Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Avertismentul OMS pentru Europa: Urmează săptămâni critice, numărul cazurilor s-a dublat în 10 zile

Publicat

Europa este în prezent centrul pandemiei de COVID-19, cu aproape un milion de cazuri, iar următoarele săptămâni vor fi critice, a declarat joi Hans Kluge, directorul regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. El a insistat că nu este cazul unei relaxări în contextul în care în ultimele zile numărul de îmbolnăviri s-a dublat, iar ”norii negri ai furtunii” plutesc deasupra continentului.

”Nu se poate vorbi despre o cale rapidă de întoarcere la normalitate. Numărul de cazuri continuă să crească peste tot în regiune. În ultimele zece zile, numărul de cazuri raportate în Europa aproape s-a dublat, apropiindu-se de un milion”, a declarat Kluge într-o conferinţă de presă online.

Prin urmare, țările europene se confruntă cu aproximativ 50% din impactul epidemiei pe plan mondial, în condiţiile în care a înregistrat peste 84.000 de decese după infectarea cu coronavirus.

Avertisementul său vine în contextul în care mai multe state europene, Austria, Danemarca, Germania, Spania și Polonia au anunțat diverse planuri sau măsuri de ridicare treptată a carantine sau de renunțare parțială la unele restricții.

S-au observat indicii încurajatoare în datele din Spania, Italia, Germania, Franţa şi Elveţia, dar Europa este în centrul furtunii și nori negri plutesc deasupra continentului, a declarat oficialul OMS, potrivit Guardian. Orice ţară care relaxează măsurile de combatere a epidemiei trebuie să se asigure că transmiterea virusului este controlată, iar sistemele de sănătate sunt capabile să testeze, să izoleze şi să pună în carantină cazurile.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate