Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Bacalaureat special pentru învățământul profesional. Planurile Ministerului Educației pentru absolvenții de liceu

Publicat

Noul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că Bacalaureatul va fi un examen diferențiat „în funcție de specificul fiecărui candidat”.

Acesta s-a referit la bacalaureatul profesional, care ar trebui să permită accesul doar în universități tehnice și la bacalaureatul clasic.

Vezi și MESAJE de CRĂCIUN: Urări de Sărbători pentru cei dragi. SUTE de mesaje frumoase și felicitări haioase

„Bacalaureatul să fie diferențiat în funcție de specificul fiecărui candidat, în funcție de dorințele lui de dezvoltare profesionale și personală, vor fi pe învățământ profesional care să îți permită accesul într-o universitate tehnică, nu în altfel de universitate, bacalaureatul clasic și vom vedea…”, a declarat Sorin Cîmpeanu, potrivit edupedu.ro.

Citește și Când încep cursurile și câte zile de școală mai au elevii. Structura anului școlar 2020-2021 cu detalii despre examene

Noul ministru a mai spus că Bacalaureatul diferențiat „face parte din an treilea capitol, probleme cronice” și că „un Bacalaureat diferențiat este absolut necesar. Rutele de evoluție educațională și profesională trebuie să fie diversificate, complete și deschise. Pentru a avea aceste rute trebuie să ai un bacalaureat diferențiat”.

Bacalaureatul diferențiat este inclusă în Programul de Guvernare al guvernului Cîțu.

Vezi Bac diferențiat, generalizarea ”afterschool”, reforma carierei didactice. Planuri în Educație din programul de guvernare

Bacalaureatul este diferențiat și în prezent. Subiectele sunt diferite de la un profil la altul. Legea educației prevede de 9 ani un alt tip de diferențiere, dar este prorogată permanent.

sursă: edupedu.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax