Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Arest preventiv pentru „Dragonu”, un tânăr din Alba Iulia cercetat în dosar de trafic de droguri

Publicat

UPDATE: În urma apelului făcut de DIICOT Alba Iulia, Curtea de Apel Alba, a admis  astăzi, 14 iunie cererea procurorilor și a aprobat emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele tânărului. 

Procurorii DIICOT cercetează încă o persoană într-un dosar de trafic de etnobotanice, droguri ce ar fi ajuns şi în şcoli. Bărbatul este cercetat sub control judiciar.

George Virgil Alin Dura, zis ”Dragonu”, a mai fost cercetat şi chiar condamnat în alte dosare penale. A fost eliberat condiţionat din penitenciar în 2015 şi este judecat într-un alt dosar pentru trafic de substanţe cu efect psihoactiv (etnobotanice), scrie adevărul.ro.

VEZI: Reţea de traficanţi de etnobotanice, trimisă în judecată la Tribunalul Alba, de DIICOT. Inculpaţii ar fi vândut droguri şi în şcoli

Inițial propunerea de arestare preventivă a fost respinsă de instanță: Iată prima decizie înainte ca procurorii DIICOT să facă apel:

”Respinge propunerea Ministerului Public – DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia de arestare preventivă a inculpatului Dura George Virgil Alin (…) ia faţă de inculpat măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 08.06.2018 şi până în data de 06.08.2018, inclusiv. Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

c) să se prezinte la Poliţia Municipiului Alba Iulia conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat.

În baza art. 215 alin. (2) C.p.pen. pe timpul controlului judiciar impune inculpatului să respecte următoarele obligaţii:

a) să nu depăşească teritoriul țării decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar care a dispus măsura;

b) să nu se apropie de partea vătămată …. şi să nu comunice cu acesta direct sau indirect, pe nicio cale; În baza art. 215 alin. (3) C.pr.pen. atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive”, se susţine în minuta deciziei de la Tribunal.

Hotărârea Tribunalului a fost contestată, iar cauza a ajuns la Curtea de Apel.

În 31 mai, Tribunalul Alba a emis un mandat de arest preventiv pe o perioadă de 30 de zile pe numele inculpatului Mara Daniel Florin. În cazul unui alt bărbat, Gergely Petru Claudiu, instanţa a dispus măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

De asemenea, faţă de inculpatul Dura Ghiţă Simion a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Decizia Tribunalului Alba a fost contestată, dar a fost menţinută, cu mici modificări în ceea ce priveşte interdicţiile impuse, la Curtea de Apel. Potrivit anchetatorilor, trei bărbaţi, de 65, 27 şi 22 de ani şi o tânără de 20 de ani, ar fi procurat, deţinut şi vândut, fără drept, substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive.

Anterior acestor decizii, poliţişti de la BCCO Alba Iulia au efectuat patru percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane din Alba Iulia şi Stremţ, judeţul Alba, bănuite de efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie eliberată în condiţiile legii. În urma percheziţiilor au fost descoperite şi ridicate 83 de pliculeţe cu substanţă vegetală uscată, dispozitive pentru mărunţit substanţă vegetală, cântare electronice de mare precizie, suma de 5.300 de lei precum şi telefoane mobile şi laptopuri ce se pare că au fost folosite în activitatea infracţională.

Dura George Virgil Alin a fost judecat în dosarul ”Prostituate pentru VIP-uri”, fiind acuzat de constituire grup infracţional organziat, proxenetism şi trafic de minori. A fost condamnat în 2012 la 5 ani de închisoare pentru că a recunoscut faptele. Acesta organiza petreceri, dintre care unele se întindeau pe parcursul a două zile, la care invita mai mulţi prieteni ce întreţineau relaţii sexuale cu minore ce erau drogate forţat.

sursa: adevărul.ro, just.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Kai

    joi, 14.06.2018 at 13:18

    Ce cauta in libertate? Ce control pe cautiune? Direct la carcera cu el! Justitia „dreapta” din Romania!

  2. un om

    joi, 14.06.2018 at 23:09

    ce pacat….. s-a inchis aprozarul. Poate daca cineva , acum vreo 10 ani,nu se gandea ca e duminica a doua zi si mergea la servici ca si intr-o zi normala, era de atunci acolo unde ii este locul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax