Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bancnota de 20 de lei, lansată până la sfârșitul anului. Va avea imprimat chipul Ecaterinei Teodoroiu

Publicat

BNR

Banca Națională a României va lansa, în această toamnă, prima bancnotă pe care apare chipul unei femei – o bancnotă în valoare de 20 de lei, care o va ilustra pe Ecaterina Teodoroiu.

Anunțul a fost făcut de europarlamentarul Corina Crețu, pe Facebook.

Bancnota va fi pusă în circulație spre finalul anului.

Postarea Corinei Crețu

”Am aflat cu bucurie faptul că în această toamnă – să sperăm, după multe amânări – Banca Națională a României va lansa prima bancnotă cu portretul unei femei reprezentative pentru istoria țării.

Acest succes se leagă de numele Janinei Nectara, care, cu eforturi și multă perseverență, a inițiat și susținut campania “Femei pe bancnote” – grație căreia Banca Naţională a României va lansa în circulaţie bancnota de 20 de lei celebrând-o pe Ecaterina Teodoroiu.

Cu această ocazie, România va marca un moment important în încurajarea afirmării femeilor și în recunoașterea contribuției substanțiale pe care au avut-o în diferite momente ale istoriei.

Am felicitat-o pe Janina Nectara pentru activitatea sa și sper ca exemplul ei, precum și al altor persoane asemenea ei, să constituie modele de bune practici la nivel european.”

Corina Crețu a postat o fotografie cu o bancnotă care pare de 200 de lei, cu chipul Ecaterinei Teodoroiu. Cel mai probabil este vorba despre o simulare și nu despre bancnota reală, care va fi pusă în circulație.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. dan

    miercuri, 29.09.2021 at 20:34

    trebuie prima data sa arata-ti tinerilor cine a fost personajul.am fost blocat sa aflu ca cei tineri nu o cunosc pe sublocotenent Teodoroiu. face-ti prima data prezentare tv, cei tineri nu mai citesc

  2. Jhon

    vineri, 19.11.2021 at 20:59

    Sfârșitul anului. Care an?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax