, o structură publică a Blajului, este munca oamenilor de acolo și cel mai important: REZULTATUL! Rezultatele CSM Volei Alba Blaj în perioada 2016 – 2020 vorbesc de la sine: 3 TITLURI DE CAMPIOANĂ A ROMÂNIEI – 2017, 2019, 2020; 2 CUPE ALE ROMÂNIEI – 2017, 2019; FINALISTA LIGII CAMPIONILOR – 2018; FINALISTA CUPEI CEV – 2019; VICECAMPIOANA ROMÂNIEI – 2018; FINALISTA CUPEI ROMÂNIEI – 2018.

Ați uitat să amintiți că ați participat în calitate de oficial la mai toate meciurile de la Blaj ale CSM Volei Alba Blaj și că familia dumneavoastră încasa bani de acolo? Atunci CSM Volei Alba Blaj era un proiect bun?

În ceea ce privește Curtea de Conturi, niciodată nu au fost constatate deficiențe majore în ultimii 16 de ani la Primăria Blaj….știați acest lucru, deoarece raportul Curții de Conturi se prezintă anual în Consiliul Local, dar AȚI MINȚIT PRIN OMISIUNE! De altfel aceste documente sunt publice și se găsesc pe site-ul instituției!

5. Ați vorbit despre investitori la Blaj. Cine v-a oprit să aveți inițiative despre atragerea investitorilor? Aveți măcar o adresă, un un mail, un demers în acest sens?

Pentru că programul dumneavoastră pentru Blaj a fost extrem de sărac și lipsit de idei, ați invocat lipsa de libertate și ați ales, în goana după voturi, lipsa de eleganță, minciuna și ipocrizia! Nu libertatea lipsește la Blaj doamnă, comunitatea e pe drumul cel bun, doar unii uită din când în când cine sunt cu adevărat!

Mă întreb câtă lipsă de libertate a fost la Blaj, când în 2015 o întreagă familie, cât partidul ALDE din Blaj, s-a cocoțat în postul de DIRECTOR școlar? Ați fost cu toții atât de capabili sau atât de servili celor de la putere atunci – PSD!? La Blaj sunt profesori care nu au luat gradație de merit după 25 de ani de activitate, în familia dumneavoastră s-a putut foarte repede!

Cât privește lipsa de idei, ați omis să le spuneți blăjenilor că în patru ani nu ați inițiat niciun proiect de hotărâre! Nu cred că vă jignesc când vă spun că deși ați fost consilier local timp de 4 ani, activitatea dumneavoastră a fost fără relevanţă!

Le-ați propus blăjenilor un centru pentru persoane vârtnice! Nu e mult prea puțin?! Ați vorbit despre dezvoltarea sportului de masă în rândul tinerilor din Blaj și împrejurimi. Cine v-a împiedicat ? Nu sunteți director la Clubul Sportiv Școlar? Nu aveți în fișa postului asta, să dezvoltați sportul juvenil?

Întrebarea care se pune este: unde să îl dezvoltați, într-o baza sportivă pe care o administrați dezastruos și care este într-o cruntă paragină de atâția ani? O rușine urbanistică în centrul Blajului! Nu au fost bani în guvernarea PSD – ALDE sau nu ați avut acces la ei? Atâția ani nu ați reușit nimic? Dacă iubiți atât de mult sportivii Blajului, pentru binele lor, de ce nu v-ați luptat măcar cât ați făcut-o pentru interesul personal?

Dovadă cât țineți la interesul sportivilor din Blaj este și ultimul scandal din clubul pe care îl conduceți! Pentru interesul familiei călcați în picioare interesul atleților! Sportivii pierd burse pentru că soțul – alt director, are nevoie de ore suplimentare?! Ați creat în acel club un climat de nesuportat în care doar fidelii familiei contează!

Blăjenii trebuie să știe asta, precum și faptul că Clubul Sportiv Școlar are structuri de atletism la Aiud sau de schi la Câmpeni numai pentru a putea rămâne dumneavoastră în scaunul de director! În acești ani doar asta v-a interesat, asta a fost miza – DIRECTORATUL!

M-ați acuzat că sunt dictator, uitând despre „apucăturile” dumneavoastră, tipice perioadei comuniste, de a organiza gala sportului pentru sportivii Clubului Sportiv Școlar Blaj, în decembrie, chiar de ziua dumneavoastră de naștere… și asta nu numai o dată! Trebuiau cântate „osanale” la sfârșit de an, „directorului iubit”?!

Blajul nu-și mai poate permite să întrețină dezinteresul față de copiii săi, pe care l-ați perpetuat într-un club sportiv aflat într-o totală decădere, atât în ceea ce privește numărul de sportivi, rezultatele, cât și în ceea ce privește conducerea – o afacere în familie!

Aceasta este realitatea pe care ați preferat să o ascundeți, mascând-o prin minciună și ipocrizie!

Astea au fost armele pe care le-ați folosit în încercarea de a reprezenta Blajul la cel mai înalt nivel! Remarc și lipsa de măsură și de respect, ajunse, în anul 2020, la un nivel fără precedent: membrii unei familii, numită partid, visau „să pună mâna” pe un oraș!

Blajul v-a răspuns prin VOT, că nu puteți reprezenta o astfel de comunitate în calitate de Primar, fără riscul ca orașul să cadă pe o nepermis de joasă treaptă a moralei și respectului în politică!

Blajul actual, doamnă, nu este o poveste din trecut, este un proiect de viitor, care în niciun caz nu ar fi putut fi condus de persoane ca dumneavoastră, care au avut ca opţiune în politică traseismul şi interesul personal sau de o listă de familie care îşi spune partid! VOTUL DE DUMINICĂ A CONFIRMAT ASTA!

Prezentul articol este un răspuns care trebuia dat mai demult! Am preferat să-l dau acum, odată cu răspunsul dat prin vot de blăjeni, care au decis că la Blaj vremea aventurierilor și a experimentelor în politică a trecut!

În zilele care urmează îi voi răspunde și mentorului doamnei Silvia Marcu și ALDE Blaj de la județ – Ioan Lazăr, care a încercat să ridice ipocrizia și circul la rang de politică în județul Alba!”, a transmis Gheorghe Valentin Rotar, primarul Blajului, în comunicat de presă.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Profesorul Alexandru Rafila: România a intrat în valul 2 al pandemiei. „Suntem într-un moment de transmitere comunitară intensă”

Publicat

rafila

România se află în valul doi al pandemiei de coronavirus, crede profesorul Alexandru Rafila, membru în Comitetul Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății. El spune că același lucru se întâmplă în multe țări din Uniunea Europeană.

„Toate țările din UE se află pe un trend crescător. Multe dintre statele membre, în perioada verii, au înregistrat puține îmbolnăviri și, practic, acolo discutăm foarte clar de un al doilea val. Noi suntem, practic, în aceeași situație, cu diferența că, spre deosebire de ceea ce s-a întâmplat în multe țări din UE, noi am avut un număr destul de mare de cazuri permanent și atunci am avut o creștere liniară, începând cu dată de 1 iunie și cu momente de stabilizare, de o săptămâna două, după care numărul de cazuri creștea în continure.

Citește și RECORD: 2.158 cazuri COVID-19, confirmate în România, în ultimele 24 de ore. Creștere semnificativă a numărului de infectări

Sunt preocupat de cifrele pe care le-am văzut la raportarea testelor efectuate duminică, când pe de-o parte am avut un record pentru o zi de duminică și am avut 20% dintre probele testate pozitive, ceea ce mă face să cred că suntem într-un moment de transmitere comunitară intensă”, a declarat Alexandru Rafila.

Profesorul Rafila precizează că „DSU, care coordonează la nivel național repartiția persoanelor bolnave care au nevoie de AȚI, va găși o soluție, pentru un timp, dacă numărul acestor cazuri rămâne limitat. Lucrul acesta o să devină tot mai dificil pe măsură ce capacitatea se apropie de un nivel maxim.

Citește și ALBA: 45 cazuri de COVID-19 confirmate în ultimele 24 de ore. Localitățile din care provin persoanele infectate

Acum noi avem ocupat cam 55% din capacitatea paturilor de la ATI pentru pacienții COVID. Dacă acest procent va continua să crească într-un ritm accelerat, pot apărea probleme foarte serioase. Lucrurile se complică și din cauza asta sper să fim suficienți de precauți să nu repetăm o experiență prin care au trecut Franța, Spania sau Italia”.

sursa: digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate