Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

(VIDEO) Autostrada Sebeș-Turda | Florin Roman: „În mai încep lucrările de construcție”. Studiu de fluidizare a traficului din Alba Iulia

Publicat

YouTube video

Lucrările de construcție a autostrăzii Sebeș-Turda vor începe în luna mai. Aceasta este declarația vicepreședintelui Consiliului Județean Alba, Florin Roman, care a mai făcut precizări despre studiul de fluidizare a traficului din Alba Iulia, prin două noduri rutiere, în nordul și sudul orașului, ce vor fi parte din autostrada Sebeș-Turda.

„Din discuțiile cu domnul Șova, lucrările ar trebui să înceapă în luna mai. Eu am toată convingerea că nu va fi o întârziere mai mare de luna mai ca urmare a contestațiilor și a acțiunilor în instanță”, a spus Florin Roman, miercuri, în conferința de presă a PNL Alba.

Pe autostrada Sebeș-Turda, în Alba Iulia, nodul rutier de sud va fi construit în dreptul depozitului „Aloref” și nodul de nord, la Pârâul Iovului.

Nodul de la Pârâul Iovului permite descărcarea traficului de pe autostradă pe DN74 în zona munților Apuseni. „Foarte important este că pe plan urbanistic aflat în avizare la Ministerul Agriculturii este prevăzut inelul de circulație al municipiului Alba Iulia, care va scoate traficul greu din Alba Iulia. Cei care merg spre Cluj pot merge pe autostradă și cei care merg în Apuseni ies între Șard și Micești, iar cei care vin din zona Clujului pot ocoli Alba Iulia, să se evite traficul greu”, a explicat Florin Roman.

Potrivit lui Florin Roman, studiul de trafic este important pentru că va fi corelat cu noile străzi cu sensuri giratorii, sensuri unice etc. Una dintre soluțiile luate în calcul este ca strada de sub vii care vine de la piață și care are sensul unic spre zona Schitului să preia traficul de pe Bulevardul Revoluției 1989.

„Inițial nu exista nodul de nord de la ieșire din Alba Iulia și nici nodul rutier de la Decea. Dacă nu ne luptam pentru cele două noduri riscam să pățim exact ca și Cugirul, care a rămas fără ieșire pe autostradă pentru că în momentul în care s-a făcut proiectul cineva nu s-a luptat pentru ca acest oraș să aibă ieșire la autostradă, mă refer la decidenți de sus, nu la nivel local”, a mai declarat Florin Roman.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Cenusareasa din Oglinda

    miercuri, 05.02.2014 at 14:21

    Cate stie domnu’ Roman…si ce frumos explica…
    Pacat ca nu s-a specificat anul, doar luna… o fii luna mai 2025?

    Oare stie domnul Roman ca primaria i-a intors afisul de la hotel cetate, acolo numele ii apare namoR nirolF
    jmeker Hava asta 🙂 acuma doar soferii in oglinda pot citi ce scrie… daca’l intoarce si cu capul in jos atunci doar cei din M-uri de la etajele superioare il vor putea citi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax