Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Atenție la escroci! Trei persoane din Alba Iulia au fost înșelate în ultimele 24 de ore, după ce au acceptat să schimbe bancnote

Publicat

bani

În ultimele 24 de ore, trei persoane din Alba Iulia au fost înșelate după ce au acceptat să schimbe bancnote cu cupiura mică în unele cu cupiura mai mare sau invers. Polițiștii fac cercetări pentru identificarea autorilor și recomandă cetățenilor să fie precauți, pentru a nu deveni victime ale infracțiunii de înșelăciune prin metoda „șmen”.

Potrivit IPJ Alba, la data de 3 martie 2020, Poliția Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de către 3 persoane din Alba Iulia cu privire la faptul că au fost victimele unor infracțiuni de înșelăciune.

O tânără a precizat că în timp ce se afla pe B-dul Transilvaniei din Alba Iulia a fost abordată de un bărbat care i-a cerut să-i schimbe suna de 500 de lei, din bancnote de 10 lei, în bancnote mai mari.

Profitând de neatenția tinerei, cu ocazia schimbului sumelor de bani, bărbatul ar fi sustras suma de 190 de lei.

Alte două situații asemănătoare au fost semnalate de către angajații unor societăți comerciale care le-au spus polițiștilor că au fost abordați de un bărbat care le-a cerut să-i schimbe 5 bancnote de 500 de lei în bancnote de 100 și 50 de lei.

În urma schimburilor, angajații au fost prejudiciați cu câte 700 de lei.

În toate cele trei cazuri, polițiștii fac cercetări pentru identificarea și tragerea la răspundere penală a persoanei sau persoanelor care au săvârșit faptele de înșelăciune.

Polițiștii aduc în atenția opiniei publice câteva aspecte legate de acest mod de operare și recomandă cetățenilor precauție atunci cât li se solicită astfel de servicii.

Înșelăciunea prin metoda șmen presupune solicitarea schimbării unor sume mari de bani de la angajați ai unor magazine, instituții sau chiar pe stradă, escrocii abordând persoane care ar putea avea asupra lor sume mari de bani. În momentul în care banii sunt predați, escroci sustrag o parte și îi ascund, continuând să țină victima de vorbă, pentru ca aceasta să nu descopere că suma de bani primită nu e întreagă.

Stimați cetățeni, în cazul în care sunteți abordați de persoane care vă solicită astfel de servicii, cel mai indicat este să le refuzați.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax