Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

UPDATE: Şedinţă la CJ Alba. Parteneriat cu elveţienii pentru dezvoltarea zonei Munţii Şureanu cu accent pe turism

Publicat

Consilierii judeţeni s-au reunesc marţi, de la ora 11.00 în şedinţă ordinară cu șapte proiecte pe ordinea de zi. Printre acestea se află acordul de parteneriat cu Universitatea de Vest Timișoara pentru dezvoltarea durabilă în Munții Șureanu, cu accent pe turism și conservarea naturii, împreună cu parteneri din Elveția, majorare de capital social la Drumuri și Poduri SA și rectificare de buget.

UPDATE: Toate proiectele de pe ordinea de zi au fost aprobate de către consilierii județeni. Ordinea de zi a fost completată cu un proiect de hotărâre privind însușirea Raportului de expertiză contabilă judiciară înregistrat sub nr. 9851 din 16.06.2014 în Dosarul penal nr. 7223/107/2012 și soluționarea cererilor de împăcare formulate de Bărdaș Horea Mihai, Lupu Ioan Nicolae, Feneșan Ovidiu, Sarmeș Marian Ionel, inculpați în același dosar. Proiectul a fost inițiat de vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman și a fost aprobat în unanimitate.

Ordinea de zi:

1. Proiect de hotărâre privind însuşirea documentaţiei tehnice cadastrale pentru alipirea într-un singur corp de proprietate a trei parcele de teren aparţinând imobilului din Municipiul Alba Iulia, Bd. 1 Decembrie 1918 nr. 68, proprietate publică a Judeţului Alba, aflată în administrarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba (este vorba despre fostul sediu al Proiect SA, achiziţionat de CJ Alba şi în care funcţionează birouri ale DGASPC; cele trei parcele sunt clădirea cu subsol, parter şi trei etaje – 911 mp, curte şi teren de 1.149 mp, respectiv 855 mp, ce vor forma un nou lot de 2.926 mp)

2. Proiect de hotărâre privind modificarea sau abrogarea unor hotărâri ale Consiliului Judeţean Alba referitoare la bunuri cuprinse în Inventarul bunurilor care aparţin domeniului public al Judeţului Alba (modificările şi completările la inventarul bunurilor menţionate trebuie atestate prin hotărâre de guvern; astfel se propune eliminarea a patru poduri de pe drumurile judeţene 106K Sebeş – Ohaba  – Secăşel, 106H Ighiu – Ighiel – Necrileşti – Întregalde, DJ141C-DN14B Lunca – Cenade – Capu Dealului – limita judeţul Sibiu, DJ750 C peste râul Arieş la Sălciua, pentru că acestea nu aparţin domeniului public al judeţului, ci domeniului statului cu drept de administrare; se vor renumerota alte poziţii din hotărâri CJ şi se va reface proiectul de HG pentru promovare la aprobare)

3. Proiect de hotărâre privind aprobarea Acordului de parteneriat cu Universitatea de Vest Timişoara în vederea depunerii Proiectului Alternative de dezvoltare durabilă în Munţii Şureanu – Focus pe turism şi conservarea naturiiîmpreună cu parteneri din Elveţia (Centre for Development and Environment/Centrul de Dezvoltare şi Mediu al Universităţii din Berna şi administraţiile localităţilor montane Mathon – cantonul Grisons, Blatten – cantonul Valais) – Universitatea de Vest prin Departamentul de Georgrafie va fi lider de proiect şi va facilita accesul CJ Alba la expertiza cercetătorilor elveţieni şi experienţa administraţiilor amintite, dar va face şi studiul de teren – potenţial pentru sporturi de iarnă, biodiversitate, conservarea naturii (situl Natura 2000 Frumoasa – cu păduri de molid şi vegetaţie alpină, specii protejate ca ursul, lupul, râsul, păsări şi floră) şi activităţi de forum (cu proiecte pilot concrete); de asemenea, CJ Alba va face vizite în teren în cantoanele elveţiene, pentru a vedea modele de dezvoltare şi elveţienii vor vedea zona Şureanu; bugetul estimativ al proiectului este de 200.000 de franci elveţieni; proiectul presupune obţinerea unei finanţări prin Programul de cooperare româno-elveţian – parteneriate şi suport pentru experţi).

Citeşte şi Planuri pentru dezvoltarea unei staţiuni turistice în Luncile Prigoanei. Cum ar putea arăta complexul din Munţii Sebeşului

4. Proiect de hotărâre pentru modificarea Hotărârii Consiliului Judeţean Alba nr. 218 din 27 decembrie 2012 privind aprobarea constituirii Comisiei paritare pentru asigurarea propunerilor de atribuire a Serviciului de transport public de persoane prin curse regulate şi a licentelor de traseu pentru transportul public de persoane prin curse regulate pe traseele judeţene.

5. Proiect de hotărâre privind aprobarea majorării capitalului social şi acordarea unui mandate special reprezentantului Adunării Generale a Asociaţilor a Societăţii „Drumuri şi Poduri Locale Alba” SA (majorare de 800.000 de lei pentru rentabilizarea activităţii, mandat special Victor Tudor Secară)

6. Proiect de hotărâre privind modificarea statului de funcţii al Teatrului de Păpuşi „Prichindel” Alba Iulia (transformare posturi impresar artistic)

7. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului general al Județului Alba, a bugetului propriu al Județului Alba și a bugetelor instituțiilor publice și activităților finanțate integral sau partial din venituri proprii, pe anul 2014.

Suplimentar pe ordinea de zi:

Proiect de hotărâre privind respingerea plângerii prealabile formulată de SC Cominco Transilvania SA Abrud și SC Cominco SA București.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax