Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

AVERILE DEPUTAŢILOR DE ALBA: Declaraţia deputatului Teodor Atanasiu, rătăcită în Camera Deputaţilor

Publicat

Alba24.ro continuă prezentarea declaraţiilor de avere ale parlamentarilor de Alba. Dacă, în cursul săptămânii trecute, am pus lupa pe averile senatorilor şi primarilor din judeţul nostru, a venit rândul să vedem cum a zdruncinat criza economică bunăstarea celor patru deputaţi de Alba.

UPDATE: Deputatul Teodor Atanasiu îşi susţine afirmaţiile conform cărora declaraţia sa de avere a fost completată în termen şi nu îşi explică de ce aceasta nu este încă publică pe site-ul Camerei Deputaţilor. În sprijinul afirmaţiilor sale, Teodor Atanasiu a prezentat reporterilor Alba24 numărul de înregistrare şi data la care acesta a primit confirmarea că declaraţia sa de avere a ajuns la Camera Deputaţilor: „Mi-am depus, personal, atât declaraţia de avere, cât şi cea de interese, în termenul stabilit de lege, cu numărul de înregistrare 243, din data de 2 noiembrie 2010. Responsabilitatea pentru actualizarea datelor revine secretarului general al Camerei Deputaţilor, Gheorghe Barbu, care are în atribuţii şi gestionarea corespunzătoare, la zi, a site-ului www.cdep.ro, iar de buna funcţionare a Camerei Deputatilor răspunde preşedintele Camerei,  doamna Roberta Anastase”.

Contactati telefonic, reprezentanţii Direcţiei pentru Relaţii Publice şi Protocol din cadrul Camerei Deputaţilor sunt de părere că, probabil, vinovaţi de faptul că declaraţia de avere a deputatului Teodor Atanasiu nu este de găsit sunt cei care se ocupă de introducerea materialelor în site. Aceştia au specificat că, pentru a fi publicate materialele, trebuie anterior scanate, iar această procedură durează destul de mult timp. Reprezentanţii Camerei Deputaţilor au asigurat că vor verifica ce s-a întâmplat  cu declaraţia de avere a deputatului de Alba.

Întrebat, în cadrul unei şedinţe PNL, dacă şi-a făcut publică declaraţia de avere, deputatul Teodor Atanasiu a susţinut că şi-a completat la timp declaraţia, dar că nici până în prezent aceasta nu a fost publicată pe site-ul Camerei Deputaţilor. Misterul averii deputatului de Alba nu a fost elucidat nici săptămâna aceasta.

O scurtă accesare a site-ului Camerei Deputaţilor ne arată că, la aproape două săptămâni de la expirarea termenului limită, declaraţia de avere a deputatului  PNL Teodor Atanasiu este în continuare de negăsit. Conform ultimei sale declaraţii, din anul 2009, Teodor Atanasiu avea un venit anual de 566.091 lei, provenit din salariul de deputat, dar şi din funcţiile pe care acesta le deţine la EximBank, Electrica şi Avas. La această sumă se adăuga şi salariul soţiei, de 54.708 lei, dar şi bijuterii în valoare de 20.000 de euro. Care sunt modificările care au intervenit în ultimul an fiscal, în averea deputatului de Alba sperăm să aflăm totuşi în cel mai scurt timp.

Mai harnic decât colegul de Cameră, deputatul Clement Negruţ (PD-L) şi-a făcut publică averea în 26.10.2010. Conform declaraţiei acestuia, salariul provenit de la Parlamentul României, pe anul fiscal încheiat a crescut de la 2.748 de lei la 57.414 lei. La bugetul familiei se adaugă şi salariul soţiei, director executiv în cadrul Consiliului Judeţean, în valoare de 45. 771 lei, mai puţin faţă de anul fiscal precedent, când aceasta încasa 53.219 lei. Clement Negruţ conduce un Renault din 2004, singura maşină pe care acesta o deţine şi are datorii la Banca Transilvania în valoare de 112.000 de euro. Din funcţia pe care o are (consilier-preşedinte în cadrul Consiliului Judeţean), deputatul de Alba mai primeşte un salariu de 512 lei, mult mai mic faţă de cel pe care îl primea în anul fiscal precedent, de 9.337 de lei. Singurele bunuri imobile pe care Clement Negruţ le deţine sunt un teren intravilan în Ciugud şi două case de locuit, ambele pe numele soţiei.

Deputatul Corneliu Olar nu pare să deplângă vremurile petrecute la conducerea Primăriei Horea. Conform ultimei sale declaraţii de avere, din  27.10.2010, Corneliu Olar a pierdut salariul de 22.880 lei pe care îl primea ca primar, dar s-a ales în schimb cu suma frumuşică de 57.062 lei de la Camera Deputaţilor. În ultimul an fiscal, deputatul a reuşit să îşi angajeze ambii copii, suplimentând astfel veniturile familiei cu sume de bani deloc neglijabile: fiica deputatului, Eugenia are un salariu de 13.929 lei, iar Corneliu Dan, fiul încasează anual încă 18.188 lei. Printre bunurile declarate ale familiei Olar se numără un autoturism BMW primit în schimbul vechiului Volkswagen pe care îl conducea până în 2008. Deputatul de Alba se laudă cu o pensiune şi o casă de locuit în comuna Horea, dar şi cu o cabană de 95 de metri pătraţi în Alba Iulia.

Ultimul, dar nu cel din urmă parlamentar de Alba, Călin Potor şi-a completat încă din luna iunie a acestui an declaraţia de avere. Pentru deputatul de Alba, lucrurile sunt clare, scrise negru pe alb: în ultimul an fiscal, acesta a rămas fără salariul substanţial pe care îl primea în calitate de manager al Spitalului Judeţean Alba, în valoare de 74.354 lei, aşa că încearcă să se descurce cu doar 58,473 de lei, bani primiti de la Parlamentul României. Soţia acestuia a reuşit, în plină criză economică, să îşi mărească salariul primit de la Serviciul de Ambulanţă, aşa că, în loc de 28,559 lei cât acumula anual, conform ultimei declaraţii de avere,  realizează un venit de 29.735 lei. Cheltuielile familiei Potor sunt susţinute şi cu ajutorul celor două spaţii de producţie pe care le dau spre închiriere în schimbul sumei de 4.200 de euro, fiecare. Călin Potor se deplasează să îşi achite datoria în valoare de 100.ooo de franci elveţieni pe care o are la Volksbank, fie cu cele două maşini – un Mercedes şi un Peugeot 307 -, fie cu  motocicleta Aprilia Scarabeo. Averea familiei Potor, conform declaraţiei de avere din 14 iunie 2010 mai numără un teren intravilan, un apartament şi o casă de locuit în Alba Iulia şi un depozit bancar de 31.432,25 euro, la Volksbank.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Declaraţia de avere a lui Teodor Atanasiu, rătăcită în Camera Deputaţilor | alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax