Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

Avertizare ANM: COD GALBEN de vânt și ninsoare în zonele muntoase ale județului Alba. Se va depune un strat de zăpadă

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt, valabil până miercuri la ora 18.00, valabil și pentru o parte a județului Alba (zonele muntoase din Vest și Sud).

Îndeosebi în zona montană înaltă, intensificări susținute ale vântului și precipitații moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare, spun meteorologii.

În intervalul menționat, la munte treptat vor predomina ninsorile, iar vântul va prezenta intensificări, îndeosebi în zona înaltă, cu rafale ce vor depăși 80…100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității.

Cantitățile de precipitații vor depăși local 15 – 20 l/mp, iar în Munții Apuseni, în grupele vestice ale Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali, peste 25 l/mp. Meteorologii cred că în aceste zone se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

Pentru zona joasă a județului este valabil un alt Cod Galben de vânt, are va înregistra la rafală 55-60 de kilometri la oră. Codul expiră la ora 11,00.

Nota ANM: Precipitații, în general moderate cantitativ, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, vor fi și în Maramureș și în nord-estul Transilvaniei. Izolat vor fi depuneri de polei. Temporar vântul va avea intensificări și în restul teritoriului, cu rafale de 50…60 km/h.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax