Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Arhiepiscopul de Alba Iulia, Irineu, îndeamnă credincioșii să respecte sfaturile medicilor. Circulară citită în biserici

Publicat

IPS Irineu Arhiepiscop de Alba Iulia

Arhiepiscopul ortodox de Alba Iulia, Irineu, le-a transmis credincioşilor din eparhie să respecte sfaturile medicilor şi măsurile de protecţie sanitară.

„Ne aflăm într-o perioadă extrem de dificilă din punct de vedere medical, când ritmul galopant al pandemiei răpeşte din mijlocul nostru multe suflete dragi.

Noi, creştinii, suntem chemaţi să intensificăm rugăciunea pentru însănătoşirea celor bolnavi şi pentru medicii care se ostenesc intens pentru alinarea suferinţei lor.

În acest context dominat de incertitudine, este nevoie să ne alăturăm eforturilor depuse de autorităţile competente în campania de prevenire a răspândirii virusului COVID-19”, a afirmat Arhiepiscopul Irineu, într-o circulară adresată credincioşilor din parohiile din judeţele Alba şi Mureş şi care a fost citită în toate bisericile din cele două judeţe.

Vezi și: Ce să faci dacă ai COVID-19. Informații scurte, clare și la obiect, oferite de doctorul Vasi Rădulescu

Arhiepiscopul le-a mai transmis acestora ca, la primele semne de boală, să contacteze personalul medical specializat.

„Infecţia cu noul coronavirus poate fi uşor confundată cu gripa sezonieră, având în vedere faptul că cele mai frecvente simptome sunt: febra, tusea uscată şi oboseala.

În cazul suspicionării unei infecţii se impune să apelăm la medicul de familie, care ne poate ajuta, coordona şi oferi sfaturi avizate în ceea ce priveşte paşii de urmat pentru însănătoşirea noastră.

În absenţa medicului de familie, putem lua legătura cu Direcţia de Sănătate Publică locală.

Citește și: Sfântul Sinod al BOR nu vrea Certificat Verde în Biserică: Vom face demersuri astfel încât viața religioasă să nu fie afectată

Este important acest lucru deoarece simptomatologia acestei boli ucigătoare are şi alte diverse forme, cum ar fi: congestia nazală, conjunctivita, cefaleea, durerile de gât, pierderea gustului şi a mirosului, erupţiile cutanate sau înroşirea degetelor de la mâini şi de la picioare”, a explicat înaltul ierarh ortodox.

Citește și: Lucruri neștiute din biografia arhiepiscopului de Alba Iulia, Irineu. A studiat la Princeton și a reprezentat BOR în Israel

Acesta a adăugat că, atunci când se manifestă unele dintre simptomele amintite mai sus, singura soluţie pentru a afla dacă afecţiunea este gripă sezonieră sau COVID-19 este testarea specifică RT-PCR, care arată, în cazul unui rezultat pozitiv, că persoana are o infecţie activă, pe care o poate răspândi.

Sfaturi pentru enoriași

Arhiepiscopul a mai punctat că acest tip de test evidenţiază virusul chiar şi la persoane fără simptome. El a mai menţionat că toţi pacienţii depistaţi la testare cu rezultat pozitiv vor fi evaluaţi şi monitorizaţi de medicul de familie, prin telemedicină sau de medicii specialişti din spitalele desemnate.

Vezi și: VIDEO Reportaj în secția ATI COVID a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia. „Aici este granița dintre viață și moarte”

„În aceste vremuri de grea încercare, este potrivit să ne reamintim îndemnul Sfintei Scripturi: ‘Doctorului dă-i cinstirea ce i se cuvine, căci şi pe el Domnul l-a făcut’, şi, totodată, să fim conştienţi că ‘de la Cel Preaînalt vine tămăduirea’ (cf. Sirah 38, 1-2).

Asumându-ne deplină responsabilitate, să depunem toate eforturile pentru protejarea vieţii şi sănătăţii noastre şi a celor din jur, respectând sfaturile medicilor şi măsurile de protecţie sanitară„, a adăugat arhiepiscopul Irineu.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News.

Sursă: AGERPRES

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. cici1800

    marți, 16.11.2021 at 10:45

    daca mai dormeau un pic se termina pandemia pana sa zica si preabogatele fese bisericesti ceva despre covid

  2. Maria

    marți, 16.11.2021 at 12:25

    Sper ca ati dat anuntul cu acordul Sfantului Sinod al BOR, daca nu o sa fiti demis. De ce nu-i indeamna pe enoriasi sa se vaccineze si atunci s-ar putea duce la biserica cu certificat verde, nu numai cu masca. Si aici cred ca motivul este afacerea. In cazul in care s-ar vaccina foarte multi, nu ar mai fi atatea decese si ei ar pierde. Goana dupa bani nu e PACAT Dle Arhiepiscop Irineu?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax