Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Bărbatul din Alba, trimis în judecată pentru omor după ce și-ar fi ucis mama în bătaie, ARESTAT PREVENTIV

Publicat

Bărbatul din Alba trimis în judecată pentru că și-a omorât mama în bătaie în urma cu aproape doi ani, a fost arestat preventiv pentru 30, și încarcerat la Penitenciarul Rahova. 

Paul Gerhard Oţoiu era dat în urmărire națională, iar apoi internațională după ce a fugit din țară, în timp ce se afla sub control judiciar.

În luna octombrie a anului 2020, bărbatul a fost prins de autoritățile germane și plasat în arest preventiv.

Până de curând situația era incertă în ceea ce privește aducerea bărbatului în țară, însă acesta a fost trimis în România și predat autorităților pe Aeroportul Otopeni.

CITEȘTE ȘI: Bărbatul din Alba URMĂRIT INTERNAȚIONAL după ce și-a omorât mama în bătaie a fost prins și adus în țară. Unde se afla

Incert este și modul în care bărbatul a reușit să fugă din țară, dat fiind faptul că la momentul în care a ieșit din România, acesta se afla în sub control judiciar, și mai mult de atât țara se afla în stare de urgență.

Crima s-a petrecut în urmă cu doi ani, pe raza satului Cetea, comuna Galda de Jos. După ce și-a omorât mama în bătaie, bărbatul a fugit din țară, a fost prins de autorități tot în Germania și adus în arest preventiv.

Însă, în luna februarie, Oțoiu a fost eliberat din arest preventiv și plasat în control judiciar. După o vreme, nu s-a mai prezentat, la secția de poliție din București la care trebuia să se prezinte, pentru verificări, acesta fiind cu domiciulul în capitală.

CITEȘTE ȘI: Suspectul unei crime petrecute în Alba, prins în Germania. Bărbatul, bănuit că și-a ucis mama în bătaie, era dispărut de 4 luni

După ce nu s-a mai prezentat, autoritățile l-au dat în urmărire națională, dar și internațională. După aproape cinci luni de căutări, bărbatul a fost găsit iar pe teritoriul Germaniei, fiind în arest.

Miercuri, 31 martie, acesta a fost adus în țară, iar joi, a ajuns în fața magistraților din Alba, prin teleconferință.

Cum s-a petrecut crima, potrivit procurorilor

”În fapt, s-a reținut că, la data de 15.03.2019, în timp ce se aflau la locuinţa comună de pe raza satului Cetea, comuna Galda, jud. Alba, inculpatul a agresat-o fizic pe mama sa în vârstă de 79 ani, iar la data de 19.03.2019, pe fondul unui conflict spontan, inculpatul a exercitat violenţe repetate şi de mare intensitate asupra aceleiaşi victime, cauzându-i multiple leziuni care au condus la decesul acesteia.

CITEȘTE ȘI: Judecătorii Tribunalului Alba l-au ELIBERAT din AREST PREVENTIV pe bărbatul suspectat că și-ar fi omorât mama în bătaie

Inculpatul a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv. Menţionăm că, iniţial, inculpatul s-a sustras urmăririi penale, părăsind teritoriul ţării, fiind arestat preventiv în lipsă, măsura preventivă fiind pusă în executare prin intermediul unui mandat european de arestare.

CITEȘTE ȘI: Moarte învăluită în mister într-o localitate din Alba: o femeie a fost omorâtă în bătaie. Suspect, fiul ei care a fugit din țară

Având în vedere complexitatea probatoriului administrat în cursul urmăririi penale, care a presupus efectuarea mai multor expertize în diferite domenii de specialitate, măsura arestării preventive a fost prelungită succesiv, ulterior fiind înlocuită cu cea a controlului judiciar, ale cărei obligaţii au fost încălcate de către inculpat, care a părăsit iarăşi ţara, motiv pentru care acesta a fost din nou arestat preventiv în lipsă”, se arăta într-un comunicat de presă din octombrie 2020.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax